Domov

Šport in šah

24 februarja 2019 Šport


V uvodni tekmi 20. kola prve slovenske nogometne lige Telekom sta se  v štajersko pomurskem derbiju v Mariboru  vodilna ekipa prve lige Maribor  in šesta  na lestvici Mura pred 10.600 gledalci razšla brez zmagovalca ob  izidu 1:1. Za Muro je dosegel vodilni zadetek  Amadej Maroša; za Maribor pa je izid izenačil Marcos Tavares. Za Mariborčane sta igrala tudi dva pomurska nogometaša od 35. minute dalje Žan Kolmanič iz Veržeja in od 83. minute dalje tudi Dare Vršič doma iz Segovec pri Apačah. V soboto 2. marca bo v soboški Fazanerija Mura  gostila , pod žarometi, nogometaše Domžal.

V  17.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige so igralke puconske Roto Keme premagale Luko Koper s 3:2 in  osvojile četrto prvoligaško zmago. Za Roto Kemo so največ točk k zmagi prispevale:  Dona Vinkovič in Ana Vilfan po 14 ter Iva Škraban 11 točk; pri Koprčankah je Iman Isanović zadela kar 28 točk. Tekma med  Ljutomerom in II. ekipo Calcita iz Kamnika bo nocoj ob 18.uri v Ljutomeru.

V  17.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Calcit Volley v Kamniku premagal soboško Panvito Pomgrad z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli:  Aljoša Bogožalec 12, Zlatko Pulko 6 in Jakob Rojnik 5 točk. Pri Calcitu s je odlikoval Dmytri Babkov s 13.točkami.

V  15. kolu prve slovenske  moške namiznoteniške lige  je v derbiju kola na Ravnah na Koroškem Interdiskont premagal  puconsko Kemo s 5:3. Za Korošce sta po dvakrat zmagala Mitja Horvat in Darko Jamšek ter enkrat Miha Jamšek; za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar. V ženski  konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige je ekipa Ljubljane ki jo vodi nekdanji Sobočanec Borut Veren premagala Kemo s 5:1. Edino zmago za Kemo je osvojila Staša Matis.

V 17.kolu v prvi B slovenski rokometni ligi je  v Murski Soboti vodilni Slovenj Gradec premagal Pomurje  z rezultatom 37:25. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Filip Bombek 5, Jan Oster, Boštjan Žižek Cvetko in Marko Jankovič po 4; pri gostih so dosegli po 5 zadetkov: Jaroš Bulovič, Kenan Pajt  in Žal Šol.

V 15.kolu prve B slovenske ženske kegljaške lige je  Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Belo Krajino iz Črnomlja s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 529, Nataša Muršič 524 in Sonja Tibaut 521 kegljev. Moška ekipa Radenske je dobil dvoboj z gosti iz Bele Krajine z 8:0 brez borbe.

V Lenartu je bilo državno člansko prvenstvo v rokoborbi grško rimskega sloga, kjer so soboški rokoborci med tekmovalci iz  štirih klubov osvojili štiri naslove  državnih prvakov. Naslove državnih prvakov v Lenartu  so si priborili: Klemen Podgorelec, Nejc Gomboc, Luka Gumilar  in Nikola Šimonković.

V Novem mestu je bilo odprto državno prvenstvo v  atletiki za veterane. Med 230. atleti iz štirih držav je  Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci  zmagal v teku na 60 metrov in v teku na 60 metrov z ovirami v svoji starostni kategoriji na 60 let starosti.  Dejan Preindl iz Bratonec je zmagal v teku na 3000 metrov z novim državnim rekordom v kategoriji nad 40 let, Janez Koren iz Bratonec pa je bil tretji v teku na 60 metrov v kategoriji nad 60 let starosti.

Na 5. turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Ljutomeru  zmagal Denis Benko iz Domajinec, drugi je bil Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in tretji Martin Marič iz Domajinec. Moštveno so zmagali Domajinci pred Jankom Jurkovičem in Ljutomerom.V 5. kolu regijske lige za pionirje in cicibane  v streljanju z zračno puško v Gornji Radgoni  med mlajšimi pionirji zmagal Lucas Vočanec in med mlajšimi pionirkami  Pia Kuharič  oba iz ormoškega Kovinarja. Med cicibankami je zmagala Greta Galamboš iz petišovskega Coala in med cicibani Luka Ivanič iz Murske Sobote. Moštveno je  zmagal med 9 ekipami Kovinar iz Ormoža.Na 5. turnirju regijske kadetske strelske lige  v Ormožu  sta z zračno puško zmagala: Brina Stanjko iz Ljutomera in Jure Sočič iz Murske Sobote. Moštveno je zmagala Murska Sobota pred Ljutomerom in Jezerom iz Dobrovnika. V streljanju z zračno pištolo je zmagal  Blaž Serdt iz Murske Sobote.

Na  26. državnem prvenstvu v hitropoteznem šahu je v Rogaški Slatini v starostni kategoriji do 18 let  zasedel tretje mesto Jaka Meglič iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 6 točk.