Domov

Šport in šah

13 aprila 2019 Šport


Na prvem mednarodnem turnirju v streljanju  z malokalibrsko puško v Zalaegerszegu je moštveno zmagala ekipa Nagykanizse, drugi je bil Zalaegerszeg,  tretje mesto je zasedlo Športno strelsko društvo Murska Sobota, četrti je bil petišovski Coal in peto Jezero iz Dobrovnika. V posamični konkurenci  je zmagal Blaž Makari iz Murske Sobote z 273.krogi, drugi je bil Štefan Balaško iz dobrovniškega Jezera z 268.krogi in na peto  mesto se je uvrstil Ferenc Havasi iz Zalaegerszega z 267.krogi.

V Cerkvenjaku je bila včeraj prva nogometna tekma Uefa razvojnega turnirja za  dekleta kategorije U – 16 med Slovenijo in Severno Irsko. V rednem  delu je bil izid 0:0 , po streljanju 11 metrovk   je zmagala Slovenija z 2:1. Za slovensko reprezentanco sta dosegli zadetka: Nina Mele  iz Radomelj in Patria Steklačič iz   Krima. Za slovensko reprezentanco so  igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Lili Sofija Balažic, Nina Kajzba in Saša Kolar.  Na turnirju sodelujeta še reprezentanci Walesa in Švedske, nogometni turnir bo trajal do ponedeljka 15. aprila.

Na evropskem pokalu  v judu  je v Dubrovniku   sodelovalo 156 judoistov iz 21 držav med njim je bil tudi slovenski članski prvak v kategoriji do 90 kg Narsej Lackovič, član judo sekcije ljutomerskega Partizana. Lackovič je v močni mednarodni konkurenci zasedel v svoji težnostni kategoriji do 90 kg sedmo mesto.  

V 7. kolu končnice tekmovanja v 3. slovenski košarkarski ligi za člane je v Murski Soboti  Litija premagala Radensko Creativ z rezultatom 84:77. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Mitja Gomboc 19, Marko Matijevič 15 in Valentin Justin Tratnik 13; pri Litiji se je odlikoval Dragan Pušič,ki je zadel kar 29 točk.   Na lestvici vodi Postojna s 16.točkami, Radenska Creativ je na petem mestu zbrala 10 točk.  V sredo 17. aprila bo Radenska Creativ v Murski Soboti igrala zaostalo srečanje proti Ljubljani ,ki je tretja na lestvici.

Ženski odbojkarski klub Puconci je v daljšem sporočilu za javnost sporočil, da je klub na volilnem občnem zboru v Puconcih izvolil novo vodstvo kluba. Dosedanjega predsednika Danila Janasika je nasledil novi predsednik Renato Perša, nalogo podpredsednice bo opravljala Martina Zrinski Gőnter, tajniške pa  Štefka Banko Špilak,  za finančne zadeve  bo v upravnem odboru zadolžen Štefan Sočič mlajši. Upravni odbor si je s svojimi člani zadal nalogo, da čimprej opravi razgovore s sedanjimi igralkami, da dopolni ekipo z novimi igralkami ter se dogovori za sodelovanje s trenerji v prihodnje.

V 13. kolu moravskotopliške lige  v malem nogometu so igrali takole:  Ivanci – Noršinci  2:6, Strehovci – Motvarjevci 5:2, Filovci – Prosenjakovci 6:1 in Vučja Gomila – Mlajtinci 4:8. Na lestvici vodi jo Noršinci z 32.točkami pred Mlajtinci, ki imajo 29 točk.

Na mladinskem šahovskem turnirju za mesec  april je v Murski Soboti zmagal Tian Hozjan iz lendavske Rokade pred Emo Lukač iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po 4 točke. Na tretje mesto se je uvrstil Tian Mohar iz Radenske Pomgrada s tremi točkami. Šahisti bodo znova zbrani jutri ob 9. na Janževem  vrhu na mednarodnem šahovskem turnirju v počastitev vstopa Slovenije v Evropsko unijo