Domov

Šport in šah

26 februarja 2019 Šport


V  9.kolu vzhodne B slovenske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole:  Kocka bar  Renkovci – Top Gun Grlava  11:6,  DC Panters  Moravske Toplice  – Bar baza Bad boys  Logarovci  5:12 in Pikado klub Raj Grad – Pinochio Ivanjkovci  6:11. Na lestvici vodi Pikado klub Raj z 21.točkami, drugi Kocka bar  17 točk podobno kot  tretji Bar baza Bad boys. Naslednje 10. kolo bo na programu 10. marca.

Na 5. turnirju 2. slovenske strelske lige severovzhod v streljanju z zračno pištolo so na Ptuju člani Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Tomi Vrečič, Matej Plahut in Simon Serdt s 1044. krogi zasedli tretje mesto.  V posamični konkurenci se je  Tomi Vrečič iz soboškega društva s 363. krogi  uvrstil na  tretje mesto.

V 10.kolu druge slovenske kegljaške lige vzhod za članice so Ruše premagale kegljaško ekipo Lendave s 7:1. Pri Lendavi so največ kegljev v  dvoboju podrle: Sidonija Stanič 504, Gabrijela Kolar Donko 487 in Slavica Hozjan 480 kegljev. Pri zmagovalni ekipi Ruš je  Jerica Vezovnik podrla 522 kegljev. Na lestvici  vodi Ceršak z 18.točkami, Lendava na tretjem mestu pa je zbrala 8 točk.

Na 5. turnirju zimske teniške lige v Radencih  je v prvi skupini v finalu Gorazd Kozic  premagal Danija Straha s 7:4. V dvoboju za tretje mesto je Vitja Podlesek premagal   Robija Volfa s 6:1. V drugi skupini je v finalu Beno Klemenčič bil boljši od Aleša Škrleca s 7:4 v dvoboju za tretje mesto je Dejan Podlesek premagal  Marka Lebna s 6:0. Po petih turnirjih zimske teniške lige v Radencih vodi  Gorazd Kozic drugi pa je Dani Strah.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi so veterani Nafte ,ki so po jesenskem delu tekmovanja četrti v medobčinski lendavski ligi premagali Renkovce ,ki so na petem mestu z rezultatom 2:0. Za veterane Nafte je dosegel oba zadetka Igor Bedő nekdanji prvoligaški igralec.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju z naslovom »Cikel slovenskih železnic« je v Ljubljani  med 81. šahisti  zmagal Gregor Gašparec iz Kočevja s 7,5 točkami. Najboljša šahistka je bila Maja Vučko iz Ižakovec, ki zdaj igra za Šahovski klub Kočevje s 6.točkmi, med ostalimi pomurskimi šahisti je na 23. mestu Matjaž Kodela iz Šahovskega kluba Rokada iz Lendave zbral 5,5 točke.