Domov

Šport in šah

5 aprila 2019 Šport


V Radencih se je včeraj začel razvojni UEFA  nogometni turnir za reprezentance U – 16   na katerem sodelujejo štiri reprezentance. Slovenija je  v prvi tekmi  v rednem delu igrala proti  Italiji 1:1, po izvajanju 11 metrovk  so bili boljši Italijani s 6:5.  Za slovensko izbrano vrsto, kjer je selektor Anton Žlogar je bil kapetan pomurski nogometaš  Marcel Ratnik  zdaj član Olimpije. V drugem polčasu  je za slovensko izbrano vrsto igral tudi Jan Bruno Kralj iz soboške Mure. V naslednjem kolu bo Slovenija  jutri ob 16. v Bakovcih igrala proti Peruju, zadnja tekma  čaka slovensko izbrano vrsto v ponedeljek 8. aprila ob 11. v Radencih proti reprezentanci Albanije.

V Lendavi so včeraj  Bojan Sekereš, Danis Pešehonov in Martina Bukovec iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave  predstavili značilnosti letošnje  14. mednarodne tekme Srebrna žogica 2019 v badmintonu  na kateri bo  sodelovalo   200 igralcev iz osmih držav. Mladi bodo v Lendavi tekmovali  v dveh telovadnicah na 12 igriščih v štirih starostnih   kategorijah. Tridnevno tekmovanje se bo  začelo v petek 12. aprila ob 15. v telovadnici Dvojezične srednje šole s slovesno otvoritvijo, sklepna tekmovanja  bodo na programu v nedeljo  14. aprila.  Več o prireditvi ter o tekmovalnih pričakovanjih  Lendavčanov bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V prvi polfinalni odbojkarski tekmi za naslov državnega prvaka je ACH Volley iz Ljubljane v Kanalu premagal Salonit Anhovo s 3:2. Za ACH Volley je tri točke k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. V 3.kolu zelene skupine prve odbojkarske lige ,v ligi za obstanek med prvoligaši, je Hoče v gosteh premagalo Črnuče s 3:1. Za Hoče je k zmagi svoje ekipe prispeval tri točke tudi Radenčan Urban Drvarič.

Na strelišču v Murski Soboti se je včeraj začel tridnevni sklepni turnir regijske lige v streljanju z zračno puško. Med mlajšimi pionirji je v vodstvu  Anej Frajhman iz Gornje Radgone s 168. krogi, med mlajšimi pionirkami pa vodi Kim Svetanič Kepe iz soboškega strelskega društva s 165. krogi. V moštveni konkurenci vodijo Radgončani v postavi: Nejc Osojnik, Niko Karba  in Anej Frajhman s 479.krogi.

V drugi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  so v 12.kolu igrali takole: Šenekar Spodnji Ivanjci – Baren Golob Mele 2:2, Plitvica – Grabonoš 2:3, Bumefekt Lastomerci – Lokavec 1:0, Segovci – Porkys Žepovci 4:5, Zoro Zbigovci – Vrček Murščak 5:5 in Stari hrast Zgornje Konjišče – Negova 1:2. Na lestvici vodi Porkys iz Žepovec s 33. točkami.

V Mariboru se je včeraj začela  ženska državna šahovske liga, kjer nastopajo med osmimi ekipami  tudi igralke Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. 

V prvem kolu je bila  Ljubljana  boljša od Radenske Pomgrada z 2:1. Za soboške šahistke sta remizirali Gabrijela Hitter in Maja Hočevar. . Za ekipo Kočevja, ki je premagala Domžale z 2,5:0,5  je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec in z eno točko prispevala k zmagi kočevske šahovske kipe.  Danes igrajo soboške šahistke proti ekipi Domžal, Kočevje pa bo igralo proti Celjankam.