Domov

Šport in šah

11 aprila 2019 Šport


Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi končnice državnega  prvenstva v namiznem tenisu ,kjer sta  v Puconcih obe ekipi  Keme utrpeli poraza.  Moška  ekipa novomeške Krke je bila boljša od Keme s 5:2. Za Kemo sta po enkrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.   V drugem polfinalu je Maribor premagal ravenski Inter diskont s 5:3, vse tri zmage za Korošce je dosegel Pucončan Mitja Horvat. Žensko ekipo Keme  je premagala Ljubljana, ki jo vodi pomurski rojak Burut Veren s 5:0. Drugi tekmi bosta na programu v soboto 13. aprila,  za uvrstitev finale pa sta potrebni dve zmagi.

V  8. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice sta v zeleni skupini obe pomurski ekipi ostali brez točk. II. ekipa Calcita Volleya je v Kamniku premagala   puconsko Roto Kemo  s 3:0. Pri Pucončankah, ki so nastopile brez Ive Škraban in Veronike Mikl so največ točk zadele: Diana Oletič 12, Nuša Svetanič 9, Ana Vilfan 8 in Michelle Oletič 6 točk. Odbojkarice Ankarana / Hrvatinov  so Kopru premagale Ljutomer s 3:0. Za Ljutomerčanke so  zadele največ točk: Barbara Petek in Nataša Anželj po 7 ter  Kaja Makoter 6 točk.

V prvi finalni odbojkarski  tekmi končnice državnega prvenstva je ACH Volley v Ljubljani premagal kamniški Calcit s 3:2. Za ljubljansko odbojkarsko ekipo je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote  in k zmagi aktualnih državnih prvakov prispeval  4 točke.

Slovenska strelca Jasmina in Boštjan Maček doma iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote sta na tekmi svetovnega pokala v mešanih parih v Al Ainu  v Združenih arabskih emiratih  v trapu  zasedla 37. mesto skupno sta zadela 132 tarč.  Jasmina je zadela 62 Boštjan pa 70 glinastih golobov.

V 17. kolu  Ravenske lige v malem nogometu  na Tišini so igrali takole: Satahovci – Krajna 1:9, Černelavci – Petanjci  2:1, Krog – Mister baby Gederovci  5:2, Tropovci/Tišina – Mladinec Murski Črnci  9:2 , Kučnica Korovci –  Dobel  Rankovci 6:6 in Gradišče – Vivat Černelavci 7:3. Na lestvici  vodijo Borejci z 41.točkami pred ekipo Mister baby iz Gederovec, ki je zbrala 37 točk.

Na prvi letošnji tekmi v športnem ribolovu v Podgradu je zmagal Vlado Potočnik  iz Mahovec s 15 ,08 kg ulovljeni rib drugi je bil Bojan Merčnik iz Murske Sobote s 14,6 kg in na tretje mesto se je uvrstil Andrej Cimerman iz Plitvice s 13,3 kg ulovljenih rib.

Na hitropoteznem mladinskem šahovskem turnirju na Ptuju za mlade stare do 15 let je zmagala Alina Lukač s 6,5 točkami, na osmo mesto se je uvrstil Tian Mohar oba iz Radenske Pomgrada, ki je zbral tri točke in pol.

Pa še tole, po 18. uri bomo tudi na Murskem valu spremljali  tudi današnjo prvoligaško nogometno tekmo med Muro in Olimpijo, ki se bo začela ob 18.uri naš reporter pa se bo prvič  v živo oglasil s Fazanerije okrog 18.10.