Domov

Šport in šah

7 aprila 2019 Šport


Mlada slovenska nogometna reprezentanca  U – 16  je v Bakovcih v drugem kolu razvojnega  turnirja Eefa  kar s 5:1 premagala reprezentanco Peruja. Za slovensko izbrano vrsto je prvi zadetek dosegel igralec Mure Jan Bruno Kralj med ostalimi strelci pa so bili Gal Gorenak  iz Maribora dvakrat ter  Jan Križ iz Ilirije in Haris Sadiković  iz Olimpije. V slovenski mladi  reprezentanci je nosil kapetanki trak Marcel Ratnik doma s Tišine sicer zdaj član Olimpije. Zadnjo tekmo bo reprezentanca Slovenije igrala  jutri ob 11. v Radencih proti Albaniji.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19  je v 7. kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu po zmagi proti Slovaški v Biarnitzu v Franciji v drugem kolu premagala še Portugalsko s 3:1. Za reprezentanco Slovenije je  en zadetek k zmagi prispevala tudi  članica beltinskega kluba Kaja Korošec. Iz Ženskega nogometnega kluba  Telemach GMT Beltinci  so igrale še: Zala Meršnik, Sara Agrež  in Sara Makovec v drugem polčasu pa še Nelli Hofman in Eva Potočnik, v kadru reprezentance pa sta še: Ines Sok in Špela Pernek.

V  22. kolu druge slovenske nogometne lige  je v Ljubljani vodilna ekipa Brava premagala Nafto 1903 z 2:1 čeprav so Lendavčani na tekmi vodili z 1:0. Za Nafto je dosegel zadetek Jaka Bizjak. Beltinci bodo igrali tekmo proti Kalcer Radomlju v športnem parku v Beltincih danes ob 16.30.

V  uvodni tekmi  19. kola v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal Tromejnik iz Kuzme z 2:0. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Lan Feguš Makovec v 82. in Mario Skuhala v 85. minuti srečanja.

V 19. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Maribor premagal Muro z 1:0.Tekma med Vipollom iz Veržeja in Aluminijem bo šele 16.aprila..

Rezultata v nižjih nogometnih ligah: Kema Puconci – Aqua Ižakovci 0:1 in veterani Mure – Hodoš 4:3.

Na mednarodnem tekmovanju v judu so v Novem mestu med 133 tekmovalci iz 20 klubov zmagali judoisti Bihača, Klub borilnih veščin Lendava je bil peti po osvojenih medaljah.  Med starejšimi dečki je zmagal Rok Mujdrica med starejšimi deklicami pa Veronika Horvat oba iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Tinaja  Maučec iz Judo kluba Lendava je  bila tudi   zmagovalka med starejšimi deklicami v  svoji težnostni kategoriji.  Med mlajšimi dečki je bil tretji Štefan Bogdan , med  mlajšimi deklicami pa sta bili zmagovalki: Sara Sep in Lana Škraban obe iz Kluba borilnih veščin.

Na 17. Blaguškem teku v Svetem Juriju ob Ščavnici je na 9 km dolgi progi zasedel v absolutni konkurenci drugo mesto Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, četrti  je bil Matej Gider iz Rogašovec.  Med članicami je na 6 km dolgi progi bila peta Katja Vrdjuka iz Športnega društva Sloparca Beltinci. V mlajših kategorijah sta zmagali: Zarja Vereš na 1400 metrov in Živa Smej, obe iz Sloparce Beltinci, na 2000 metrov dolgi progi.

V 4.kolu prve slovenske odbojkarske lige je v zeleni skupini  Črnuče premagalo Panvito Pomgrad  s 3:2. Za soboške odbojkarje so največ točk na tekmi zadeli:  Aljoša Bogožalec 20 ter Zlatko Pulko in Jakob Rojnik po 15 ter Gorazd Flisar 5 točk.

V pomurskem derbiju  20.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod so vodilni na lestvici Radenci v Murski Soboti premagali II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0. Za  Radence so največ točk na tekmi zadeli:  Nik Škrjanec 14, Blaž Ajlec 13, Alen Repija 5 in Jaka Banič 4 točke; pri soboški ekipi so zadeli največ točk :Dino Vinkovič in Val Krajcar po 7 in Aljaž Küčan 5 točk.

