V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

6 marca 2019 Šport


Mlada ženska nogometna reprezentanca Slovenije kategorije U – 17 je gostovala v Nagykanizsi na Madžarskem in tam izgubila proti vrstnicam Madžarske z rezultatom 2:1. Edini zadetek, po vodstvu Madžarske z 2:0,  je za slovensko reprezentanco dosegla Manca Suhoveršnik iz Radomelj. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Pomurje Luana Zajmi, Albina Čizmazija, Ema Horvat, Nina Kajzba v kadru pa je bila tudi vratarka Lili Sofija Balažic. Povratna tekma med dekleti Slovenije in Madžarske bo jutri ob  12. na novem igrišču v Cerkvenjaku.

V  povratni mednarodni  hokejski tekmi na Dunaju so  slovenske prvakinje igralke Moravskih Toplic  premagale  madžarski  Szent Laslo s 6:1. Za Moravske Toplice je dosegla kar pet zadetkov Petra Dervarič enega pa je k uspehu ekipe dodala še  Tanja Kőnye.  Do konca tekmovanje v mednarodni avstrijski ligi v dvoranskem hokeju čaka igralke Moravskih Toplic še dvoje srečanj.

V Celju je bilo četrto kolo tekmovanja slepih in slabovidnih v  steznem  kegljanju. Prvo mesto moštveno je osvojila, ekipa Ljubljane, I. ekipa Medobčinskega društva  slepih slabovidnih Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Jelka Orban je zasedla tretje mesto. II. ekipa soboškega društva za katero so kegljali: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin  se je uvrstila na 11. mesto. V posamični konkurenci je v kategoriji vida  B ¾  Jelka Orban podrla  700 kegljev in zmagala, v kategoriji B 1 je bila  Silva Mlinarič  s 433 keglji peta podobno kot v kategoriji B 2 Anton Topolnik , ki je podrl 603 kegljev.

Bili sta odigrani prvi tekmi končnice  pomurske košarkarske lige. V Črenšovcih je Košarkarski klub Ljutomer premagal Tropicano iz Bistrice z 61:57. Za Ljutomerčane je zadel največ točk 14 Tomaž Sagaj, za Tropicano pa je Dejan Balažic zadel kar 34 točk. V drugi tekmi je v Lendavi Murska Sobota premagala  Lindau z 72:66. Največ točk za Mursko Soboto je zadel Jure Bilič kar 37; za  Lindau   je zadel Denis Rantaša  24 točk. Povratni tekmi bosta v soboto 9. marca  ob 18.30 v Murski Soboti in v Ljutomeru.

 Na Ptuju je bilo zadnji peti turnir  Goriško slovenske šahovske lige na katerem je sodelovalo 10 ekip. Zmagala je ekipa Gorišnice s 15. točkami, šahovska sekcija Petanjci je bila z 11. točkami uvrščena na peto mesto. Največ točk  za Petanjce so  dosegli: Gregor Vohl 6, Jaka Kočar 5, Andre Keglevič 4,5 in Martin  Mohar tri točke.