V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

13 marca 2019 Šport


Hokejistke Moravske Toplic, slovenske državne prvakinje so v Avstriji končale tekmovanje v  odprti tretji avstrijski ligi v dvoranskem hokeju.  V prvem srečanju so Moravske Toplice na Dunaju premagale ekipa WAC-a z 2:0. Zadetka sta dosegli: Ema Vőrőš in Petra Dervarič. V drugi tekmi  je ekipa  Blau Weisa  premagala pomlajeno ekipo Moravskih Toplic s 5:1. Edini zadetek za Moravske Toplice je dosegla Petra Dervarič. Kljub porazu so hokejistke Moravskih Toplic zasedle prvo mesto, kar so si zagotovile že kolo pred koncem ligaškega tekmovanja. Najboljša igralka  med ekipami je bila Petra Dervarič iz Tešanovec, hokejistka Moravskih Toplic.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke Pariz – Nica je na 200 km dolgi progi  je Prekmurec Simon Špilak član ruske Katjuše zasedel 134. mesto;  za zmagovalcem je zaostal dve minuti in 47 sekund. Po treh etapah je Simon Špilak na  131.mestu.

V  19. kolu prve območne kegljaške lige Podravja in Prekmurja je  je Kegljaški klub Lendava v gosteh premagal ekipo Fale z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 611, Jože Horvat 555 in Janez Simon 541. Pri Fali se je odlikoval  Matic Ferk, ki je podrl 562 kegljev. Na lestvici je Lendava v vodstvu z 32. točkami, Fala na 11. mestu  je zbrala 8 točk.

Pikado klub Bleck Devils iz Serdice je pripravil v Serdici  Top turnir 32 najboljših igralcev v pikadu.   Zmagal je Jasmin Baranja iz Pikado kluba Black Dragon iz Gornjih Črnec, drugi je bil Uroš Baranja iz Pikado kluba Tornado iz Krašč, na tretje mesto se uvrstil Bernard Sukič iz Pikado kluba Black Dragon iz Gornjih Črnec in četrti je bil Zdenko Cener iz organizatorskega kluba Black Devils iz Serdice. V soboto 16. marca bo v Gornjih Črncih na programu še sklepni turnir regijske pikado lige Goričko.

V povratnih  tekmah    razigravanja pomurske košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata:  Košarkarski klub Ljutomer je premagal  tudi v drugi tekmi Tropicano iz Bistrice z rezultatom 65:61. Za  Ljutomerčane je zadel največ točk: Patrik Topolnik 15 in za Tropicano Rok Orgolič kar 21.

V drugi košarkarski  tekmi je  Murska Sobota še drugič premagala  lendavski Lindau z 78:61. Za Mursko Soboto je največ točk zadel Damjan Žilavec 21 in za Lindau Sandi Horvatič 23 točk.  V polfinalnih tekmah 30.aprila v Ljutomeru  bosta tako na programu srečanji:  Sistemorg Beltinci – Košarkarski klub Ljutomer  in Murska Sobota – Košarkarsko društvo Ljutomer.

Na hitropoteznem  članskem šahovskem turnirju  za mesec marec   v Murski Soboti  je zmagal Denis Gjuran s štirimi točkami in pol, drugi je bil Timotej Milanov in tretji Boris Kovač vsi iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po tri točke. Danes ob 17.45  bodo imeli člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad v klubskih prostorih v Murski Soboti redni letni občni zbor.