V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

16 februarja 2019 Šport


V drugi tekmi na evropskem pokalu  Challenge I v dvoranskem hokeju so v francoskem mestu Douai   igralke Moravskih Toplic proti pričakovanju izgubile dvoboj proti  Whitchurcu iz Walesa  z rezultatom 5:1. Edini zadetek za Moravske Toplice je dosegla  Petra Dervarič. Z drugim porazom so si slovenske prvakinje igralke Moravskih Toplic močno poslabšale položaj za uvrstitev na drugo mesto.

Atletski klub Pomurje  iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik David Horvat  je med tednom v Murski Soboti  z rangiranimi atleti za leto 2019 podpisal  pogodbe. Na podlagi rezultatov  iz minule sezone so atlete razdelili v tri različne razrede, pogodbe pa so tako podpisali: Jure Šterman, Maj in Zala Janža, Luka Kuzma, Sabina Kopun, Natalija Pavlinjek, Urška Martinec, Boštjan Cipot in Dejan Preindl.

V 11.kolu prve ptujske medobčinske košarkarske lige so  Beltinci v gosteh premagali ekipo Starše Čiro z rezultatom 84:75,kar je tretja zmaga Beltinčanov v ligi. Gostitelji so dobili le tretjo četrtino z rezultatom 29:18 v vseh preostalih pa so bili boljši Beltinčani. Po 11. nepopolnem kolu so Beltinčani s tremi zmagami na 7. mestu s 14.točkami, na lestvici pa vodi mariborski Adecco s 24. točkami in brez poraza.

V Ljutomeru je bil odigran zadnji 5. namiznoteniški turnir  Prleške lige za sezono 2018/19. Po petih turnirjih je zmagovalec Damir Fotivec iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja s 54.točkami, drugi je Alen Ploj s Cvena s 33.točkami in tretji Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana s 30.točkami. Zdaj igralce čaka sklepni turnir TOP 8 in mali TOP turnir.  Oba sklepna turnirja bosta na programu 26. februarja v Mali Nedelji.

V  16.kolu  lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro gal I Dolina – Retro plus Lendava 15:1, Retro caffe  Lendava –  Kvatro gal II Dolina   10:6, Bar Lero Petišovci – West Pince 10:6 in Bar ekstra Petišovci – Boom bar Gaberje 7:9. Na lestvici vodi Kvatro gal I iz Doline z 39.točkami, Bar Matko iz Kapce jih ima 32 in tretji Retro Caffe  iz Lendave je zbral  29 točk.

V Murski Soboti je   72 šahistov sodelovalo na  pomurskem ekipnem osnovnošolskem tekmovanju v šahu. Med  9 letniki je zmagala I. ekipa Osnovne šole Gornja Radgona pred II. ekipo Gornje Radgone tretja je bila Osnovna šola I Murska Sobota. Med 12 letniki je zmagala Dvojezična osnovna šola I Lendava pred Bogojino in  Osnovno šolo III Murska Sobota. Med  15 letniki je zmagala Osnovna šola I Murska Sobota  pred Bogojino in Osnovno šolo II Murska Sobota.  V ženski kategoriji so družno nastopila dekleta U  12 in U – 9 in sicer dvokrožno, zmagala pa je Osnovna šola Gornja Radgona  pred Bogojino tretja pa je bila Osnovna šola II Murska Sobota.