V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

5 marca 2019 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca s selektorjem Borutom Jarcem in pomočnico Nušo Ladinek je v Zagrebu na turnirju članskih nogometnih reprezentanc po zmagi v finalu proti Srbiji z 2:0 osvojila prvo mesto. Na finalni tekmi sta dosegli zadetka: Adrijana Mori iz Radomelj in Lara Prašnikar, ki igra za Potsdam. Pred tekmo s Srbijo je Slovenija igrala proti Hrvaški 0:0 in premagala Ukrajino s 3:1. Za slovensko izbrano vrsto je bila kapetanka Prekmurka Mateja Zver, ki igra za St. Pőlten, igrale pa so tudi članice Telemacha GMT Pomurje iz Beltinec: Sara Agrež, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič.

V 24. kolu poljske ekstra nogometne lige je Zaglebie presenetljivo premagal vodilno ekipo Lechie z 2:1. Zmagoviti zadetek za Zaglebie je dosegel, pred 4.053 gledalci, Damjan Bohar iz Mačkovec. Manj uspeha je imela Korona, za katero je igral Matej Pučko iz Šalinec, ki je izgubila proti ekipi Sosnovec s 4:1. Na lestvici vodi Lechia z 49. točkami, Zalglebie je na 9. mestu s 33. točkami, Korona na 8. mestu ima 36.točk. 

V zadnjem 6. kolu mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo je v Zalaegerszegu na Madžarskem zmagal Zalaegerszeg, Soboško strelsko društvo je bilo sedmo. Posamično je zmagal Miklos Tatrai iz Alzasa iz Čakovca. V skupno uvrstitvi po 6. turnirjih je zmagovalec Alzas, I. ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi Blaž Serdt, Timotej Plahut in Tomislav Vrečič je zasedla med 13. ekipami četrto mesto. Posamično je zmagal Ivan Takač iz Alzasa Čakovec, najboljši pomurski strelec je bil Avgust Horvat na 8. mestu, Štefan Balaško, oba iz Turnišča, je bil 13. in Tomislav Vrečič iz Murske Sobote 14. Tekmovalo je 57 strelcev iz štirih držav.

V Rakičanu je bila včeraj letna skupščina Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Zdenko Maučec. Na skupščini so podelili tudi tradicionalna priznanja nogometnim trenerjem za njihove dosežke. Pohvale so dobili: Fabijan Cipot, Damir Čontala, Konstantin Frireich, Goran Gutalj, Srečko Kovačec in Robert Titan. Medalji sta dobila Branko Horvat in Mario Hošpel ter plakete: Bojan Jandrašič, Jožek Oršoš, Vladimir Vlaškalič in Renato Vrhovski. Za častnega člana Zveze nogometnih trenerjev Slovenije pa so predlagali Draga Habota iz Cankove.

Na mednarodnem Donavskem pokalu 2019 v badmintonu so bili v Zgornji Kungoti med 105 tekmovalci iz 8 držav zelo uspešno igralci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med 11 letniki posamično je zmagala Tija Horvat, ki je bila uspešna tudi v dvojicah, tretja je bila Tatjana Jablanovec. Odličen je bil tudi Anel Pahor, ki je zmagal v dvojicah, posamično pa je bil drugi. Med 13 letniki je zmagala posamično Iva Koša, ki je bila druga še v dvojicah. Med 15 letniki je bila Nika Bedič druga posamično in v še v dvojicah, David Gabor je bil tretji v dvojicah. V Lendavi pa se že intenzivno pripravljajo za 14. tekmovanje Srebrna žogica 2019, ki bo od 12. do 14. aprila v štirih starostnih kategorijah.

Društvo upokojencev Ljutomer je v Biotermah Mala Nedelja pripravilo pomursko prvenstvo v šahu za upokojence. Med šestimi ekipami je zmagalo Društvo upokojencev Murska Sobota v postavi: Boris Kovač, Bogdan Hari, Štefan Režonja in Anton Marič. Drugo mesto je osvojilo ljutomersko društvo, tretji so bili Radenčani, Bakovci so bili četrti, Kobilje peto in Rogašovci šesti. Šahisti Murske Sobote se uvrstili na finalni turnir državnega prvenstva za upokojence. Posamično je zmagal Janko Brunčič iz Ljutomera pred Borisom Kovačem iz Murske Sobote in Davorinom Cmrekarjem iz Ljutomera.