V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 marca 2019 Šport


Judo klub Murska Sobota je v Murski Soboti pripravil 53. pokal Mestne občine Murska Sobota  v judu in 8. pokal Antona Tončka Kosa na katerem so med 133 judoisti pomurski judoisti med  24 klubi  zbrali  točno 11 zlatih medalj. Med starejšimi dečki so bili zmagovalci : Žak Rus in Aljoša Hladen iz Partizana Ljutomer Oskar Balažic iz Murske Sobote in Gabrijel Lipič iz Beltinec, drugi mesti sta osvojila: Bor Berlak iz Judo kluba Štorkljice in Alen Tirovič iz Beltinec tretji je bil Matic Klemenčič iz Murske Sobote.  Med starejšimi deklicami  sta bili zmagovalki v kategorijah: Vernika Horvat iz Lendave in Leila Mazouzi iz Beltinec, drugi sdta bili: Ria Gabor in Vanesa Tkalec iz Lendave na tretje mesto se je uvrstila Laura Vrbančič iz Ljutomera.Med mlajšimi kadeti  sta  zmagala Jan Špilak iz Beltinec in Rok Škrbenta iz Ljutomera, druga sta bila Nejc Škerget iz Ljutomera  in Nejc Kalamar iz Beltinec. Tretji mesti sta si priborila: Kai Šalamun iz Ljutomera in Majn Mlinarič iz Lendave. Med mlajšimi kadetinjami so zmagale: Urška Rižnarič  in Sara Verbančič obe iz Ljutomera in Kaja Baler iz Beltinec. Drugi sta bili Maša Slavinec  iz Križevec pri Ljutomeru in Asja Benkič iz Murske Sobote. Moštveno so prvo osvojili Ljutomerčani.

V  23.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je v Murski Soboti Mura pred blizu 2000 gledalci premagala Krško s 5:0. Za Muro je dosegel dva zadetka Amadej Maroša po enega pa so k zmagi dodali: Luka Bobičanec, Klemen Pucko in Matic Maruško. Pri gostih je Dalibor Volaš v 61. minuti za streljal  11 metrovko saj je njegov  strel   soboški vratar Matko Obradovič ubranil.

Amadej Marosa and Luka Bobicanec celebrating during soccer match between Mura and Krsko, Round 23 of PLTS 2018/19, played in Fazanerija, Murska Sobota, Slovenia on March 16, 2019

Nogometaši Celja so premagali kranjski Triglav s 4:0; za Celjane je dosegel prvi zadetek nekdanji nogometaš Mure Mitja Lotrič.

V  16. kolu 3. slovenske lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal Radgono z 2:1. Za Ljutomerčane je dosegel oba zadetka državni reprezentant malega nogometa Mario Skuhala za Radgono pa je zadel Srečko Strniša.

V  12. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Telemach GMT Pomurje v gosteh premagalo Olimpijo z 11:1. Za Pomurke so dosegle zadetke:  Nina Kajzba 4,  Noela Veličnik 3, Ema Horvat 2 ter Albina Čizmazija in Eva Vidovič po enega.

V 17. kolu druge slovenske kadetske nogometne lige   je v Lendavi Vipoll iz Veržeja z zadetkoma Denisa Horvata in Matica Donko premagal Nafto z 2:0.  Mladinci Vipolla pa so premagali Nafto z 1:0 z zadetkom Tilna Berdena.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole: Cven – Aqua Ižakovci 0:2, Bakovci – Aluvar Gančani   2:0  , kar je  presenetljiv poraz vodilne ekipe iz Gančan in veterani Mure – Kema Puconci 2:0.

Izjemen uspeh so dosegli odbojkarji ACH Volley iz Ljubljane, ki so v Avstriji v Dobu v finalu srednjeevropskega pokala premagali Posojilnico Dob s 3:0. Za ACH Volley je  Uroš Pavlovič iz Murske Sobote prispeval k zmagi in devetemu naslovu Ljubljančanov  v pokalu MEVZE tri točke.

Vse tri pomurske ekipe v prvi državni  odbojkarski ligi so tokrat ostale brez zmage.

V  2.kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige je v Murski Soboti Črnuče premagalo Panvito Pomgrad s  3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli:  Jakob Rojnik 13, Zlatko Pulko 9 ter Aljoša Bogožalec in Žan Bedrač po 8.

