Domov

Šport in šah

12 aprila 2019 Šport


V Murski Soboti je včeraj kljub dežju 3500 gledalcev spremljalo derbi 26. kola prve slovenske nogometne lige Telekom med Muro in Olimpijo, ki se je končala z rezultatom 0:0. Gostovanje aktualnih državnih in pokalnih prvakov iz minule sezone je bilo za gledalce v Murski Soboti zelo zanimivo, škoda le, da je strel Žana Karničnika zaustavila prečka in se je tekma proti nasprotniku z velikim ugledom končala brez zadetkov.

Muro čakata zdaj dve zaporedni gostovanji, 14. aprila v Celju in 20. aprila v Kranju pri Triglavu, nato pa bo 24. aprila v Murski Soboti povratna polfinala pokalna nogometna tekma proti Mariboru. Na lestvici vodi Maribor s 60.točkami, Olimpija jih ima na drugem mestu 48 in Mura na šestem 36.

V prvi četrtfinalni tekmi v malem nogometu   slovenske malonogometne lige ENA  na travnatih igriščih  je Športno društvo Arko iz Ključarovec v Radovljici premagalo ekipo Elmonta z Bleda z rezultatom 5:1. Za Ključarovce so dosegli zadetke: Tomaž Markovič 2 ter po enega: Alen Brumen, Mario Skuhala in Miha Kušnik. Tekma med Krajno in gorenjsko ekipo Begne je bila zaradi razmočenega igrišča preložena.

Mestna strelska zveza Ljubljane je pripravila državno strelsko prvenstvo za veterane, kjer so sodelovali tudi pomurski strelci.  V streljanju z zračno puško je med strelci nad 70 let starosti zasedel 14. mesto  Anton Kocbek iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 161.krogi. V tekmi z zračno pištolo se je med strelci starimi nad 60 let  starosti Štefan Balaško iz turniškega društva s 171.krogi uvrstil na 10. mesto.

Končano je bilo tekmovanje v prvi območni kegljaški ligi Podravja, kjer je sodelovalo 12 ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa Lendave, ki je zbrala 36 točk, II. ekipa Radenske   se je uvrstila na peto mesto s 24.točkami. V zadnjem 22. kolu  je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote v gosteh premagala ekipo Invalida Impedance s 7:1. Pri Radenski je največ kegljev,  518, podrl Dušan Pohovnikar. Lendava  je  na kegljišču v Radencih premagala II. ekipo Ruš  s 6:2. Za Lendavo je  Uroš Zadravec podrl  kar 590 kegljev.  

Na območnem tekmovanju v dvoranskem balinanju v Kamniku so tekmovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstila Lara Tkalec, ki je bila  tretja , na četrto mesto  se je uvrstil Bojan Poredoš. Na tekmi se je Timotej Šooš, ki je iz pomurskega društva prestopil v kamniški Ciros,  uvrstil na šesto mesto.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa je vodilno Lomanoše  premagalo Spodnjo Ščavnico  s 6:2, drugi na lestvici Bar Stotka s Kapele je v Lutvercih premagal Garfield s 7:3 tretji Podgrad je igral v Lokavcih  igral proti Baru Golob 2:2.  V drugi radgonski ligi vodilni Šenekar iz  Spodnjih Ivanjec  premagal Segovce  s 4:2. Tretji Bumefekt  iz Lastomerec pa   je premagal ekipo Vrčka iz Murščaka  s 4:1.

V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Teksas bar Videm  v gosteh premagal Mahovce s 5:3, druga Ihova je bila boljša od radgonskega Dinama z 2:1 tretji Vrabel iz Šratovec pa je premagal Ivanjševsko slatino  s 4:1.

V Gornji Radgoni je na  7. šahovskem turnirju za klubskega prvaka zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 7 točk. Drugi je bil Franjo Zver s 5,5 točkami tretji Božo Slana s 4,5 in na četrto mesto se je uvrstil predsednik kluba Jurij Ojsteršek, ki je zbral 4 točke. V nedeljo ob 9. bo Šahovski klub Gornja Radgona pripravil na Janževem vrhu  v počastitev vstopa Slovenije v Evropsko unijo tradicionalni mednarodni šahovski turnir.