V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

10 aprila 2019 Šport


V Franciji, na treh prizoriščih, je bil končan  nogometni turnir elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu za ženske reprezentance U – 19. Slovenska reprezentanca , pod taktirko selektorke Petre Mikeln,  je premagala Slovaško s 3:0, Portugalsko s 3:1 in v zadnji tekmi igrala proti Franciji 0:0 ter se v sedmi kvalifikacijski skupini uvrstila na drugo mesto zaradi slabše razlike v zadetkih. Na evropsko prvenstvo bo  potovala reprezentanca Francije. Za slovensko izbrano vrsto so v Franciji igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Zala Meršnik, Kaja Korošec, Sara Makovec, Eva Potočnik, Ines Sok, Špela Pernek in Sara Agrež.

Od jutri, 11. aprila,  do  ponedeljka 15. aprila bo v Gornji Radgoni in v Cerkvenjaku razvojni Uefa turnir za ženske nogometne  reprezentance U – 16. Reprezentanca Slovenije s selektorko Tino Kelenberger bo igrala  prvo tekmo jutri v četrtek 11.aprila ob 16. v Cerkvenjaku proti Severni Irski, v soboto 13. aprila  ob 16.   bo Slovenija v Gornji Radgoni igrala proti Severni Irski in zadnji dan turnirja v ponedeljek 15. aprila ob 11.uri bo v Cerkvenjaku še tekma med Slovenijo in Švedsko. Za slovensko izbrano vrsto bodo igrale tudi Beltinčanke. Lili Sofija Balažic, Nina Kajzba in Saša Kolar,  na seznamu čakajočih igralk pa je še Leonida Žibrek.

V Mariboru so prišli na račun ljubitelji  borilnih veščin na prireditvi z naslovom:  » Noč dvobojev« Na  prireditvi je  pas  naslova evropskega  prvaka  osvojil  v kategoriji WAKO PRO KI Žiga Pečnik,  naslov svetovnega prvaka in tudi pas   je  v kategoriji WAKO PRO ful contact  osvojil Gregor Stračanek. Odlično je na povabilo organizatorja opravil svoj nastop tudi David Žibrat z Mote, predsednik, trener  in tekmovalec Kickboksing kluba Pomurje, ki je  v revijalnem nastopu  s sodniško odličitvijo s 3:0 premagal Miloša Jankoviča, ki ima za seboj 57 borb in od tega kar 44 zmag zato je zmaga za Žibrata toliko pomembnejša.

Na  mednarodni strelski tekmi v Dortmundu je z malokalibrsko puško v trojnem položaju  Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča   kot član slovenske reprezentance zasedel  18. mesto, zadel je 1165 krogov. Na 20. mesto se je uvrstil Rajmond Debevec iz ljubljanske Olimpije, ki je za Markojo zaostal za dva kroga.

Na finalu državnega prvenstva za slepe in slabovidne v showdownu  – prilagojeni  igri namiznega tenisa   so na Okroglem  sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Moštveno se je soboško društvo uvrstilo na sedmo mesto, posamično  je bila med članicami Silva Mlinarič osma podobno kot med člani Tomaž Detelbach, Dušan Cigüt pa se je uvrstil na 16. mesto.

Na Ptuju je bil članski hitropotezni šahovski turnir, kjer je med 28. šahisti zmagal  Gorna Šegović iz Hrvaške s 8,5 točkami.  Med pomurskimi šahisti se je Jernej Skuhala iz Radenske Pomgrada s 6,5 točkami uvrstil na četrto mesto. V nedeljo 14.  aprila ob 9. bodo šahisti zbrani na Janževem vrhu, kjer bo na programu tradicionalni šahovski turnir v počastitev vstopa Slovenije v Evropsko unijo.