V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

15 aprila 2019 Šport


Badmintonski klub Mladost Lendava je  na 14. Srebrni žogici Lendave  v badmintonu  gostil blizu 200 tekmovalcev iz šestih držav. Med domačimi igralci se je najbolje odrezala v starostni kategoriji U – 15 Nika Bedič , ki je zmagala v ženskih dvojicah z Majo Koman, k zmagi v dvojicah  je dodala še drugo mesto v posamični konkurenci. V starostni kategoriji U – 11  je bila Tija Horvat tretja podobno kot Anel Hac Győrkoš med fanti v kategoriji U – 15 .  V isti starostni kategoriji  sta se David Gabor in Marko Maroša uvrstila v dvojicah na tretje mesto. Takšne uvrstitve,  predvsem osvojitev medalj  na domači tekmi , je napovedoval tudi lendavski trener Denis Pešehonov.

Kolesarski klub Tropovci je v nedeljo kljub dežju uspešno pripravil  kolesarsko tekmo za 10. pokal Občine Tišina. Med 295. kolesarji iz Srbije, Hrvaške in Avstrije so v dežju  dosegli solidne uvrstitve tudi tropovski kolesarji. Med  tekmovalci Športnega društva Team turbo Tropovci  je med masterji D zmagal Dušan Hajdinjak, drugi je bil Dominik Ketiš, četrti Bernard Omar in peti Robert Šooš. Med masterji A je bil Robi Marič tretji, v kategoriji masterjev E je bil Uroš Šešek šesti podobno kot med masterji B Simon Hrašovec. Med tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci,  med  je bil med amaterji Žan Karba peti podobno kot  med masterji A Robi Marič. Med mlajšimi mladinci se je  po poškodbi Luka Jablanovec iz tropovskega kluba uvrstil na šesto mesto.

V nadaljevanju tekmovanja v avstrijski ligi v hokeju na travi so igralci Moravskih Toplic gostovali  v Gradcu pri ekipi WAC Tem red in zmagali z rezultatom 4:0. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Aleš Malačič, Emil Hari, Dejan Kučan in Jože Kranjec- žal  so  se igralci Moravskih Toplic    iz Avstrije vrnili v Slovenijo z zdravstvenimi težavami.

Športno rekreacijsko društvo Slavček v Gornjih Slavečih je pripravilo prvenstvo  v elektronskem pikadu za naslov prvaka Goričkega. V ženski kategoriji je zmagala Tadeja Horvat iz Domajinec pred Saro Sraka in Samanto Cener  četrta je bila Zdenka Sraka vse iz Serdice. V moški konkurenci je postal prvak Goričkega  Slavko Krpič iz Gornjih Slaveč, drugi je bil Marcel Cener iz Serdice in tretji Dario Baranja iz Zenkovec.

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pripravilo prvo kolo pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem.  Posamično je  s pištolo je med 63. strelci zmagal Elemir Aladić iz Lendave, drugi je bil Miran Tutek in tretji Mirko Recek oba iz Strelskega društva Jezero. Moštveno so zmagali gostitelji iz Dobrovnika  pred Lendavo in Črenšovci. V tekmovanju z revolverjem je  med 38. strelci zmagal  Miran Tutek pred Štefanom Balaškom oba iz Strelskega društva Jezero tretji pa je bil Elemir  Aladič iz Lendave.  Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Jezero pred Lendavo in Črenšovci. Drugo kolo bo na programu 19. maja v Dobrovniku.

V 18. kolu  Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali: Vivat Černelavci – Satahovci 15:3, Mister baby Gederovci – Ćernelavci 4:4, Krajna – Kučnica Korovci  2:0, Borejci – Dobel  Rankovci  2:0, Kupšinci –  Krog 4:9, Petanjci – Tropovci/Tišina  3:10 in Mladinec Murski Črnci – Gradišče 6:4.  Na lestvici vodijo Borejci s 44.točkami pred ekipo Mister baby Gederovci z 38.točkami.

Na 7. konec tedenskem  mednarodnem šahovskem turnirju  na Janževem Vrhu v organizaciji Šahovskega društva Gornja Radgona je med 31. šahisti zmagal Jernej Skuhala  z 8. točkami, drugi je bil Denis Gjuran oba iz Radenske Pomgrada  in tretji Predrag Marčeta iz Gambita Maribor  oba s 7.točkami. Na četrto mesto se je uvrstil Boris Kovač iz Radenske Pomgrada, ki je zbral  6 točk.