V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

10 marca 2019 Šport


Športno društvo Črenšovci je prvi dan dvodnevnega 6. državnega   turnirja za mlade strelce na 40 steznem avtomatskem strelišču v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna gostilo 280 strelcev iz celotne Slovenije.  Med pomurskimi strelci je prvi dan tekmovanja z zračno puško  med mladinci  zasedel drugo mesto  Leon Režonja iz Turnišča. Med kadeti je bil drugi Jure Sočič iz soboškega strelskega društva.  Moštveno je med kadeti bila druga ekipa soboškega strelskega društva v postavi: Danijela Maček, Jure Sočič in Patrik Farkaš na tretje mesto med kadeti se je uvrstilo dobrovniško strelsko društvo Jezero v postavi: Laura Podgoršek, Kaja Kolman in Lena Urisk Bakan. Danes poteka v Črenšovcih še strelsko tekmovanje v članski konkurenci.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke na Rodosu je na  158,5 km dolgi progi kolesarilo 126 kolesarjev. Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria iz Novega mesta je v močni mednarodni konkurenci zasedel  59. mesto.

V  16.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je Kema v Puconcih premagala Preserje s 5:0. Za Kemo je  dvakrat zmagala: Staša Matis  po enkrat pa:  Ana Kovačec  Nuša Vogrinčič in Blažka Harkai. 

V moški konkurenci  16.kola prve slovenske namiznoteniške lige je Kema premagala Savinjo iz Luč s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar ter enkrat Luka Norčič. Krka je v Novem mestu premagala Soboto s 5:0.

V 7. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je  II. ekipa Keme v Ljubljani premagala II. ekipo Kajuha Slovana s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jan Lipič in Rok Smodiš ter enkrat  Jure Smodiš. V drugi tekmi  7. kola pa je bila Ilirija boljša od II. ekipe Keme s 5:2; za Kemo sta po enkrat zmagala: Jan Lipič in Rok Smodiš.

V Zagrebu je bilo odprto atletsko  prvenstvo Hrvaške v   atletiki za veterane na katerem je sodelovalo 220 atletov iz štirih držav. V teku na 3000 metrov je v starostni kategoriji 40 do 44 let   zmagal Dejan Preindl iz Atletskega kluba Pomurje. Kar v treh disciplinah in to 60 metrov, v skoku v višino in v teku na 60 metrov z ovirami pa je zmagal Zdravko Mauko Magi član Športnega društva Radenci.

Jpeg

Na mednarodnem tekmovanju v skokih na veliki prožni ponjavi v Renčah so se pod vodstvom trenerja Danijela Štrausa  odlično odrezale tekmovalke Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Med člani je bil drugi Matic Kranjec, v kategoriji od 15 do 16 let je bila druga Lara Erniša, v starostni kategoriji U 13 in 14 je bila druga Luna Kočar in tretja Azra Vinkovič. V starostni kategoriji U 11 in U – 12  je zasedla prvo mesto Ema Horvat.

V 1. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice je  Roto Kema v gosteh premagala Grosuplje s 3:1.  Ekipa Roto Keme je med šestimi ekipami na drugem mestu z 9 točkami. Preostala tekma med  Ljutomerom in II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika bo  nocoj ob 18. v Ljutomeru.

V  15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice  je Sobota v gosteh premagala Celjanke s 3:0.  V  3. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice je Murania iz Lendave v Ljubljani premagala III. ekipo Krima s 3:2.

V  16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane so na Ravnah  vodilni Radenci premagali II. ekipo Fužinarja  s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 15, Aleš Šadl in Tomaž Ajlec po 9, Saša Ratkai 8 in Boris Grut 7 točk. II. ekipa soboške Panvite Pomgrada je  v gosteh premagala II. ekipo Hoč s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič in Val Krajcar po 13, Aljaž Kerčmar 10 in Marko Stvarnik 7 točk.

V 15. kolu  3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer v gosteh premagal Črenšovce z 1:0. Edini zadetek za Ljutomerčane je  dosegel  Tilen Nemec. Veržej in Tromejnik iz Kuzma sta igrala 2:2. Za Veržej sta dosegla zadetka: Admir Dono in Andraž Sorko, za  Tromejnik  sta bila strelca: Rok Bakan in Nikola Prahić. Turnišče je v gosteh premagalo Radgono s 3:1. Za Turnišče sta dosegla zadetke: Dražen Lazar 2 in Matej Nemec ter za Radgono Tilen Klobasa.

V 17.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  sta Mura in Maribor v Murski Soboti igrala 1:1. Za Muro je dosegel zadetek Kai Cipot. V kadetski konkurenci sta  Mura in Maribor igrala 2:2, za Muro  sta dosegla zadetka: Vito Štrakl in Aljaž Antolin.

V 11. kolu slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Telemacha GMT Pomurje pri Gradu na Goričkem premagale Ptuj s 7:2. Za  Pomurke so dosegle zadetke: Noele Viličnik 3, Nina Kajzba 2 ter Zala Lucija Balažic in Albina Čizmazija.

V prvi tekmi 15. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi je  Kema v Puconcih premagala Cven z 2:0.

V Bakovcih je  v telovadnici osnovne šole 180 nogometašev sodelovalo na nogometnem turnirju mladih v organizaciji Športno nogometnega kluba Bakovci. Med 9 letniki je zmagala Nafta iz Lendave  pred Aluvarjem Gnčani in Bakovci. V starostni kategoriji U – 11 je zmagala Nafta, drugi je bila Aluvar Gančani in  tretji Vipoll Veržej. Med 13 letniki je so zmagali Beltinci pred Sveto Trojico in Bakovci. 

V Mariboru se je včeraj začel 28. finalni turnir za slovenski pokal v košarki za dekleta. Cinkarna Celje je v prvem polfinalu  premagala  kranjski Triglav z 80.70, za Cinkarno Celje je dve točki k zmagi prispevala tudi nekdanja igralka Pomurja Blaža Čeh. V drugem polfinalu je ljubljanska Ilirija premagala Maribor z 79:63; za Mariborčanke je dosegla Tina Cvijanovič iz Murske Sobote 9 točk.  V finalu bosta  igrali: Cinkarna Celje in Ilirija.

V 19. kolu prve B slovenske rokometne  lige  so igralci Pomurja  v Murski Soboti premagali Radeče s 33:32 kar je njihova prva zmaga v ligi. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc in Filip Bombek po 8 ter Gregor Gregorec 6 točk.

V 16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Radenska  iz Murske Sobote v Novi Gorici premagala Gorico kar z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 571, Vlasta Hojnik 538 in Cvetka Štiberc 537. Moška ekipa Radenske je v Mariboru utrpela poraz proti II.  ekipi  Konstruktorja s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 578, Milan Kovačič 538 in Jani Steržaj 533 kegljev.

Na tekmovanju judoistov za  3. pokal Žirov je sodelovalo 288 judoistov iz 24 klubov. Med pomurskimi judoisti je med 14 letniki zmagal Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava, med dekleti  je bila Nela Gerič druga in Tinaja Maučec tretja obe iz Judo kluba Lendava. V kategoriji U – 12 je bil tretji Štefan Bogdan , med dekleti pa je zmagala Lana Škraban in druga  je bila Sara Sep vsi iz Kluba borilnih veščin Lendava.

Na 3. šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam z 10.točkami, drugi je bil Božo Slana, ki je zbral 7 točk in tretji Jurij Ojsteršek s 5,5 točkami.