Domov

Šport in šah

2 aprila 2017 Šport


Na 26. državnem strelskem prvenstvu z zračnim orožjem na Rogli so prvi dan prvenstva med 800 strelci iz 64 društev pomurski strelci dosegli odlične rezultate. Med člani je prvič postal državni prvak v streljanju s standardno zračno puško Žan Kelenc iz Črenšovec, ki je v finalu postavil tudi nov državni rekord: 245,9 krogov. Na drugo mesto se je uvrstil Mitja Černi iz Gančan, lanski prvak Robi Markoja je bil četrti. Moštveno so osvojili četrti državni naslov Turniščani v postavi: Robi Markoja, Uroš Maučec in Tadej Žalik. Med pionirji se je posamično ne tretje mesto uvrstil Patrik Farkaš iz Murske Sobote, moštveno je bil Ljutomer – v postavi: Tic Budja, Timotej Zadravec in Adam Vrbnjak – drugi ter Murska Sobota – v postavi: Patrik Farkaš, Timotej Plahut in Blaž Makari – tretja. Med pionirkami je bila posamično tretja Lena Bakan Urisk iz Dobrovnika, moštveno pa so strelke iz Dobrovnika –Saša Gavrič, Laura Podgoršek in Melani Ferencek – bile druge. V konkurenci mlajših pionirjev je bil posamično drugi Timon Bagola iz Murske Sobote, soboška strelska ekipa – v postavi: Tim Bagola, David Toth in Tim Kunej – je bila tretja. V kategoriji cicibank so bile strelke Črenšovec: Tadeja Horvat, Saša Žerdin in Teja Hanc druge.

Na članskem in kadetskem državnem prvenstvu v rokoborbi v grško-rimskem  slogu v Lenartu so šest državnih naslovov osvojili tekmovalci Rokoborskega društva Sobota: Luka Gumilar, Klemen Podgorelec, Jure Kuhar in Mojmir Šafarič med člani,  na drugi mesti sta se uvrstila: Nejc Gomboc in Niko Ficko. Med kadeti sta postala državna prvaka Nejc Gomboc in  Klemen Podgorelec, ki sta tekmovala tako v članski  kot v kadetski konkurenci.

Na 11. teku po ulicah Tržiča, ki je bilo tudi državno prvenstvo za veterane, je na 10-kilometrski progi v svoji starostni kategoriji od 35 do 39 let Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote osvojil drugo mesto.

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus je s pomurskimi entuziasti pripravilo na atletskem stadionu v Murski Soboti in v soboškem mestnem parku 17. odprti Prekmurski zdravniški tek. V ženski konkurenci je na 4,4 km dolgi progi zmagala Karin Fister iz Splošne bolnišnice Murska Sobota pred Petro Novak iz ekipe Smučarji, tretja je bila Iva Horvat z ekipe Horvatovi. Moški so tekli na 6,6 km dolgi progi in v absolutni konkurenci je bil najhitrejši Iztok Fister iz Bakovec pred Alojzom Horvatom iz Dankovec, ki je bil najhitrejši med zdravniki, tretji je bil Aleksander Šosterič iz Lenarta. Med pomurskimi zdravniki je v svoji starostni kategoriji zmagal še Mitja Lainščak, drugi v svoji starostni kategoriji je bil Leon Lang iz Murske Sobote.

V zadnjem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Sobota v Murski Soboti premagala Arrigone iz Izole s 5:3. Za Soboto je Tomaž Roudi zmagal trikrat, Damjan Zelko pa dvakrat. Krka je v Novem mestu premagala Kemo s 5:2, za Kemo sta zmagala Luka Norčič in Dominik Škraban. Sobota se je kot novinka uvrstila na 5. mesto v ligi, puconska Kema pa bo med štirimi ekipami igrala še končnico državnega prvenstva. V ženski konkurenci so igralke Mute, vodilna ekipa lige, premagale puconsko Kemo s 5:1. Edino zmago za Kemo je osvojila Staša Matis. Kema se je uvrstila na 7. mesto.

