V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

3 marca 2019 Šport


V 21. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom sta  se v Murski Soboti Mura in Domžale razšla brez zmagovalca ob izidu 0:0 toda s tekmo je pridobil prekmurski nogomet saj je bila tekma prvič odigrana pod umetno razsvetljavo. Blizu 4000 gledalcev je videlo nekaj priložnosti za dosego zadetka a pravih realizatorjev v nobeni od ekip ni bilo. Več o tekmi boste lahko spremljali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Začel se je tudi spomladanski del tekmovanja v  prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, kjer  so bili nogometaši Mure izjemno učinkoviti.  Mladinci Mure so  v Kranju premagali Triglav s 4:1 ob zadetkih Filipa Perčiča, Maksimiljana Zorjana, Luke Mariča in Luke Sočiča. Kadeti Mure  so bili boljši od Triglava kar s 7:0. Posebej se je izkazal pri Muri Jan Bruno Kralj s tremi zadetki, dva je dosegel Rok Erniša in po enega Aljaž Antolin in Luka Hari.

Na  mednarodnem nogometnem turnirju v Zagrebu je slovenska ženska nogometna reprezentanca premagala Ukrajino z rezultatom 3:1. En zadetek k zmagi slovenske reprezentance je prispevala tudi  Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki zdaj igra za avstrijski St. Pőlten. Za slovensko izbrano vrsto so  igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Pomurje: Sara Agrež, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič.

Na Balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane  v Carigradu je  bil prvi dan prvenstva med  543 atleti iz 11 držav uspešen v svoji starostni kategoriji Zdravko Mauko – Magi član Športnega društva Radenci. Mauko je zasedel prvo mesto in osvojil naslov balkanskega prvaka v skoku v višino ter bil drugi v troskoku.

V Zaboku na Hrvaškem so na 6. mednarodnem turnirju v kicboksingu  med 327 tekmovalci iz 40 klubov iz  treh držav bili uspešni tudi člani soboškega kickboksing kluba. V kick lightu je med mladinkami  v kategoriji do 65 kg zmagala Lea Berke, tretji mesti pa sta si priborila Tia Berke  v kategoriji do 50 kg in Iva Stojanović v kategoriji do 55 kg.

sdr

Na 16. mednarodnem rokoborskem tekmovanju Zlati petelin v Koprivnici so med 305 rokoborci iz  šestih držav bili med dobitniki medalj tudi soboški rokoborci  Tretji mesti sta si priborila Nik Bedők v kategoriji do 59 kg, Blaž Bukvič pa je bil tretji v kategoriji do 65 kg. Na peto mesto se je uvrstil Filip Hozjan v kategoriji do 75 kg ,osmi pa je med v kategoriji do 49 kg Mitja Cener.

dav

Na 5. namiznoteniškem turnirju  veteranov za slovensko kakovostno lestvico  je v Zagorju med igralci starimi nad 65 let zmagal  Jože Žekš iz Sobote, v igri dvojic pa sta  v kategoriji do 60 let starosti bila zmagovalca Darko Fijavž iz Ljutomera in Boris Košiček iz Maribora.

V  18.kolu prve  slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti  Panvita Pomgrad premagala Hoče s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Zlatko Pulko 15, Gorazd Flisar 14 in Aljoša Bogožalec 13 točk. V 15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod je  II. ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagala Korvolley Mislinjo s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali:  Dino Vinkovič 12, Val Krajcar 9 in Aljaž Küčan 7 točk.  Že med tednom so Radenci premagali II. ekipo Sip Šempetra s 3:0. V 18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice  je Roto Kema v Kamniku premagala II. ekipo Calcita Volleya s 3:2. Za Roto Kemo so zadele največ točk: Iva Škraban 19, Ana Vilfan in Adela Pintarič po 12 ter Dora Vinkovič in Diana Oletič po 11 točk. Manj uspeha so imele odbojkarice Ljutomera, ki so  v Hočah izgubile proti ekipi Formule Formisa s 3:0. Za  Ljutomer so dosegle največ točk: Sara Kutnjak 10, Sara Petek in Nika Kosi po 5 točk in Kaja Makoter 3 točke. V 14. kolu  2. slovenske odbojkarske lige vzhod so igralke Sobote že v petek premagale Benedikt s 3:0.

V 8. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice  je Maribor v gosteh premagal Domžale z rezultatom 84:48. Za Mariborčanke je največ točk k zmagi prispevala Sobočanka Tina Cvijanovič in to kar 26. Cinkarna Celje je premagala Grosuplje  z 79:44, za Celjanke je dobrih 14 minut igrala tudi  košarkarica Blaža Čeh iz Murske Sobote nekdanja igralka soboškega Pomurja. V  prvi tekmi končnice tekmovanja 3. slovenske košarkarske lige za člane je Ljubljana  premagala Radensko Creativ iz Murske Sobote  z rezultatom 87:68. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Elvis Šarkinović 16, Igor Spesić 15 in Merlin Zahaj 13 točk.

V  18.kolu prve B slovenske rokometne lige so Brežice premagale soboško Pomurje z 29:25. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Filip Bombek 6, Jernej Hedel 5 in Boštjan Žižek Cvetko 4 zadetke.

V Ormožu je  bilo na 29 strelskih mestih  in v dveh dvoranah regijsko prvenstvo severovzhodne Slovenije  v streljanju z zračno puško in zračno pištolo. Med člani s standardno zračno puško je zmagal Robert Markoja iz turniškega društva, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan in tretji  Tadej Žalik iz turniškega društva. Moštveno so zmagali Turniščani pred Črenšovci in Tišinčani. Med članicami je bila druga Nuša Špindler iz Ljutomera in tretja Melisa Žalik s Tišine.Med mladinci je zmagal Leon Režonja iz Turnišča tretji je bil Tjan Kazar s Tišine, moštveno je zmagala Gornja Radgona. Med mladinkami je postala prvakinja Antonija Kosi, tretja je bila Brina Stajnko obe iz Ljutomera. Moštveno so zmagale Ljutomerčanke. V kadetski konkurenci je zmagal  Jure Sočič, drugi je bil Patrik Farkaš oba iz Murske Sobote  in tretji Iztok Rebrica s Tišine, moštveno so zmagali strelci Murske Sobote. Med kadetinjami je bila najboljša Lena Bakan Urisk iz Dobrovnika  pred Lino Miholič s Tišine tretja je bila Laura Podgoršek iz Dobrovnika. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika. Med  pionirji je zmagal  Niko Pozderec iz Gančan in med pionirkami Nina Zver iz Murske Sobote. Med člani s serijsko zračno puško je zmagal  Denis Benko iz Domajinec, moštveno pa je bil najboljši Graničar iz Domajinec.  Med cicibani je zmagal posamično  z zračno puško  Luka Gerenčer iz Turnišča  in moštveno Murska Sobota.  Z zračno pištolo je med  kadeti zmagal Timotej Plahut iz Murske Sobote, njegova ekipa pa je bila tudi moštvena zmagovalka.  Med pionirji je z zračno pištolo zmagal Marc Bogar Palnec iz petišovskega Coala.

Na 2. letošnjem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam z 10.točkami, drugi je bil predsednik kluba Jurij Ojsteršek ki je zbral 7 točk in tretji Marko Jenuš s 4.točkami.