V ženski konkurenci  zelene skupine druge slovenske skupine je Swaty Zreče v Zrečah premagal Ljutomerčanke s 3:0. Največ točk za Ljutomerčanke so zadele: Nataša Anželj 10, Barbara Petek 7 in Valentina Kosi 8 točk.  Ankaran Hrvatini je v Kopru že v petek  premagal Roto Kemo s 3:1.

 V 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod so igralke Sobote   v petek v Murski Soboti premagale Turbino iz Selnice s 3:0.

V   17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige  vzhod za člane so Radenci premagali Karovoley Mislinjo s 3:0. Za Radenske so največ točk k zmagi prispevali: Primož Horvat 14, Blaž Ajlec 13 in Nik Škrjanec 12 točk. II. ekipa soboške  Panvite Pomgrada je zaradi zasedenosti dvorane v Murski Soboti  v Beltincih premagala  II. ekipo Maribora s 3:2. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič 15, Val Krajcar 13, Aljaž Brinar 9, Rene Potočnik in Niko Kovačič 7 točk.

V 16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je  II. ekipa Swaty Zreč premagala lendavsko Muranio s 3:1.

V 17. kolu prve B slovenske kegljaške lige sta obe pomurski ekipi zmagali. Moška ekipa Radenske  je  premagala trboveljski Rudar s 6:2. Največ kegljev za Radensko so podrli:  Miko Steržaj 589, Milan Kovačič 573 in Jani Steržaj 551 kegljev. Ženska ekipa Radenske je premagala  Krko iz Novega mesta s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 535, Vlasta Hojnik  529, Cvetka Štiberc 528 in Marika Kardinar 517 kegljev.

V  20. kolu prve B slovenske rokometne lige je Krško premagalo soboško Pomurje z 29:13.   Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Jan Osterc, Boštjan Žižek Cvetko  in Vasja Kozelj po dva zadetka. Tekma  2. slovenske rokometne lige med radgonskim Arcontom in Alplesom iz Železnikov ni bila odigrana ,ker so gostje prepozno pripotovali na tekmo.

Na  državnem prvenstvu  v kickboksingu na Ptuju je bilo državno prvenstvo, kjer so bili med 291 tekmovalci iz 28 klubov  uspešni tudi tekmovalci Kickboksing kluba Murska Sobota.  V kategoriji point fichting je bila druga Aneja Glažar, tretja pa Kim Kuzmič.  V kick lighitngu sta postali državni prvakinji: Iva Stojanovič in Lea Berke, druga pa je bila Tia Berke. V kategoriji low kick sta postala državna prvaka: Tilen Djafić in Jernej Horvat , državni podprvak pa je bil Denis Červek.

V Sesvetskem  Kraljevcu na Hrvaškem  je bilo mednarodno tekmovanje v rokoborbi v grško rimskem slogu na katerem so med 162 rokoborci iz 9 držav osvojili eno medaljo tudi člani soboškega rokoborskega kluba. Niko Bedők je bil tretji v kategoriji do 59 kg , Mitja Cener pa je v kategoriji do 49 kg izpadel v kvalifikacijah.

V Škofji Loki je bilo moštveno državno prvenstvo v skvošu kjer je za ekipo Škofje Loke tekmovala tudi Sara Rojnik iz Veržeja z ekipo Nina Kustec, Sara Hafner osvojila naslov moštvenih državnih prvakinj, kar je že njen tretji moštveni naslov v skvošu.

V Kranju je bilo 28. moštveno  državno prvenstvo osnovnih šol v šahu za starejše učence in učenke. Naslov prvaka je osvojila Osnovna šola Solkan, tretja  je bila Osnovna šola I iz Murske Sobote z mentorico Miro Ambruš in z ekipo: Enej Meglič, Alina in Ema Lukač, Maj Pečnik in Mak Kovač. V ekipi se je najbolje odrezala s 5,5 točkami Alina Lukač.

V Dolu pri Hrastniku  je bilo  državno prvenstvo v šahu za invalide. Med pomurskimi šahisti sta se  iz  soboškega društva invalidov  najbolje uvrstili: Marija Barber, ki je bila sedma in Emilija Car, ki je zasedla 9. mesto; med Ljutomerčanki je bila  Leonida Skuhala 11.ta.