Domov

Šport in šah

5 aprila 2017 Šport


V Novi Gorici je bila druga tekma slovenskega pokala v streljanju na glinaste golobe. V odsotnostih poškodovanega Boštjana Mačka iz Bodonec je zmagal Denis Vatovec iz Vrhnike, med pomurskimi strelci je bil četrti Evgen Pap iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote, peti je bil Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone.  V moški druščini je bila Jasmina Maček  kot najboljša strelka deseta. Med mladinci  je zmagal Rene Maček iz soboškega strelskega društva.  V soboto  8. aprila   bo na olimpijskem strelišču v Rakičanu na programu prvo kolo  vzhodne državne  lige, kjer bosta nastopili tudi strelski ekipi Murske Sobote in Gornje Radgone.

Na prvih letošnjih kasaških dirkah nove sezone v Sloveniji so v Stožicah bili uspešni tudi člani Kasaškega kluba Ljutomer. Najbolje se je odrezal kasaški voznik  Janko Sagaj, ki je  v prvi dirki z Anino zmagal, v drugi dirki je bil s Pickelom drugi in v peti dirki je bil Sagaj  s Tars Starsom tretji. V četrti dirki je zmagal Ares MS pod taktirko Davida Antolina, Alpina pod taktirko Damjane Antolin pa je bila četrta ob podatku, da je Damjana privozila v cilj    s prazno zračnico.  Prve kasaške dirke v Ljutomeru bodo letos na velikonočni ponedeljek 17. aprila.

V Ljutomeru je bil finalni turnir pomurske košarkarske lige. Prvič po treh letih igranja v končnici so postali zmagovalci košarkarji Sistemorga iz Beltinec, ki so v finalu premagali  Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote z rezultatom 77:69. Pri Sobočanih je bil najbolj učinkovit Tomaž Novak s 34. točkami, pred Tadejem Horvatom s 15.točkami;  pri Beltinčanih  se je strelsko odlikoval Leon Zver s 25.točkami drugi strelec ekipe  je bil Filip Dora z 20.točkami.  V tekmi za tretje mesto je lendavski Lindau premagal Prleški študentski klub iz Ljutomera z 71:67. Za Lendavčane je Stanko Tuksar zadel 23 točk, za Ljutomerčane pa Matej Nemec 24. Najboljši strelec pomurske košarkarske  lige je bil Tadej Horvat, najboljši igralec pa Tomaž Horvat oba iz soboške košarkarske ekipe. Najboljši igralec finalnega  košarkarskega turnirja je bil Filip Dora iz zmagovite ekipe Sistemorga.

V treh radgonskih medobčinskih ligah  so nadaljevali s tekmami malega nogometa. V 13. kolu prve lige so vodilne Lomanoše  premagale Garfield iz Lutvercev s 5:0. Druga na lestvici Tiha voda iz  Gornje Radgone je igrala z ekipo Baren iz Melov 1:1. V 13.kolu druge radgonske lige je drugi na lestvici Hrast iz Zgornjega Konjišča premagal vodilne Črešnjevce z 1:0. Tretja na lestvici Negova  je bila boljša od ekipe Porkys Žepovci s 4:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa so Lešane premagale vodilno Plitvico s 4:3, tretja na lestvici Hrastje Mota je bila boljša od  druge ekipe na lestvici Vrabel iz Šratovec s 3:0.

Na tretjem  hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva  Branik je v Mariboru med 29. šahisti zmagal Fjodor Žugaj član Branika, drugi je bil Jernej Buzeti doma iz Rakičana in nekdanji član Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor – oba šahista sta zbrala po 8 točk in pol. Jutri ob 17.uri  bo v soboški Diani na programu 4. kolo prve državne ženske šahovske lige  – šahistke Radenske Pomgrada  se bodo pomerili s Celjankami.