V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

21 februarja 2019 Šport


V Larnaki na Cipru  je  na svetovni strelskem pokalu v trapu je sodelovala  močna slovenska strelska reprezentanca.  Moštveno je I. ekipa Slovenije v postavi: Denis Vatovec,  Boštjan Maček in Matjaž Lepen   s 340. zadetimi tarčami zasedla tretje mesto. II. ekipa Slovenije za katero je tekmoval tudi mladi Rene Maček  je bila   s 315. zadetki  deveta. V  mešanih parih sta Boštjan in Jasmina Maček zadela 129 tarč kar je bilo dovolj za  deseto mesto.  V ženski posamični konkurenci je Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote s 104. zadetki bila  petnajsta. Prijetno  je presenetil v ciprski Larnaki mladi Rene Maček, ki je v mladinski konkurenci  zadel 115 tarč in se uvrstil na drugo mesto ter  osvojil srebrno medaljo.

V Murski Soboti je  rokometna reprezentanca Madžarske tudi v drugi tekmi bila boljša od slovenske kadetske reprezentance tokrat z rezultatom 37:23. Za  slovensko izbrano vrsto pod taktirko selektorja  Sandija  Markla so dosegli največ zadetkov: Simon Vidmar, Matic Ravnikar in Erik Tanko po 4 ter Matija Gliha, Tim Kocjančič in Vid Rajh po tri zadetke.

V Termah Olimie v Podčetrtku je bil  4. državni rang turnir v elektronskem pikadu na katerem so bili uspešni tudi pomurski igralci. Najbolje se je odrezal med mladinci  Luka Marinič, ki je zasedel prvo mesto, tretji v tej kategoriji je bil Mitja Galderon iz Rogašovec. Med članicami posamično se je na drugo mesto uvrstila Urška Drvarič Grah od Grada na Goričkem. V  mešanih dvojicah B C skupine  sta se Ivica Petrović in Matjaž Győrek iz Renkovec uvrstila na drugo mesto. Slovenski igralci pikada se zdaj že pripravljajo za letošnje državno prvenstvo ,ki bo od 28. do 31. marca,  v  Zdravilišču Radenci.

V  prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za nadaljevanje tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi, ki se bo nadaljevalo  10. marca  so nogometaši Beltinec na igrišču z umetno travo v Murski Soboti premagala Bakovce člana prve soboške medobčinska nogometne lige z rezultatom 4:1. Za Beltince so dosegli zadetke: Tim Golob, Samo Žalik, Rok Kotnik in Jernej Tkalec; za Bakovce je dosegel edini zadetek  Kevin Car.

V Rogaški Slatini bo jutri končano 26. državno šahovsko prvenstvo mladih v standardnem šahu za starostne kategorije od 8. do 18. leta starosti. Na prvenstvu sodeluje kar 190 šahistov iz celotne Slovenije med njimi je tudi 10 šahistov iz Pomurja. V moški konkurenci imajo dve koli pred koncem največ točk: Martin Mohar in Jaka Kočar po 4, Samo Škof in Maj Pintarič po 2, 5. V ženski konkurenci sta Eva Žlebič in Alina Lukač zbrali po dve točki in pol. V soboto bo v Rogaški Slatini na programu še državno prvenstvo v pospešenem šahu.