V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

22 februarja 2019 Šport


V Ljubljani so odbojkarji ACH Volleya zanesljivo premagali Mladost iz Zagreba z rezultatom 3:0. Za Ljubljančane je 8 točk k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, nekdanji član Panvite Pomgrada, ki zdaj uspešno igra pri aktualnih državnih prvakih.

V uvodni tekmi 15. kola prve slovenske namiznoteniške lige je Želazničarski namiznoteniški klub Maribor včeraj premagal ekipo Sobote z rezultatom 5:1. Za Mariborčane  sta po dvakrat zmagala Matevž Črepnjak in Danilo Piljak enkrat pa Vranc Anej Bedrač. Edino zmago za soboško ekipo je osvojil Gaj Vidmar, za  oslabljeno soboško  ekipo sta igrala še Vojko Gumilar in Rok Kapun.  Preostalo srečanje 15. kola bodo igralci puconske Keme igrali jutri na Ravnah na Koroškem proti Inter diskontu, kjer je prvi igralec ekipe  Pucončan Mitja Horvat.

Odigrane so bile zadnje tekme ligaškega tekmovanja v pomurski košarkarski ligi.  Sistemorg Beltinci je premagal lendavski Lindau s 76:59.  Za Sistemorg je k zmagi prispeval 17 točk Tadej Tratnik, za Lindau  je dosegel največ točk 17  Gorazd Horvatič.  Košarkarsko društvo Ljutomer  je premagalo Tropicano iz Bistrice z 92:56. Za Ljutomerčane je k zmagi prispeval Matej Nemec  17 točk, za Tropicano  sta Alen  Gonza in Blaž Laci dosegla po 13 točk.  V preostalem srečanju je Košarkarski klub Ljutomer premagal  Športno društvo Murska Sobota  z 82:48. Pri Ljutomerčanih je Aleš Preglej zadel 17 in pri Murski Soboti Filip Drakovič 14 točk. V finale, ki bo  30.marca v Ljutomeru sta se že uvrstili ekipi Sistemorga in Košarkarskega društva Ljutomer.

V 9. kolu  druge slovenske kegljaške lige vzhod za članice je Šoštanj premagal Lendavo z rezultatom 6:2. Za  Lendavo so največ kegljev podrle:  Slavica Hozjan 499, Cilka Ščap 495 in Sidonija  Stanič 466,  pri Šoštanju se je odlikovala Hermina Dvoršak, ki je podrla  540 kegljev. Na lestvici vodi Ceršak s 16.točkami, Lendava na tretjem mestu ima 8 točk.

V slovenski vzhodni C ligi v elektronskem pikadu  so v 7. kolu igrali takole:  Top Gun Elrad Grlava – Bar baza Bad girls Logarovci 11:6, Plitvica II – Tünka Stročja vas  8:9 in Gabrijelov barček Vučja vas – Plitvica I 7:10. Na lestvici vodi I. ekipa Plitvice z 21.točkami drugi je Gabrijelov barček, ki je zbral   15 točk.

V Rogaški Slatini na 26. državnem prvenstvu v standardnem šahu je ostalo do konca prvenstva  še eno kolo na njem pa sodeluje 190 šahistov. Med pomurskimi šahisti je v moški konkurenci  na 8.  mestu  Martin Mohar  s 4.točkami kolikor jih ima na  10.  mestu tudi Jaka Kočar.  Med dekleti je na 10. mestu Eva Žlebič s 3,5 točkami, šesta je Ema Lukač, ki ima tri točke. Alina Lukač je na 9. mestu s tremi točkami in na 10. Vita Kološa Kušej oba sta zbrali po 3 točke.