V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 marca 2019 Šport


V Amsterdamu na tekmi svetovnega pokala v kickboksingu  svetovne serije WAKO  je med 1177 tekmovalci iz 148 klubov iz 31 držav bila zelo uspešna posadka Kickboksing kluba Pomurje z Mote.  David Žibrat, najboljši športnik Ljutomera že dve leti zapored,  je disciplini light contatct v kategoriji do 89 kg premagal vse nasprotnike  med njimi tudi lanskega svetovnega in evropskega prvaka Romana Bründla iz Avstrije.  David Lukman ,iz istega kluba,  je  v kichk lightu v kategoriji do 79 kg zasedel drugo mesto, boljšo uvrstitev mu je preprečil tekmovalec iz Španije. Naslednji konec tedna 6. aprila bo David Žibrat v  dvorani Tabor v Mariboru nastopil med profesionalci v pred borbi, kjer se bo na tekmi »noč dvobojev« pomeril v full contactu v kategoriji do 91 kg proti tekmovalcu iz Španije.

V Celju na prvi pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v športnem karateju so bili med 430 tekmovalci uspešni tudi karateisti iz  ljutomerske sekcije Partizana  in Karate kluba Gornja Radgona. Ljutomerčani so v Celju zasedli  štiri tretja mesta v športnih borbah. Bronaste medalje so osvojili: Taja Plohl, Nuša Janžekovič, Tija Janžekovič in Nick Škoflanc.  Med radgonskimi karateisti sta  Jaka Reihs in Blaž Klobasa zasedla prvi mesti , Filip Jakob Veberič je bil drugi, tretji mesti pa sta osvojila:  Vidal Tavželj v borbah in moštveno v katah  ekipa: Nejc Šajnovič, Jaka Reihs in Bine Petek.

V 21. kolu  območne kegljaške lige Podravja je ptujska Drava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Lendavo s 6:2.  Za Lendavo so največ kegljev podrli: Dušan Radakovič 560, Jože Horvat 522 in Janez Šimon 518 kegljev; pri zmagovalni ekipi Drave je Boris Premzl podrl 550 kegljev.

V 15.kolu veteranske Ravenske lige v malem nogometu na Tišini  so igrali takole: Boračeva – Kupšinci 2:6, Tropovci/ Tišina – Polana 2:4, Večeslavci – Mister baby Gederovci  4:2,  Krog – Bullsi Črni pri Apačah 3:4 in Černelavci – Gradišče 4:2. Na lestvici vodijo Bulsi iz Črnec s 34.točkami pred Kupšinci, ki imajo 33 točk na tretjem mestu  so Černelavci, ki so zbrali 29 točk.

Na 5. šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Božo Slana s 4.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Franjo Zver s 3.5 in na tretje Dare Dvanajšček z 2,5 točkami.