V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

4 marca 2019 Šport


Drugi dan Balkanskega prvenstva v atletiki za veterane, ki je bilo v Carigradu, je med 543 tekmovalci iz 11 držav Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci osvojil še zlato medaljo v teku na 60 metrov z ovirami in bil drugi še v skoku v daljino v svoji starostni kategoriji. Prvi dan tekmovanja je postal balkanski prvak v skoku v višino in podprvak v troskoku.

Na enodnevni mednarodni kolesarski dirki na grškem otoku Rodos je na 186,3 kilometra dolgi progi zmagal Radoslav Rogina, član Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta, ki je za progo porabil 4 ure 22 minut in 36 sekund. V enakem času kot zmagovalce se je v Grčiji na solidno 19. mesto uvrstil Žiga Horvat iz Dankovec na Goričkem, član novomeške kolesarske ekipe. Novomeški kolesarji bodo ob koncu tedna imeli v Grčiji še tridnevno mednarodno kolesarsko dirko.

Na 28. članskem državnem namiznem tenisu v Rakeku so tri medalje zbrali tudi pomurski namiznoteniški igralci .Najbolje se je odrezal trikratni posamični članski prvak Mitja Horvat, ki živi v Puconcih in je član ravenskega Interdiskonta ter je s Tilnom Cvetkom iz novomeške Krke zasedel drugo mesto med dvojicami. Tretja v moških dvojicah sta bila tudi Luka Norčič in Damjan Zelko iz puconske Keme. V posamični konkurenci sta bila Damjan Zelko in Mitja Horvat uvrščena od 5. do 8. mesta, podobno kot med članica Staša Matis iz Keme.

V zadnjih pripravljalnih tekmah pred nadaljevanjem tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi sta obe prekmurski ekipi zmagali. Beltinci so pod taktirko Zlatka Gaborja premagala Rogaško z 1:0, zadetek je dosegel za Beltince iz 11 metrovke Jan Kristl. Nafta s trenerjem Francem Fridlom je v gosteh premagala Videm pri Ptuju s 4:1. Za Nafto je dvakrat zadel kapetan Mitja Novinić ter po enkrat Jaka Bizjak in Zsolt Balazs. Beltinci bodo v 18. kolu druge lige v nedeljo gostili ekipo Rolteka Doba, Nafta pa bo gostovala v Vipolžah pri ekipi Brd.

Na mladinskem državnem prvenstvu v judu za mladince so v Kopru sodelovali tudi pomurski judoisti. Med 118 judoisti iz 30 klubov je bil med mladinci Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava drugi; med mladinkami pa je bila Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava tretja.

V prvi ptujski medobčinski košarkarski ligi so Beltinčani v Mariboru premagali Vikinge z izidom 77:69. Za Beltince, ki imajo štiri zmage v ligi, so največ točk k zmagi prispevali: Aleš Novak 31, Jernej Ferčak 16 in Leon Zver 14 točk.

V Černelavcih je Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote pripravilo 5. mednarodni konec tedenski šahovski turnir, na katerem je sodelovalo 29 šahistov iz Hrvaške in Slovenije. V članski konkurenci je zmagal Tomislav Gruškovnjak z 8,5 točkami, drugi je bil Denis Gjuran s 7,5 točkami, na tretje mesto se je uvrstil Boris Kovač s 7. točkami. Vsi so iz Radenske Pomgrada. Med domačimi šahisti se je Matej Titan s 5,5 točkami uvrstil na peto mesto. Med mladimi šahisti je zmagal Vito Simič Pušnik iz Branika, druga je bila Eva Žlebič in tretji Tian Mohar, oba iz Radenske Pomgrada. Naslednji šahovski turnir bo 17. marca v gostišču Ančke in Franca Vučko v Ižakovcih