V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

20 februarja 2019 Šport


V Murski Soboti je včeraj slovenska kadetska rokometna  reprezentanca U – 17  igrala prijateljsko meddržavno rokometno tekmo z vrstniki iz Madžarske. Gostje iz Madžarske so bili boljši nasprotnik in  zmagali z rezultatom 33:25. Za slovensko izbrano vrsto so dosegli največ zadetkov Nik Čirović 7, Simon Vidmar 4 ter Luka Delič in Tim Kocjančič oba po tri zadetke.  Pri reprezentanci Madžarske  se je odlikoval  Zsolt Krakovszki s 7 zadetki, David Luc  N’Kousa  pa je prispeval k zmagi  s 6 zadetkov.

V  zadnji pripravljalni prijateljski nogometni tekmi  pred nadaljevanjem sezone v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, ki se začenja v soboto s tekmo Maribor  – Mura so,  so  nogometaši Mure  v Bakovcih premagali tretjeuvrščeno ekipo prve mariborske medobčinske lige Dobrovce z rezultatom 13:0. Za Muro, so dosegli zadetke: Luka Šušnjara 4, Žan Karničnik in Rok Sirk po 2 ter Armin Čerimagič, Amadej Maroša, Aleksandra Bošković, Tomi Horvat in Alen Kozar. Za Muro je igral tudi Luka Bobičanec,  Za gostovanje Mure v Mariboru  je izjemno zanimanje,  v Prekmurju  pa so pošle vse vstopnice, ki so jih Mariborčani namenili soboškim prijateljem nogometa.

V Ljubljani je bil sočasno s članskim 5. kolom v prvi A in  1 B državni strelski ligi tudi tekmovanje strelcev v mlajših kategorijah. Med mladinci se je  v tekmi s standardno zračno puško Leon Režonja  iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča uvrstil na drugo mesto. V kadetski konkurenci je bil Jure Sočič iz soboškega strelskega društva  prav tako drugi. V tekmi s serijsko zračno puško  je zmagal Niko Pozderec iz Strelskega društva Gančani.

Igralka  skvoša Sara Rojnik po rodu iz Veržeja,  zdaj članica  Squash kluba Škofja Loka,  ki je dobila na letošnjem izboru športnikov leta  Ljutomeru posebno priznanje  za naslov državne prvakinjine , je na 3. turnirju  super serije v skvošu za slovensko jakostno lestvici v Škofji Loki  osvojila prvo mesto. Rojnikova  je v finalu  premagala Nino Kustec iz Squash kluba Škofja Loka z rezultatom 3:0. Trenutno je Sara Rojnik na prvem mestu slovenske jakostne lestvice.

V Rogaški Slatini od sobote dalje poteka 26. državno prvenstvo za mlade od  8. do 18. leta starosti v standardnem šahu. Med 190 šahisti nastopa tudi 10 pomurskih šahistov. Po torkovih šahovskih dvobojih je   v moški konkurenci  največ točk zbral Martin Mohar 4,5, Jaka Kočar 4 ter Maj Pintarič  2,5 točke. V ženski konkurenci je zbrala Eva Žlebič 2,5 točke, Ema in Alina Lukač pa bo dve točki.