Domov

Šport in šah

20 marca 2019 Šport


Na svetovnem strelskem pokalu v mehiškem letoviškem naselju  Acapulco   v streljanju z lovsko puško šibrenico  je za slovensko reprezentanco opravil svoj nastop tudi aktualni evropski prvak  Boštjan Maček član Strelskega društva trap iz Murske Sobote. Po prvem dnevu tekmovanja je bil  Maček z 49. zadetki  na 12. mestu, po malce slabšem drugem dnevu pa se je  s 121. zadetki kot najboljši slovenski strelec  uvrstil na 25. mesto.  V kvalifikacijah je  bil  z izenačim svetovnim rekordom  najboljši  Avstralec James Willet, ki je v petih serijah zadel 125 tarč.  Boštjana Mačka čaka    s sestro Jasmino Maček  čaka  še tekma v mešanih parih.

Mladinska  ženska nogometna reprezentanca  Slovenije  starostne kategorije U – 19  je dobro začela gostovanje v Sofiji, kjer je v prvi mednarodni pripravljalni nogometni tekmi premagala  Bolgarijo z 2:0. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla oba zadetka Ana Milovič iz ljubljanske Olimpije. Za slovensko izbrano vrsto so  v začetni enajsterici  igrale tudi Pomurke: Zala Meršnik, Sara Agrež, Kaja Korošec in Sara Makovec; v nadaljevanju   so dobile   priložnost za dokazovanje še  Ines Sok, Neli Hoffman in  Eva Potočnik, v kadru reprezentance  je bila tudi Špela Pernek.  Povratna prijateljska nogometna tekma med Bolgarijo in Slovenijo  bo jutri ob 12. v Sofiji.

V 20.kolu  prve območne kegljaške lige Podravja je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala Ceršak  s 7,5:0,5 točke. Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 589, Jože Horvat 547 in Bojan Potočnik 535 kegljev. Na lestvici vodi Lendava s 34.točkami, II. ekipa Radenske iz Murske Sobote je na petem mestu zbrala 24 točk.

Iz Rokometnega kluba Arcont iz Gornje Radgone smo danes dobili obvestilo, da zaostale rokometne tekme 9. kola 2. slovenske rokometne tekme med radgonskim Arcontom in Metliko, ki bi morala biti jutri ob 19. v Radencih ne bo ,ker je ekipa Metlike izstopila iz tekmovanja;  tekma pa bo registrirana z 10:0 za radgonski Arcont.

Nocoj bosta v  3. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice dve tekmi. Ob 19. bo v zeleni dvorani v Puconcih tekma med  ekipo Roto Keme in II. ekipo Calcita Volleya   iz Kamnika.  Ljutomerčanke bodo nocoj ob  20. pred domačimi gledalci gostile odbojkarice Ankarana Hrvatinov. Jutri ob 19. bo v zeleni dvorani v Puconcih še redni letni občni zbor Ženskega odbojkarskega kluba Roto Keme, ki ga je sklical predsednik  kluba Danilo Janasik.

Na sklepnem moštvenem  turnirju  regijske pikado lige Goričko je v Gornjih Črncih zmagal Pikado klub Bleck Devils iz Serdice, drugi je bil King iz Gornjih Črnec tretja je bila Kobra iz Serdice in četrti Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci.  Moštveno je  ligi zmagal Black Dragon Gornji Črnci, posamično med  32 najboljšimi posamezniki   je zmagal Jasmin Baranja iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci drugi je bil Uroš Baranja iz Tornada iz Krašč in tretji Bernard Sukič iz Black Dragona.

Na sklepnem  hitropoteznem šahovskem turnirju slovensko goriške  šahovske lige  v Spuhlji pri Ptuju je med 39.šahisti zmagal  Andraž Šuta s Ptuja a 7.točkami. Med pomurskimi šahisti je bil Jožef Sedonja  iz Radenske Pomgrada četrti  s pol točke zaostanka  na 30. mesto se je uvrstil Anton Bukošek iz Gornje Radgone in na 31. Janko Narat iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po tri točke in pol.