Domov

Šport in šah

19 marca 2019 Šport


V letoviškem mestu Acapulco v Mehiki poteka te dni strelska  tekma za svetovni pokal  s puško šibrenico, kjer nastopa  tudi slovenska reprezentanca. Prva je svoj nastop končala Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote ,ki je v dveh dneh zadela 119 tarč kar je nov državni rekord, hkrati  je bila Mačkova v skupini šestih strelk v kvalifikacijah za uvrstitev v finale kar ji žal ni uspelo. Ob koncu je Jasmina Maček  zasedla osmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Zmagala je  Finka Satu Makela – Nummela z novim svetovnim rekordom s 123. zadetimi tarčami. Tekmovanje v Mehiki bo trajalo do 23.marca, Jasmino pa čaka še nastop v mešanih parih.

V zadnji etapi mednarodne kolesarske dirke Pariz – Nica je na 110 km dolgi progi  zmagal španski kolesar Ion Izzagirre, najboljši slovenski kolesar med tremi  je bil  Simon Špilak  iz Tropovec, član ruske Katjuše, ki je zasedel 67. mesto. V skupni uvrstitvi se je na zahtevni mednarodni kolesarski dirki Simon Špilak uvrstil na  59. mesto, Kristijan Koren je bil  69.  Luka Mezgec pa zadnje  etape ni končal.

V Sladkem vrhu  je bilo državno prvenstvo v karateju zveze WKSA kjer so med 122 karateisti izjemen uspeh dosegli člani Karate kluba Murska Sobota saj so v katah osvojili  deset prvih mest in v športnih borbah pet naslovov državnih prvakov. V katah so v svojih starostnih kategorijah postali državni prvaki  Jurij Štefanec, Nejc Oblak, Jernej Rogač, Črtomir Ismajlović, Tilen Jug, Aleš Kuronja, Sonja Ferenčak Ferenc, Kristjan Čerpnjak , Petra Rogan in Katarina Sluga. V športnih borbah  so državne naslove osvojili po kategorijah: Jurij Štefanec, Domen Kranjec, Nisa Kocet, Nino Ratoša in Lorna Zečiri.

V  20.kolu prve območne kegljaške lige Podravja je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Krilato kolo iz Slovenske Bistrice z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Branko Marinič 534 ter  Dejan Zemljič   in  Dušan Pohovnikar  pa po 520 kegljev. Pri gostih  je Drago  Pahernik podrl 559 kegljev.

Vodstvo Ravenskega lige malega nogometa na Tišini je s posebno slovesnostjo zaznamovalo 10 letnico delovanja zveze, ki  združuje  28  športnih društev s 26.ekipami in 570. igralci. Prvi vodja  tekmovanja  in disciplinski sodnik je bil  preminuli Alojz Flegar, nato je dve leti to nalogo opravljal Štefan Mesarič zdaj to nalogo opravlja Damjan Anželj. Zbrane udeležence na slovesnosti sta posebej pozdravila župan Občine Tišina Franc Horvat in predsednik Zve klubov malega nogometa  Ravenske lige Simon  ülen.  Na slovesnosti  so  plakete za tekmovalne dosežke  dobili Športno društvo Borejci, Damjan Gjergjek, Mitja Flisar, Damjan Bohar, Ivan Cener in Robert Petrović. Prehodne pokale so dobili  Klub malega nogometa Mladinec Murski Črnci in Športno društvo Černelavci. Plakete za promocijo in tekmovalne dosežke pa so prejeli: Klub malega nogometa Mladinec Murski Črnci, Mitja Flisar, Marko Balažic, Erik Škodnik, Štefan Horvat, Roman Gruškovnjak, Aleš Müller, Nino Kouter in Žiga Kous.

Na 4. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi s 4. točkami , tretji pa je bil Jurij Ojsteršek s 3. točkami.