V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

16 aprila 2019 Šport


V  Cerkvenjaku je slovenska ženska  nogometna reprezentanca U – 16 na Uefa razvojnem turnirju  v zadnji tekmi premagala Švedsko z 1:0. Edini, zmagoviti, zadetek je dosegla članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  Nina Kajzba v 44. minuti srečanja.  Iz beltinskega kluba sta za reprezentanco ,ki jo je vodila selektorka Tina Kelemberger  igrali še Lili Sofija Balažic in Saša Kolar. Prvo mesto na turnirju je zasedla Slovenija s 7.točkami, druga je bila Švedska s 6. tretja Severna Irska s tremi in četrti Wales z eno točko.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je na 2400 metrov dolgi progi zmagal Villam, Ville na vajetih Mitje Slaviča iz Ključarovec s kilometrskim časom 1: 15,1. V drugi dirki je na 1900 metrov zasedel šesto mesto Iago d’ Amore na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:17,4. Kasaški klub Ljutomer  bo pripravil prve kasaške dirke v Sloveniji v ponedeljek 22. aprila v Ljutomeru.

Na mednarodnem turnirju v športnem karateju »Katana open » v Bohinju so med 184 karateisti iz 35 klubov iz petih držav izjemen uspeh dosegli tekmovalci Karate kluba Murska Sobota. V katah so v svojih kategorijah zmagali: Jurij Štefanec, Blaž Križanič in Tamara Kežmah, druga mesta so zasedli: Vesna Zadravec, Nejc Oblak in Katarina Sluga. Tretja mesta pa so osvojili: Petra Rogan, Tilen Jug in Alioša Kerec. V športnih borbah  so med soboškimi karateisti zmagali: Nino Ratoša, Nisa Kocet in Lorna Zečiri, Druga mesta so si priborili: Alojz Cener, Nejc Oblak, Črtomir Ismajlovič in Davor Kranjec, Tretja mesta v Bohinju  so osvojili: Jernej Stvarnik, Dion Zečiri in David Tinev.

V Bohinju je tekmoval tudi  karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš , ki je član Karate kluba Sv.Jernej in je zmagal v treh kategorijah, Sterniša  bo 26. in 27. aprila sodeloval na Balkanskem prvenstvu v  Čačku.

Začel se je spomladanski del tekmovanja v hokeju na travi. V prvi tekmi je Triglav v Predanovcih premagal  oslabljene  Moravske Toplice s 6:1. Za Triglav so  dosegli zadetke: Tadej Mikola 4 ter Simon Dšuban in Gregor Bukvič; za Moravske Toplice je dosegel častni zadetek Dejan Kučan.

V 14.kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Bar Atlantis Ljutomer – Mura Krog 6:6, Panonska Murska Sobota – Lordi Ivanjkovci  5:7 in Beltinci – Lipovci 5:7 ekipa Krima je bila prosta. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec s 40.točkami pred Krimom iz Male Nedelje, ki ima 31 točk

Na teniških igriščih v Radencih so po sedmih odigranih turnirjih končali sezono posamičnega dela tekmovanja v zimski teniški ligi Radenci. Naslov  skupnega zmagovalca za leto 2018/ 2019  je osvojil Radenčan  Gorazd Kozic, ki je zbral 920 točk, drugi je bil Dani Strah iz Gornje Radone z 890.točkami na tretje mesto  se je uvrstil Radenčan Vitja Podlesek s 780.točkami. V Radencih bodo letos  pripravili še turnir dvojic.

V Žalcu je bilo  pokalno šahovsko tekmovanje  za minulo tekmovalno sezono.  Prvo mesto med osmimi ekipami  je osvojil gostiteljski Žalec s 15.točkami pred Radensko Pomgrad iz Murske Sobote s 13. točkami.  Za soboško šahovsko so največ točk zbrali : Matej Titan 4, Jaka Meglič 3,5, Marti Mohar 2,5, Marko Coklin 2 ter Aleš Lazar mlajši eno točko.