Domov

Šport in šah

17 februarja 2019 Šport


V predzadnjem srečanju  evropskega pokala v dvoranskem hokeju  Challenge I  v  francoskem mestu Douia je Rača iz Slovaške premagala slovenske prvakinje, hokejistke Moravskih Toplic z rezultatom 3:1. Za Moravske Toplice je dosegla edini zadetek Tanja Kőnye. Po dosedanjih  štirih srečanjih so igralke Moravskih Toplic brez zmage in se bodo po današnji zadnji preostali  tekmi preselile v skupino Challenge II.

Na 11. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Guštanja je na Ravnah na Koroškem sodelovalo 180 judoistov iz 21 klubov. Tri prva mesta so si priborili tudi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava: med starejšimi dečki : Rok Mujdrica in med mlajšimi deklicami: Sara Sep in Lana Škraban. Moštveno je zmagal Kijev z 11 medaljami, Klub borilnih veščin se je s tremi medaljami uvrstil na šesto mesto.

Na 42. mednarodnem tekmovanju v tradicionalnem karateju so v Rušah med 350 karateisti iz 6 držav sodelovali tudi pomurski karateisti. Prva mesta so osvojili: Eva Grah v katah, Renej Fujs v borbah in Emilija Malena Martinuzzi v katah vi iz Tromejnika iz Kuzme. Drugo mesto v  katah je osvojila Jelka Rošker Trajber, četrta mesta pa so zasedli: Gal Casar, Eva Grah in Renej Fujs vsi v katah iz Karate kluba Tromejnik in Lea Rituper  v katah iz Karate kluba Gornji Petrovci.

V  14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih Kema premagala  Kajuh Slovan s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal  Damjan Zelko in dvakrat Tomaž Pelcar.  II. ekipa Mengša  je bila boljše od Sobote s 5:3. Za Soboto je dvakrat zmagal Tomaž Roudi in enkrat Gaj Vidmar.

Na 4. turnirju za  kakovostno lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije za veterane je v Trbovljah me člani nad 60 let zmagal Jože Žekš iz Murske Sobote. Druga mesta so osvojili: Ivan Ocepek iz Gornje Radgone v kategoriji   nad 65 let, v dvojicah pa sta bila druga v  kategoriji nad 60 let Jože Fartek iz Keme  in Jože Žekš, v kategoriji do 60 let pa sta bila druga Erik Gunter z Raven in Igor Vinčec iz Murske Sobote.

V 16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so v Murski Soboti odbojkarji ACH Volleya iz , večkratni državni in pokalni prvaki,  premagali odbojkarje Panvite Pomgrada s 3:0. Soboški odbojkarji so se močno upirali gostom v prvem nizu, ko so prišli do 23 točk  in  drugem nizu ko so zbrali 22 točk. Za Panvito Pomgrad je Zlatko Pulko zadel 10 točk, Aljoša Bogožalec 8 in Gorazd Flisar 5 točk; pri ACH Volleyu se je izkazal Sobočanec Uroš Pavlović s 14.točkami.

V  16.kolu prve A ženske odbojkarske lige je Luka Koper premagala Ljutomer s 3:0. Pri Ljutomerčankah  so največ točk zadele: Nataša Anželj 7 ter Barbara Petek in Valentina Kosi po 5 točk.

Odbojkarice  SIP Šempetra  so bile boljše  od  Roto Keme Puconci s 3:0. Za  Pucončanke so največ točk zadele:  Iva Škraban 18, Ana Vilfan 10 in Dona Vinkovič 6 točk.

V  13. kolu  2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice so igralke Sobote v gosteh premagale II. ekipo Formule Formisa s 3:1. V 3. slovenski ligi, vzhod  so odbojkarice Črne bile boljše od lendavske  Muranie s 3:0.

V  5. kolu državne strelske lige v Železnikih je v prvi A državni ligi Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča v rednem delu zasedel peto in v finalu sedmo mesto. Moštveno so turniški strelci kot edina pomurska  ekipa v prvi A ligi zasedli 5. mesto. V prvi B državni  strelski ligi  je posamično zmagal Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera, drugi je bil Jure Sočič iz soboškega strelskega društva in tretja Nuša Špindler iz Ljutomera. Moštveno so v prvi B ligi z zračno puško zmagali Črenšovci pred Ljutomerom in Jezerom iz Dobrovnika.

Na strelišču v Murski Soboti je bilo tridnevno tekmovanje za 5. memorial Jože Lebarja na katerem je sodelovalo 105 strelcev  in 31 ekip.  S standardno zračno puško sta zmagala Jure Sočič iz soboškega društva  in Natalija  Gjergjek iz tišinskega društva. Moštveno je zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota.  Z zračno pištolo je zmagal Avgust Horvat  iz Turnišča, moštveno so bili zmagovalci Turniščani. S serijsko zračno puško sta zmagala: Franc Kurnik  iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in Danijela Maček iz soboškega društva; moštveno so zmagali Domajinci. Med pionirji je zmagal Jure Győrek in med pionirkami Nina Zver  ter moštveno Murska Sobota.

Med mlajšimi pionirji je z zračno puško   v Murski Soboti zmagal Jaša Grčar iz Murske Sobote  in med  mlajšimi pionirkami Taja Jerič iz Črenšovec, moštveno je zmagalo Strelsko društvo Črenšovci.

V 14.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  je v Radencih Radenska premagala II. ekipo Celja s 6:2. Največ kegljev za  Radensko so podrli: Marika Kardinar  541, Majda Kaučič 514 in Jelka Orban  505 kegljev.  V moški konkurenci je Radenska  bila boljša od Kočevja s 7,5:0,5 točke. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 600, Miko Steržaj 594 in Mladen Emeršič 560 kegljev.

V  16. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane je  Drava na Ptuju  premagala soboško Pomurje s 34:31. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli:  Jan Osterc 6  ter Boštjan Žižek Cvetko, Jernej Hedl in Marko Jankovič po 3.  V  14. kolu 2. slovenske rokometne lige so Moškanjci v Gorišnici premagali radgonski Arcont s 35:24. Za Arcont sta dosegla po 6 zadetkov: Matej Rojht in Marko Cotić ter tri Boštjan Šijanec.

V Rogaški Slatini se je včeraj začelo enotedensko  26. državno prvenstvo v šahu za mlade od 8. do 18. leta starosti na katerem sodeluje  190 šahistov iz vse Slovenije med njimi je tudi  11 šahistov iz Pomurja. V prvem kolu sta zmagala v svoji starostni kategoriji: Jaka Kočar in Marin Mohar remizirali pa sta  Alina Lukač in Vita Kološa Kušej.

dav