Domov

Šport in šah

9 aprila 2019 Šport


V Radencih je bil  s tekmo Slovenija – Albanija končan Uefa razvojni turnir v nogometu  kategorije U -16 na katerem je bila Slovenija boljša  od Albanije z 1:0. Zmagoviti zadetek za slovensko reprezentanco je v 35. minuti  dosegel  Marcel Ratnik po rodu s Tišine, član Olimpije ,ki je bil tudi kapetan reprezentance. Za slovensko izbrano vrsto, ki je na turnirju utrpela poraz od  Italije po 11 metrovkah s 7:6 in premagala Peru s 5:1 je igral tudi Jan Bruno Kralj iz soboške Mure. Na turnirju je zmagala  Slovenija pod taktirko selektorja Antona Žlogarja  pred Italijo, Perujem in Albanijo.

Na  drugi letošnji   strelski tekmi svetovnega pokala v trapu v  Al Ainu v Združenih arabskih emiratih  je slovenska strelka Jasmina Maček iz Bodonec, članica soboškega Strelskega društva Štefan Kovač – trap zasedla 32. mesto s 113.zadetki od 125. tarč.  Boštjan Maček  je dvodnevno strelsko tekmo končal na 12. mestu  s 121. zadetki. Maček je imel  slabši prvi dan  s 47. zadetki, drugi dan pa je v treh serijah zadel  odličnih 74 tarč. V kvalifikacijah je blestel olimpijski prvak  Ivan Glasnović, ki je zadel  vseh 125 tarč.  V sredo  bosta Jasmina in Boštjan tekmovala še v mešanih dvojicah.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Sarajevu so  tekmovalci Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika  dosegli odlične rezultate. Med članicami je zmagala mladinka Fanni Borsos s 623,5 krogi, dobrovniška ekipa v kateri sta bili še  Laura Bakan Urisk in Melani Kianec pa je bile moštveno med članicami tretja.  V članski konkurenci sta v mešanih dvojicah  Fanni Borsos in Peter Somogy zasedla tretje mesto,  podobno kot moštvena  članska ekipa Strelskega društva Jezero.

V Komendi na državnem namiznoteniškem prvenstvu za kadete in kadetinje se je med 133 igralci iz 24 klubov odlično odrezala Blažka Harkai iz puconske Keme. Blažka je zmagala v posamični konkurenci ,tretja je bila  dvojicah s Saro Tokič iz Letrike iz Vrtojbe ,  bronasto medaljo za tretje mesto pa je osvojila še v mešanih dvojicah z Juretom Smodišem. V kadetki konkurenci je dvojica: Jure Smodiš – Jan Lipič oba iz Keme osvojila naslov državnih prvakov.

V 8. kolu  pomurske lige v vrtnem kegljanju za upokojence so igrali takole:  Črenšovci – Kobilje 500:454, Puconci – Beltinci 467:410, Bodonci – Murska Sobota 468:505 in Moravske Toplice – Mačkovci 529:531. Najboljši posameznik je bil Milan Ovček iz Mačkovec, ki je podrl 116 kegljev,  po 8. kolih  vodi Murska Sobota s 14.točkami.

V ženski konkurenci pomurske  upokojence lige v vrtnem kegljanju so igrali: Črenšovci – Kobilje 452:489, Puconci – Beltinci 469:408, Bodonci – Murska Sobota 520- 480 in Moravske Toplice – Mačkovci 493:511. Najboljša posamično je bila Greta Bauman iz Moravskih Toplic s   116.  keglji. Po osmih kolih  vodijo Bodonci s 16.točkami.

Na 12.  hitropoteznem šahovskem turnirju  v Pesjaku je med 17. šahisti zmagal Anton Zagoršek s Ptuja s 6.točkami, drugi je bil Andre Keglevič iz soboške Radenske Pomgrada  in tretji Igor Iljaž s Ptuja  oba sta zbrala po 5,5 točk.