 

Na mednarodnem tekmovanju judoistov za 30. pokal Ptuja so med 255. judoisti iz 8 držav bili uspešni tudi judoisti iz pokrajine ob Muri. Med mladinci je v svoji kategoriji Aljaž Farkaš bil drugi, Tilen Farkaš pa tretji, oba tekmujeta za Klub borilnih veščin Lendava. V kadetski konkurenci sta bila zmagovalca David Žido in Jan Lukač iz Murske Sobote, na drugo mesto se je uvrstil Gašper Zadravec iz Lendave, tretji mesti pa sta si priborila Vid Lunežnik iz Murske Sobote in Nejc Mlinarič iz Lendave. Med starejšimi dečki so na Ptuju zmagali: Bine Banfi in Maj Gumilar iz Murske Sobote ter Maj Mlinarič iz Lendave, med starejšimi deklicami pa je bila zmagovalka Tamara Ferencek iz Lendave. V kategoriji mlajših dečkov je zmagal Gabrijel Lipič iz Beltinec, med mlajšimi deklicami pa Lina Recek iz Lendave, Leila Mazouzi iz Beltinec, Veronika Horvat iz Kluba borilnih veščin in Iva Küplen iz Murske Sobote.

Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca U 17 je v zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja na Nizozemskem premagala Švico z 2:1 in se uvrstila na drugo mesto v skupini, a se ni uvrstila na evropsko prvenstvo. Za slovensko reprezentanco so igrale tudi igralke ekipe Teleing GMT iz Beltinec: Zala Meršnik, Sara Makovec in Nika Čuček.

V 12. kolu prve avstrijske nogometne lige je vodilna ekipa St. Pöltna premagala Landhaus s 4:2. Tri zadetke za zmagovito ekipo St. Pöltna je dosegla Prekmurka Mateja Zver.

V 19. kolu druge slovenske nogometne lige sta Roltek Dob in Farmtech iz Veržeja igrala 0:0. V uvodni tekmi 17. kola v 3. slovenski nogometni ligi vzhod je Turnišče pred 400 gledalci z zadetkom Mitje Šemna presenetljivo premagalo vodilno Nafto 1903 z 1:0. Še rezultati v nižjih nogometnih  ligah: Cven – Radenska Slatina 1:2, Radgona –  Šalovci 6:1 in Kema Puconci – Dokležovje  2:0.

 

V 17. kolu v drugi slovenski rokometni ligi za člane je radgonski Arcont v Murski Soboti proti pričakovanjem premagal Pomurje s 37:35. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Marko Janković 10, Mitja Kozelj 8 in Gregor Falež 5; za Arcont pa Matevž Žunič 13, Darko Zorko 8 ter Matej Rojht in Marko Cotić po 4 zadetke.

 

Na 3. Dinijevem memorialu v odbojki v spomin na Silvina Matjašeca – Dinija, ki je leta 2014 tragično preminil v prometni nesreči, je letos v Radencih nastopilo šest ekip. Na koncu so imeli največ uspeha odbojkarji Murske Sobote, ki so v finalu z 2:0 premagali A ekipo sekcije Športnega društva Radenci – Blok in Batina in tretjič zapored osvojili turnir. V tekmi za tretje mesto je ekipa Stare sablje iz Ljutomera z 2:0 premagala B ekipo Blok in Batine iz Radenec.

V 21. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za člane so Radenci v gosteh premagali Vuzenico s 3:1. Največ točk za Radenčane so zadeli: Gregor Felkar in Bogdan Marič po 20 in Uroš Gumilar 19 točk.

 

Na finalnem košarkarskem turnirju za naslov pomurskega prvaka so v Ljutomeru košarkarji Sistemorga iz Beltinec premagali Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote z 59:48, v tekmi za tretje mesto je bil Lindau iz Lendave boljši od Prleškega študentskega kluba Ljutomer z 71:67.

 

V 5. kolu državne kegljaške lige za paraplegike je v Novi Gorici ekipa Murske Sobote v postavi: Franc Borovnjak, Anton Simonič, Ludvik Škraban in Marta Janežič, osvojila četrto mesto. Posamično je bila Marta Janežič tretja, četrti mesti pa sta osvojila: Anton Simonič med paraplegiki in Franc Borovnjak med veterani.

 

V zadnjem kolu območne kegljaške lige Maribor je Nafta v gosteh premagala Ruše s 5:3 in  potrdila prvo mesto v ligi in napredovanje v višji rang tekmovanja. Za Nafto so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 568, Dušan Radakovič 529 in Jože Horvat 527 kegljev.

 

V drugem kolu prve državne šahovske lige za članice je v Domžalah ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote premagala Komendo z 2:1. Za soboške šahistke sta zmagali Barbara Skuhala in Hana Nemec.

 

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali še zanimive tonske prispevke o 17. Prekmurskem zdravniškem teku v Murski Soboti, o zmagi Sobote v prvi slovenski namiznoteniški ligi ter o delu soboške trenerske organizacije v nogometu. Vabljeni v našo družbo tudi po 16. uri.