V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

3 aprila 2017 Šport


Drugi dan 26. državnega prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem na Rogli , kjer je v dveh dneh sodelovalo 800 strelcev , so pomurski strelci osvojili še drugi članski naslov državnega prvaka v streljanju s standardno zračno puško.  Med članicami je tretjič v svoji karieri osvojila   naslov državne prvakinje Saša Marija Ratnik iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine. Na četrto mesto se je uvrstila slovenska olimpijka Živa Dvoršak iz ljubljanske Olimpije, v finalu  je bila osma še  Bianka Vogrinčič iz Črenšovec.   Med kadeti   posamično   je osvojil naslov državnega podprvaka Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota. Med mladinkami  so moštveno bile tretje Ljutomerčanke v postavi: Sandra Kaučič, Nuša Špindler in Rebeka Pozderec.

V 10. kolu mednarodne lige v malem nogometu je vodilni Monošter premagal Grad z rezultatom 6:1, drugi na lestvici Večeslavci so utrpeli poraz od Tromejnika iz Kuzme s 3:2 tretja Slovenska vés  pa je igrala proti Gornjim Petrovcem 5:5. V preostalem srečanju je Srebrni breg iz Martinja premagala Gornje Slaveče z rezultatom 5:2.

Na mednarodnem  tekmovanju v skokih na veliki prožni ponjavi so v Gradcu bili uspešni člani  sekcije za športno gimnastiko in akrobatiko Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.  Med člani se je na prvo mesto uvrstil  Luka Mešič. V konkurenci mladink je bila druga Asja Benčec, na tretje mesto pa se jed mlajšimi deklicami uvrstila Maša Fartelj. V kategoriji starejših deklic je bila v Gradcu Luna Kočar četrta in Lena Kočar peta.

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi sta bili na programu dve srečanji. V prvem srečanju sta Moravske Toplice in Trešnjevka igrala 1:1. Za Moravske Toplice je bil strelec zadetka: Aleš Malačič. V drugem srečanju so slovenski prvaki Lipovci premagali Concordio z rezultatom 7:6. Za Lipovce je dosegel tri zadetke: Boštjan Stanko po enega pa so k lipovski zmagi dodali: Luka Vegič, Martin in Dominik Mesarič in Boštjan Pavlinjek.

Na Ptuju je 205 mladih judoistov sodelovalo na državnem prvenstvu  v starostnih kategorijah U – 8 in U – 10. Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota  sta  med 10 letniki  postala državna prvaka: Klemen Vinkovič in Jan Huber, druga mesta so osvojili: Lana Svetanič, Lovro Zaman, Sven Šarkanj in Vid Zrim. Na tretji mesti sta se uvrstila: Lars Horvat in Miha Marič. Med 8 letniki sta bila druga Brina Zaman in Luka Smodiš in tretji Tijan Grah. Med tekmovalci Judo klima Tratnjek Beltinci je med 10 letniki postal državni prvak Nik Maj Vučko  Na drugo mesto se je uvrstil Jakob Polesnik  in na tretja mesta so se uvrstili: Amadej Cőr, Matic Rumež, Jernej  in Štefan Granfol. Med 8 letniki  je bil drugi Jožef Žan Vőrőš  tretja pa sta bila: Rok Rožman in Ajda Šebjanič. Med tekmovalci Judo kluba Lendava   sta med 10 letniki postala državna prvaka: Tiem Marton in Gašper Žerdin, druga sta bila: Leon Gerič in Anej Divjak, na tretja mesta pa so se uvrstili: Daša Horvat, Jakob Čeh in  Gal Čeleš. Med 8 letniki sta postala državna prvaka: Miha Čeh in Naj Recek.  Iz najmlajšega  Judo kluba Štorkljce  iz Murske Sobote je med 10 letniki postal državni prvak: Kio Červek, druga sta bila: Jaka Zupančič in Jaka Norčič,  tretje mesto pa si je priboril Jaka Zupančič.

V 3. kolu prve državne šahovske lige za članice je v Domžalah ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor premagala šahistke Radenske Pomgrada iz Murske Sobote z rezultatom 2:1. Za soboške šahistke sta remizirali Maja Hočevar in Hana Nemec.

Na 7. mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju v Motelu Čarda v Nemčavcih je med 39. šahisti zmagal  Matej Titan iz Radenske Pomgrada, drugi je bil Bekefe Laszlo iz Madžarske, tretji Denis Gjuran, četrti Boris Kovač in peti Aljaž Škalič vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

Pa še tale novica, ki  danes najbolj odmeva v Pomurju.  Vodstvo Nogometnega kluba Nafta iz Lendave je po porazu Nafte proti Turnišču zamenjalo nogometnega trenerja  Slobodana Djurića iz Murske Sobote, njegov naslednik je 44 letni  Ptujčan Franc Fridl bivši trener soboške Mure.  V soboto 8.aprila  ob 19.uri pa bo v Lendavi  prekmurski derbi med Nafto in soboško Muro.