V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

18 marca 2019 Šport


V 20. kolu poljske ekstra nogometne lige  je Zaglebie za katerega igra tudi Prekmurec Damjan Bohar doma iz Mačkovec ,  ki ga je slovenski selektor vpoklical v slovensko reprezentanco , visoko premagal kar s 3:0 ekipo Pogana Szcecina v gosteh pred 15.319. gledalci. Damjan Bohar je za ekipo Zaglebie dosegel vodilni zadetek v 20. minuti, to pa je bil že njegov sedmi zadetek za poljskega prvoligaša. 

Tudi Matej Pučko iz Prlekije točneje iz Šalinec   se je izkazal v 20. kolu  v  poljski ekstra lige saj je njegova ekipa Korone  pred 7.660 gledalci v gosteh premagala Jagiellonio z rezultatom 3:1. En zadetek za Korono je prispeval tudi Matej Pučko iz Šalinec  Na lestvici vodi Lechia s 53. točkami, Korona na 8. mestu ima 39 in Zaglebie na 10. mestu 37.točk.

V 10. kolu ženske košarkarske ekstra lige si igralke  Pomurja  v nedeljo v Murski Soboti premagale  Kranjsko Goro z rezultatom 80:40.  Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale:  Simona Kuzma 24, Kiara Marinič, Tiara Tratnjek in Mia Žekš po 9 ter Bruna Čeh in Anita Horvat po 7 točk; pri gostjah se je odlikovala Rebeka Brković s 14.točkami.  Sobočanke so na lestvici na drugem mestu, vodi pa ekipa Ledite iz Domžal.

V 11.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje v Slovenskih Konjicah premagala Konjice z rezultatom 93:41. Za vodilno ekipo lige, Cinkarno Celje je 6 minut igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana nekdanja igralka Pomurja in k zmagi dodala dve svoji točki.

V  3. kolu končnice  tretje slovenske košarkarske lige za člane je Litija premagala Radensko Creativ iz Murske Sobote z   78:65. Za soboške košarkarje so na tekmi največ točk zadeli:  Igor Spešič 24, Tilen Kukel 12 ter Marko Matijević in Elvis Šarkinović po 7 točk, pri Litiji se je odlikoval  Nejc Pelikan z 21.točkami. V naslednjem kolu v soboto 23. marca bo Radenska Creativ v Murski Soboti gostila košarkarje Gorice.

Poročali smo že o uspehu tekmovalcev Kickboksing kluba Murska Sobota ,ki so na  odprtem državnem prvenstvu v kickboksingu na Ptuju  med  1200 tekmovalci iz 28 držav  osvojili štiri zlate medalje. Dobili smo  še rezultate preostalih dveh pomurskih klubov. Kickboksing klub Pomurje z Mote, ki ga vodi David Žibrat , je  osvojil eno prvo ter tri tretja mesta. Naslov državnega prvaka  v light contactu je osvojil David Žibrat, tretji  je bil med mladinci Aleks Donoša. V disciplini kick light  sta si priborila tretji mesti: Tadej Tibaut in David Lukman oba med člani.  Tekmovalci Power kicka iz Murske Sobote   so na državnem prvenstvu osvojili dve medalji.  Jure Matiš je bil v light contactu med starejšimi kadeti tretji in Teo Makovec med mlajšimi kadeti v point fightingu tretji.

Na Cankovi je bil v okviru 22. Jožefovih dni tradicionalni turnir v malem nogometu. V tekmi za prvo mesto je  vodstvo Policijske uprave Murska Sobota premagalo reprezentanco duhovnikov Pax Slovenije s 4:0. V tekmi za tretje mesto so veterani Kluba malega nogometa Cankova  premagali reprezentanco   županov s 3:1. Posebna žirija je za najboljšega igralca izbrala Jožeta Povha iz duhovniške reprezentance, Stanko Jug iz Kluba malega nogometa Cankova  je bil izbran za najboljšega vratarja.

V Ižakovcih je bil v gostišču Anice Vučko 6. mednarodni konectedenski šahovski turnir na katerem je med 32. šahisti iz  Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije zmagal Dragan Simić iz mariborskega Branika, drugi je bil Boris Kovač in tretji Denis Gjuran oba iz Radenske Pomgrada, vsi trije  so zbrali po 7 točk. Med pomurskimi šahisti se je še  Matej Titan iz Radenske Pomgrada  s 6.točkami uvrstil na peto mesto.