V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

6 aprila 2019 Šport


Tudi v Pomurju je bila že  včeraj   akcija z naslovom »Dan za spremembe – s športom proti diskriminaciji«, ki jo je na Pušči  z gosti in gostitelji  izvedla Hiša sadežu družbe. V Sloveniji je v tej akciji sodelovalo skupno 438 organizacij z več kot 5.500 prostovoljci. V Mestni občini Murska Sobota je bila osrednja aktivnost na novem nogometnem igrišču v Športno rekreacijskem centru Pušče,  kjer je bila tudi revijalna nogometna tekma, med  številnimi gosti pa je udeležence, mlade in starejše,   pozdravil  tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Danilo Kacijan, vodstvo aktivnosti  je bilo v rokah Darka Kranjca iz soboške Hiše sadeži družbe. Več o akciji bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Charlestonu na mednarodnem teniškem turnirju  WTA  je  med ženskimi dvojicami Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota  z novo soigralko Čehinjo Lucie Hradecko premagala ameriško dvojico: Cloe Beck in Emmo Navaro z rezultatom 6:3 in 6:2 ter se uvrstila v polfinale. Žal takšen rezultat ni uspel Katarini Srebotnik z Američanko Raquel Atawo tako da zdaj ne bo slovenskega polfinala.

Na kegljišču Vikenda v Radencih  je bilo pomursko prvenstvo upokojencev v  steznem kegljanju. Največ speha so imeli v Radencih  upokojenci Lendave ,ki so podrli 1005 kegljev, drugi so bili Radenci z 955 keglji na tretje mesto pa se je uvrstila Gornja Radgona z 938. podrtimi keglji. V  posamični konkurenci je presenetljivo zmagala Vlasta Hojnik ,ki je podrla 266 kegljev drugi je bil Jože Horvat z 265. keglji na tretje mesto pa se je uvrstil: Dušan Radaković, ki je podrl 264 kegljev.

V Turnišču je bilo odigrano finale mladinskega nogometnega  pokala za območje Medobčinske nogometne zveze Lendava. Nafta 1903 je prepričljivo s 5:0 premagala Turnišče.  Za  Nafto 1903 so dosegli zadetke:  Leon Sakač  in Dominik Drk po 2 ter Karlo Zrna.  Mladinci Nafte so se z zmago uvrstili v nadaljnje tekmovanje na območju  Nogometne zveze Slovenije.

Rokometni klub Pomurje je v Murski Soboti pripravil rokometni turnir v mini rokometu. Zmagala je ekipa Pomurja – rdeči, ki je  v  zadnji tekmi igrala proti deklicami Svetega Jurija 12:12 . Drugo mesto so osvojile deklice od Svetega Jurija, ki so zbrale prav tako pet točk kot soboška rokometna ekipa. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Pomurja – zeleni s  dvema točkami, peti pa je bil Maribor brez točke.

V 16.kolu Ravenske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Polana – Krajna 8:0, Bullsi Apače – Černelavci 4:2, Kupšinci – Večeslavci 6:2, Gradišče – Tropovci/Tišina 5:4  in Petanjci – Krog 3:7. Na lestvici vodijo  Bulsi iz Apač s 37.točkami pred Kupšinci, ki so zbrali 36 točk.

V Mariboru so odigrali drugo kolo ženske članske državne šahovske lige.  Šahistke Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote so z 2,5:0,5 premagale Domžale. Za soboško šahovsko ekipo sta zmagali Gabriella Hitter in Maja Hočevar remizirala pa je  Barbara Skuhala. Šahistke Kočevja in Celja so igrale 1,5:1,5 – za Kočevje je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec  in v dvoboju remizirala. Danes igrajo šahistke Radenske Pomgrada proti Triglavu iz Krškega , Kočevje pa ima dvoboj z Mariborčankami.