Domov

Šport in šah

2 marca 2019 Šport


Po  tekmi 20. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, ko sta Maribor in Mura igrala pred 10.600 gledalci  na zelenici 1:1 je opravil tretji polčas tudi  disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj, kjer pa izid ni bil izenačen.  Maribor je bil kaznovan z 8.350 euri  zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev ter razvitja transparentov z žaljivo vsebino ob tem je bila upoštevana tudi predkaznovanost Maribora. Soboška Mura je dobila denarno kazen v višini 1.050 eurov tudi zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev  in odvrženo baklo na igrišče.

Mladi nogometaši Vipolla iz Veržeja ,skupno jih je bilo kar 54,  so bili s tremi starostnimi selekcijami na  5 dnevnih pripravah v Umagu. V zadnji pripravljalni  nogometni  tekmi so v Umagu  15 letniki Vipolla premagali Bilje s 7:0. Za Vipoll so dosegli zadetke Niko Houbar in Aljaž Žalik po dva ter Marsel Petek, Tadej Korošec in Vid Postunek.

Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca  starostne kategorije U – 17  bo  v  naslednjem tednu zbrana  na mini pripravah  v Radencih pod taktirko  selektorke Tine Kelenberger. V mlado reprezentanco so povabljene tudi pomurske igralke iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Pomurje: Luana Zajmi, Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic,  Ema Horvat in Nina Kajzba. Slovenke bodo igrale dve tekmi proti selekciji Madžarske in sicer   prvo v torek ob 15.  v Nagykanizsi  in povratno  v četrtek 7.marca ob 12.uri v Cerkvenjaku.

V uvodni odbojkarski tekmi 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod  je Sobota  pred domačimi gledalci premagala Benedikt s 3:0 in se začasno povzpela na drugo mesto. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Anja Kolmanič 16, Pia Puklavec 12, Katja Seje 11  in Kaja Marton 8 točk.

V Kranju je bil  dvodnevni  odbojkarski turnir  slovenskih regij za dekleta  in fante  letnika  2004 in 2005. V moški konkurenci je  Mariborsko pomurska regija za katero s igrali tudi  Nik Legen. Klemen Novak in Timotej Prelog  osvojila drugo mesto, zmagali so mladi odbojkarji  iz Dolenjske. Med dekleta je mariborsko pomurska regija med 6 ekipami zasedla četrto mesto, zmagala je ljubljanska regija z okolico. Za  mariborsko pomursko regijo so igrale tudi: Eva Čiček in Eva Küplen iz lendavske Muranie ter Nina Rakar in Nela Škraban iz puconske Roto Keme.

V Mariboru je prvoligaško odbojkarsko tekmo med Mariborom in Calcitom iz Kamnika spremljalo kar 1485 gledalcev kar je po 15 letih rekordni obisk v Mariboru. Dvoboj je presenetljivo dobil Maribor s 3:0, nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada pa je k zmagi Maribora  prispeval 13 točk.

V Turnišču je  Strelsko društvo Štefan Kovač pripravilo tretje kolo rekreacijske lige v streljanju  z zračno puško. Po treh kolih vodi Miha Fuks s 456.krogi, druga je kot najboljša ženska strelka Petra Pintarič Rudaš s 419,7.krogi na tretjem mestu pa je Jožef Slavic s 416,7. krogi.  V moštveni konkurenci  vodi ekipa Mi trije pred Varaškimi  orli in Sivimi panterji vsi iz Turnišča. Zadnje 4.kolo bo na programu v petek 15.marca.

V mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti  za mesec marec je  zmagal Dani Lenček Kranjec, drugi je bil Nejc Hanc in tretji Joži Lenček Kranjec vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad.   Soboški šahisti pa bodo v nedeljo ob 9. pripravili v gostišču Špirič v Černelavcih  5. mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem organizatorji pričakujejo tudi šahiste iz sosednjih držav.