V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 februarja 2019 Šport


V nemškem  Düsseldorfu je na drugi letošnji tekmi judoistov za Grand slam nastopil tudi  aktualni evropski prvak Adrian Gomboc doma iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad.   Gomboc je v kategoriji do 66 kg  po dveh zmagah v predtekmovanju v četrtfinalu izgubil proti 22 letnemu  Moldavcu Denisu Vieru kar ga je na koncu uvrstilo na sedmo mesto.

V 7. kolu drugega dela v pri slovenski košarkarski ligi  za članice so Slovenske Konjice premagale Maribor z rezultatom 71:55. Za Slovenske Konjice je največ točk zadela Tea Ramšak 14 in za Maribor Ksenija Hribljan 16 – za Maribor je igrala kar 35 minut tudi Sobočanka Tina Cvijanović in zadele štiri točke.

V Murski Soboti je bilo 2. kolo medobčinskega tekmovanja slepih in slabovidnih v govorečem pikadu.  Zmagala je I. ekipa Medobčinskega društva  slepih in slabovidnih Maribor v postavi: Valter Čučkovič, Borut Sotlar in Renato Poš. Na drugo mesto se je uvrstila I. ekipa Murske Sobote  z ekipo: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt na tretje mesto med  sedmimi ekipami pa se je uvrstila II. ekipa Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin.

V Gornji Radgoni se je na 7. steznem strelišču  včeraj začelo  dvodnevno strelsko tekmovanje na 5. turnirju regijske lige v streljanju z zračno puško. Med pionirkami  po prvem dnevu  trenutno vodi Nina Zver iz soboškega strelskega društva pred Niko Ficko Győrek obe iz tišinskega društva. Med pionirji vodi Jan Dogša iz ormoškega Kovinarja, drugi je Tim Koren iz Turnišča in tretji Rok Matko iz Strelskega društva Gančani. Moštveno so v  vodstvu strelci Murske Sobote pred III. in I. ekipo Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine. Med cicibankami vodi Greta Galambos iz petišovskega Coaala, med cicibani pa Luka Ivanič iz Murske Sobote. Med mlajšimi pionirkami vod Živa Zadravec iz Črenšovec in med mlajšimi pionirji Lucas Vočanec iz Ormoža. Moštveno vodijo Črenšovci pred Mursko Soboto in Športno strelskim društvom Gornja Radgona. Tekmovanje v Gornji Radgoni bo končano danes.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava je v Renkovcih na volilnem občnem zboru  uspešno ocenilo delo lendavskih sodnikov v minulem koledarskem letu.  Sodnike sta pozdravila tudi predsednik lendavske medobčinske nogometne zveze Slavko Režonja in član izvršnega  odbora lendavske trenerske organizacije Franc Litrop. V sodniške vrste so lani vključili štiri nove člane, za predsednika lendavske sodniške organizacije pa so znova izvolili Marjana Tompo.

Nogometaši Radgone, ki so po jesenskem delu tekmovanja v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod na 10. mestu le s štirimi točkami bodo  pod taktirko trenerja Jožeta Sečkarja  bodo v nadaljevanju sezone igrali s precej spremenjeno igralsko zasedbo. Tako je Radgončane zapustilo kar 7 nogometašev na novo  bodo v spomladanskem delu tekmovanja za člansko ekipo Radgone igrali:  Žan Klemenčič, Jaša Zupančič, Rok Vohar, Vid Benjamin Krajnc, Jure Šadl, Alen Katan in novi vratar Petar Božek iz Hrvaške. V prvem spomladanskem kolu bodo Radgončani pred domačimi gledalci gostili nogometaše  Turnišča,

V  Rogaški Slatini se je končalo 26. državno prvenstvo v standardnem šahu na katerem so med 190.šahisti v šestih starostnih kategorijah sodelovali tudi igralci Radenske Pomgrada iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala v kategoriji U – 10 Eva Žlebič, ki je bila s 4,5 točkami četrta, med 12 letniki je bila Ema Lukač s tremi točkami šesta in med 14 letnicami je bila Alina Lukač s štirimi točkami deveta. V moški konkurenci se je med 16 letniki uvrstil na sedmo mesto Martin Mohar in na deveto Jaka Kočar oba sta zbrala po pet točk. Danes igrajo šahisti še državno prvenstvo v pospešenem šahu.