V 7.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je v zeleni skupini  Zreče premagala v športni dvorani v Ljutomeru Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomerčanke so  zadel največ točk: Sara Kutnjak 9 ter Kaja Makoter  in Nataša Anželj po 7 točk. V Puconcih je vodilna ekipa Ankarani Hrvatini premagala Roto Kemo s 3:0. Za Pucončanke so zadele največ točk: Iva Škraban 11, Diana Oletič 9, Ana Vilfan 8 in Adela Pintarič 7 točk.

Sekcija rekreativne odbojke  Blok in Batina, ki deluje pri Športnem društvu Radenci je   v športni dvorani v Radencih pripravila   5. odbojkarski turnir rekreativnih ekip v spomin na Silvina Matjašeca – Dinija.  Zmagala  je ekipa Lastovke iz Gorice, ki so jo sestavljali policisti Dinijevi nekdanji stanovski kolegi.  Na drugo mesto so se uvrstili veterani Sobote tretja je bila ekipa Blok in Batina Radenci. Zmagovalci so zasedli prvo mesto brez poraza.

V   23- kolu prve B slovenske rokometne lige je Ajdovščina v Murski Soboti premagala Pomurje z rezultatom 27:26 čeprav je Pomurje v drugem polčasu vodilo že s 25:23.  Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Filip Bombek in Jernej Hedl  po 5 ter Boštjan Žižek Cvetko  in Gregor Falež po 4 zadetke.

V 17. kolu 2. slovenske rokometne lige je v Hrpeljah  Jadran Hrpelje premagalo radgonski Arcont z 31:30. Za Arcont ,ki je v drugem polčasu vodil s 23:21 , so dosegli največ zadetkov:  Tine Podlunšek 9 ter Matej Rojht in Marko Cotič po 7 in Mihael Kolbl 5 zadetkov.

V  6. kolu končnice 3. slovenske košarkarske lige je Postojna premagala Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 68:59. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk:  Blaž Abram 18, Mitja Gomboc 15 ter Merlin Zahaj in Marko Matijevič po 8 točk.

V avstrijskem mestu Ybbs je na prvi letošnji kolesarski dirki na čas  Dušan Hajdinjak iz  Športnega društva Team turbo Tropovci v kategoriji Master 1 zasedel četrto mesto ,  v absolutni konkurenci med amaterji  pa 12. mesto.

Na prvem letošnjem duatlonu za slovenski pokal  v Ribnici so bili uspešni na 5 km teka, 20 km kolesarjenja  in 2,5 km teka  tudi tekmovalci Športnega društva Team turbo Tropovci. Med veterani je zmagal v svoji skupini Štefan Buzeti, drugi je bil Zoran Antolin na tretje mesto v svoji skupini se je uvrstil Matej Temlin in šesti je bil Radovan Rac. V prvi veteranski skupini pa je bil Boštjan Cipot peti.

cof

Tekmovalci kolesarskega kluba Tropovci  so sodelovali na  Ptuju na pokalu Poli. Najbolje se je med starejšimi mladinci, na 13. mesto,  uvrstil David Copot.  Luka Jablanovec se je med mlajšimi mladinci, po poškodbi,  uvrstil  na 17. mesto. Gal Polanšček je bil v kategoriji dečkov B  uvrščen na 14. mesto.   V nedeljo 14. aprila bodo Tropovčani pripravili prvo letošnjo kolesarsko dirko za pokal Občine Tišine.

V 3. kolu državne šahovske lige  za članice, ki poteka v Mariboru je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote premagala Triglav iz Krškega z 2:1. Za soboško ekipo sta zmagali: Maja Hočevar in Gabriella Hitter.  Maribor je premagal Kočevje s 2,5: 0,5, Maja Vučko iz Ižakovec, ki igra za Kočevje je ostala brez zmage. V 4. kolu bodo soboške šahistke  igrale proti Celjankam , Kočevje pa bo imelo dvoboj s šahistkami Ljubljane.