Domov

Šport in šah

19 februarja 2019 Šport


Rokoborsko društvo Sobota je v Murski Soboti pripravilo državno prvenstvo v rokoborbi grško rimskega sloga za dečke in mladince kjer so se odlično odrezali domači rokoborci  ,ki so osvojili  pet prvih mest med dečki in dve v mladinski konkurenci. Med dečki v kategoriji do 35 kg je zmagal Mark Durič pred Primožem Sukičem. Do 38 kg je postal prvak Tine Golob pred Natanom Šavlom in Valom Crnkovičem. V kategoriji do 44 kg je zmagal Taj Sušnik pred Lanom Grabarjem in Miho Šebjaničem. V skupini do 48 kg je bil najboljši Reno Šimunkovič pred Petrom Pavlinjekom tretja sta bila Mitja Cener  in Natan Vogrin. V najtežji  kategoriji do 75 kg je zmagal Nik Bedők pred Blažem Bukovičem in Filipom Hozjanom. Med mladinci je v kategoriji do 77 kg zmagal Luka Gumilar drugi je bil  Nikola Šimonkovič. Med rokoborci do 87 kg  je postal državni prvak Klemen Podgorelec vsi iz Rokoborskega društva Sobota.

sdr

Selektor slovenske članske  ženske nogometne reprezentance  Borut Jarc ,kjer je trenerka tudi Nuša Ladinek,  je za  mednarodni turnir v Zagrebu od  28.februarja do 4. marca v slovensko izbrano vrsto  povabil tudi  šest igralk Ženskega nogometnega kluba Pomurje in sicer: Saro Agrež, Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec, Zalo Meršnik in Anjo Prša. Povabilo je dobila tudi Mateja Zver nekdanja igralka Pomurja, ki zdaj igra za avstrijske pokalne in državne prvakinje ekipo St. Pőltna.  Prvo tekmo bodo Slovenke igralke 28. februarja proti reprezentanci Hrvaške.

V Puconcih je bilo končano tekmovanje v zimski ligi malega nogometa v Zvezi klubov malega nogometa Puconci. V finalu so Strukovci premagali Košarovce s 5:3 in drugo leto zapored zmagali v zimski ligi. V tekmi za tretje mesto so Pečarovci bili boljši od  Puževec s 3:2.

V Ljubljani je bilo posamično in moštveno državno prvenstvo gluhih in naglušnih v šahu. Posamično  je med 22. šahisti zmagal Andrej Štrucl iz Društva gluhih in naglušnih iz Celja s 7.točkami. Med člani soboškega društva gluhih in naglušnih je bil Franc Marič s 5.točkami četrti in Vlastimir Petrović s štirimi točkami osmi. V moštveni konkurenci se je soboško društvo gluhih in naglušnih uvrstilo na četrto mesto v državi.

V Rogaški Slatini pa poteka 26. državno prvenstvo v standardnem  šahu  za mlade šahiste na katerem sodeluje 190 šahistov med njimi je tudi  10 šahistov iz Pomurja. Po nepopolnem tretjem kolu  je največ točk zbral med 16 letniki  Martin Mohar 3 ter Jaka Kočar 2,5; med 14. letniki je  Maj Pintarič zbral dve točki. Med dekleti je v starostni kategoriji  U – 14 Alina Lukač zbrala dve točki podobno kot med 12 letniki Ema Lukač, med 10 letniki  je zbrala Eva Žlebič, vsi iz Radenske Pomgrada , točko in pol.