V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

8 aprila 2019 Šport


Nekdanji trikratni  slovenski  članski prvak v badmintonu in član slovenske reprezentance  Iztok Utroša iz Lendave  zdaj živi in dela v Švici . Minuli konec tedna je z ekipo Uzwila katero trenira in za njo tudi igra osvojil naslov  švicarskega moštvenega prvaka. Uzwil je v ligaškem delu tekmovanja zasedel tretje mesto, v končnici tekmovanja za naslov državnega prvaka  je  Uzwil v prvi tekmi premagal Team Argovio  s 5:3 , drugi dvoboj  je bil pri izidu 3:3 predčasno končan, kajti skupni izid je bil že 8:6 kar je bilo dovolj za  državni naslov. Utroša je v dvoboju  za naslov prvaka v prvem dvoboju premagal Joela Kőniga z 2:0 v drugem pa je bil prav tako boljši proti istemu igralcu z 2:0. Utroša je bil  prvič v Švici v dvojni vlogi in sicer kot trener in igralec, že prej pa je kot trener z Uzwilom osvojila dva naslova državnega prvaka.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju  s standardno zračno puško in malokalibrsko puško v trojnem položaju je v Wroclawu na Poljskem  s slovensko strelsko reprezentanco dosegel dva odlična rezultata Robi Markoja iz Gomilice, član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. V tekmi s standardno zračno puško je Robi Markoja v kvalifikacijah bil s 618,5 krogi šesti v finalu pa se je uvrstil na tretje mesto.  V strelski preizkušnji z malokalibrsko puško v trojnem položaju je Robi Markoja s 1157.krogi zasedel 5. mesto. Iz Poljske je Robi Markoja odpotoval v Dortmund kjer ga  čaka tekmovanje z malokalibrsko puško.

V Slovenski Bistrici je bil 15. Bistriški tek na katerem je  teklo 105 udeležencev, veterani pa so imeli hkrati veteransko državno prvenstvo v cestnem teku na 10 km dolgi progi. V starostni kategoriji od 35 do 39 let je nastopila tudi Tjaša Žalig članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote in  osvojila naslov državne prvakinje. V absolutni konkurenci je bila Tjaša Žalig četrta.

V Mariboru  je 650 tekačev sodelovalo na prireditvi »Tek za zdravje«. Na 10 km dolgi progi je  med članicami zmagala Andreja Gorčan iz Černelavec, kar je bil najboljši izid pomurskih tekačev  v štajerski prestolnici.

V Ljubljani je bilo državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za invalide.  V tekmi s serijsko zračno puško  je drugo mesto osvojilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Franc Baum. Med paraplegiki posamično je zmagal Jožef Franc, ki je premagal olimpijca Franca Pinterja iz Maribora, Jožef Franc je bil še tretji s standardno zračno puško. Med tetraplegiki  je bil Slavko Dunaj drugi in Leon Jurkovič šesti, oba iz prekmursko prleškega društva.

V 10.kolu pomurske lige v malem nogometu na  travnatih igriščih  so igrali takole: Elbo Gomilica – Športno rekreacijsko društvo Sobota 3:0,  Teleing Razkrižje – Klub mladih Odranci 2:1, Trnje – Bobri Dolnja Bistrica 2:1, Čarda Martjanci – Meteor Melinci  6:2  in Tešanovci – Bakovci 13:1. Na lestvici vodi Trnje s 27.točkami pred Tešanovci ,ki jih imajo 25 tretja pa je Gomilica z 22.točkami.

V Mariboru so odigrali 4 kola v ženski  državni  šahovski ligi, kjer sodeluje  osem ekip. V 4. kolu je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote igrala proti Celju 1,5:1,5. Remizirale so za soboško ekipo: Barbara Skuhala, Gabriela Hitter in Maja Hočevar.  Šahistke Kočevja za katere igra tudi Maja Vučko iz Ižakovec so v 4. kolu izgubile proti Ljubljani z 2:1. Maja Vučko je proti Ljubljančankam ostala brez točke. Po 4. kolu vodi  Maribor z 9,5 točkami, Radenska Pomgrad je s 7. točkami na četrtem mestu, Kočevje pa ima na petem mestu 3 točke. Prvenstvo se bo nadaljevalo 17. maja s 5.kolom v Murski Soboti.