V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport in šah

25 marca 2019 Šport


V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu je ženska  reprezentanca Slovenije  izgubila v Angliani v Italiji tekmo proti gostiteljicam z rezultatom 2:0.  Po uvodni tekmi proti Danski,  se je končala z izidom 1:1 zdaj čaka slovensko reprezentanco še sredina tekma proti reprezentanci Islandije. Za slovensko izbrano vrsto proti Italiji je bila kapetanka   Luana Zajmi, igrale pa so še Pomurke: Albina Čizmazija, vratarka je bila Lili Sofija  Balažic  igrala je  tdi   Nina Kajzba, v kadru reprezentance  je iz Ženskega nogometne kluba Telemach GMT Beltinci   še Ema Horvat.

V 11. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige so avstrijske državne in pokalne prvakinje igralke St.Pőltna v gosteh premagale ekipo Sudburgenlanda z rezultatom 4:0. Za avstrijske prvakinje je celo tekmo igrala tudi slovenska kapetanka Matej Zver iz Gornje Bistrice a se tokrat ni vpisala med strelke. Na lestvici vodi St. Pőlten s 33. točkami.

V  12. zadnjem kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod so kegljavke Lendave na kegljišču Vikenda v Radencih premagale ekipo Šoštanja ,ki je zasedla drugo mesto ,  z rezultatom 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrle:  Slavica Hozjan 560, Sidonija Stanič 489 in Cilka Ščap 485 kegljev.  Naslov prvaka je osvojila ekipa Ceršaka z 22. točkami, ženska kegljaška ekipa Lendave  se je uvrstila na tretje mesto z 10. točkami.

V  5. kolu slovenske košarkarske lige U – 17 za dekleta so igralke Pomurja v Murski Soboti premagale  ekipo Ines Tabor iz Žirov z rezultatom 59:54. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale:  Mia Žekš 25, Aneja Stojko 18 in Bruna  Čeh 14 pri gostjah se je odlikovala Nastja Emeršič z 20.točkami.

V uvodnem spomladanskem kolu Ravenske lige v malem nogometu za člane so igrali takole:  Satahovci – Kupšinci 0:7, Krajna – Dobel  Rankovci 2:3, Černelavci – Gradišče  7:2, Tropovci/Tišina  – Vivat Černelavci 3:2, Kučnica  Korovci – Mister baby Gederovci  1:5 in Borejci –  Petanjci 5:3, tekma med Krogom in Mladincem iz Murskih Črnec je bila preložena na prvi maj. Na lestvici vodijo Borejci z 38.točkami pred ekipo Mister baby s 34.točkami, tretji so Černelavci s 30.  točkami.

V Domajincih in na Cankovi je bil  zadnji turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško.  Zmagal  je Denis Benko drugi je bil Martin Marič  oba iz Domajinec in tretji  Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Moštveno je  zmagala ekipa Domajinec v postavi: Denis Benko, Goran Gyoha in Martin Marič, drugi so bili Bakovci z ekipo Matjaž Cőr  ter  Patrik  in Simon  in Farkaš  in tretji  strelci Janka Jurkoviča v postavi: Franc Kurnik, Mirko Tenšek in Marjan Horvat.  Moštveno so zmagali po šestih turnirjih strelci  Domajinec pred Jankom Jurkovičem in Bakovci; posamično  je postal regijski prvak: Martin Marič pred Denisom Benkom oba iz Domajinec  na tretje mesto se je uvrstil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija.

Na 6. memorialnem šahovskem turnirju Vesne Rožič na Igu se je zbralo kar 173 šahistov. Zmagal  je Jure Borišek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor z 8.točkami,  med pomurskimi šahisti je bila  Ljutomerčanka Barbara Skuhala s 6.  točkami 24. Maja Vučko iz Ižakovec  pa se je  s 5,5 točkami uvrstila na 42. mesto.