Domov

Šport in šah

1 marca 2019 Šport


Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca je z remijem 0:0 začela nastop na mednarodnem nogometnem turnirju za pokal Hrvaške – »Croatia cup«. V obračunu z domačinkami se mreža ni zatresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke našega selektorja Boruta Jarca. Poleg Prekmurke Mateje Zver, ki nastopa za avstrijski Sankt Pölten, je Slovenija tekmo začela še s šestimi igralkami Pomurja Beltincev in sicer so od prve minute pričele: Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Špela Kolbl in Anja Prša, v nadaljevanju pa je v igro vstopila še Sara Makovec. Jutri bodo Slovenke igrale z Ukrajino, v ponedeljek pa jih čaka še tekma za končno uvrstitev.

Odbojkarji Radenec so sinoči že sinoči odigrali tekmo 15. kroga 3. slovenske odbojkarske lige – vzhod in dosegli 15 zaporedno zmago. Tokrat so varovanci trenerja Igorja Prše na domačem parketu s 3:0 premagali drugo ekipo Šempetra. Pri Radenčanih je bil najbolj učinkovit Blaž Ajlec, ki je dosegel 20 točk, Aleš Šadl je dodal 10 in Saša Ratkai sedem točk.

Odigran je bil deveti krog občinske lige Murska Sobota v namiznem tenisu. Z zmago s 6:4 proti TNTju se je na prvo mesto povzpel Alf., za katerega sta dvakrat zmagala Črtomir Just in Miroslav Lazar, enkrat Ludvik Lazar ter dvojica Črtomir in Franci Just. Za TNT je trikrat zmagal Vojko Gumilar, enkrat pa Ivan Trplan. Do tega kroga vodilni SPIN je izgubil proti drugouvrščeni ekipi BRDM s 7:3 in krog pred koncem lige padel na tretje mesto. Pri BRDM-ju sta se izkazala Davorin Dervarič in Mitja Županek, ki sta dobila vse tri svoje posamične dvoboje ter dvojice, za Spin pa so po enkrat zmagali Boris Žagar, Luka Žagar in Zlatko Veselinovič. O naslovu občinskega prvaka bo odločal zadnji krog, ki bo na sporedu v ponedeljek, 4. marca.

Na mesečnem članskem hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec februar je v Murski Soboti  zmagal Denis Gjuran s šestimi točkami, pred Jožetom Gruškovnjakom s 4,5 ter Borisom Kovačem na tretjem mestu s štirimi točkami.