V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

1 aprila 2017 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob iz Lendave je izbral 18 nogometašic za prijateljsko  meddržavno nogometno v kraju Telki pri Budimpešti med Madžarsko in Slovenijo,  ki bo na programu v sredo 5. aprila  Med izbrankami selektorja  Roba so tudi tri članice Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Tjaša Tibaut iz Puconec, Manja Rogan iz Murske Sobote  in Anja Prša iz Brezovice pri Polani.  Tudi tokrat  bo zraven nekdanja članica beltinskega kluba Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki zdaj igra za avstrijskega prvaka St. Pőlten.

Za drugo kolo evro-afriške skupine Davisovega pokala, ki bo na programu  od 7. do 9. aprila je slovenski selektor Blaž Trupej povabil v slovensko teniško reprezentanco tudi Beltinčana Tomislava Ternarja, ki je  ta čas 789 na svetovni teniški lestvici. Dvoboj bo potekal v Južnoafriški republiki na 1800 metrih nadmorske višine . Slovenska reprezentanca  bo nastopila oslabljena, prvi igralec bo  Grega Žemlja, ki je 145. na svetovni lestvici, drugi igralec pa je Tomislav Ternar.

V zadnjem kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice je v Murski Soboti ekipa Cirkovc premagala dekleta Sobote z rezultatom 5:1. Edino zmago za oslabljeno soboško ekipo je dosegla Anamarija  Horvat. Naslov prvaka druge lige je osvojila ekipa Preserja, na drugo mesto so se uvrstile igralke Cirkovc, Sobočanke pa so klub porazu zasedle tretje mesto v drugo ligaški druščini.

Danes je bilo v prvi slovenski nogometni  ligi vzhod kategorije U – 15 na programu 19. kolu. Vipoll je v Veržeju z zadetkom Ludvika Harija premagal ptujsko Dravo z rezultatom 1:0. V Murski Soboti  so mladi nogometaši Mure, kljub vodstvu gostov z 1:0,  bili boljši od Slovenske Bistrice z rezultatom 2:1. Oba zadetka za Muro je dosegel Žiga Laci. Po nepopolnem 19. kolu vodi na lestvici Maribor, ki je zbral 54 točk, Vipoll iz Veržeja je šesti z 31.točkami, Mura pa je na 8. mestu zbrala 24 točk.

V Ljutomeru so v prostorih športne dvorane ŠIC-a imeli  54. skupščino Športne zveze Ljutomer, ki je bila letos volilna. Ljutomerska športna zveza, ki združuje tudi športna društva  iz Občine Veržej je lani  pripravila  100 dogodkov na katerih je bilo 2500 udeležencev. Za novega predsednika je bil izvoljen Miroslav Rauter kot predstavnik  Nogometnega kluba Ljutomer, ki je nasledil Aleša Vrbančiča.  Za novi štiriletni mandat so bili izvoljeni:  Jan Filipič, ki bo pokrival področje šolskega športa ,  iz Občine Veržej sta člana predsedstva Mario Hošpel  in Dejan Kolarič, člani predsedstva pa bodo naslednja štiri leta še: Zoran Kosi, Branko Kristl in Aleš Ploj. Na skupščini so sprejeli v ljutomersko športno zvezo tudi tri nova društva: Kickboxinkg klub Pomurje , Prleško judo zvezo in Društvo za razvoj gibalnih sposobnosti in izboljšanje kakovosti življenja.

V prvem kolu  prve slovenske ženske šahovske lige je v Domžalah sinoči ženska ekipa Radenske Pomgrada premagala gostiteljsko ekipo Domžal z rezultatom 2:1.  Za soboške šahistke je zmagala Hana Nemec, remizirali pa sta Barbara Skuhala in  Maja Hočevar.

Za  šahovsko ekipo Kočevja, ki je  remizirala z Mariborčankami  igra  v prvi slovenski šahovski ligi tudi Prekmurka Maja Vučko, ki je v dvoboju osvojila pol točke in tako prispevala Kočevju k neodločenemu rezultatu.

V Mariboru  sta bila sinoči turnirja štajerske kadetske šahovske lige.  Med devetletniki se je Jure Kumin iz Osnovne šole III Murska Sobota med 23. šahisti uvrstil na četrto mesto s petimi točkami. V starostni kategoriji U- 15 pa  se je med 25. šahisti  Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina s štirimi točkami uvrstil na osmo mesto.