Domov

Šport in šah

17 aprila 2019 Šport


Na mednarodnem turnirju v športnem karateju v avstrijskem Fürstenfeldu so med 145.  karateisti iz štirih držav tekmovalci  Karate kluba Murska Sobota skupno osvojili  sedem medalj. Med člani v  borbah je zmagal Sebastijan Koltaji, drugi mesti med mlajšimi članicami in članicami  je zasedla Fiona Zečiri. Aleš Kuronja  je bil drugi v katah med člani. Dve medalji , in to srebrni,  je osvojil v borbah  tudi Luka Šobak med mlajšimi mladinci in mladinci, tretja v borbah  je bila v svoji kategoriji Mojca Gašpar vsi iz Karate kluba Murska Sobota.

Na moštvenem prvenstvu osnovnih šol Slovenije v badmintonu so bili  v Medvodah v skupini C uspešni učenci Dvojezične osnovne šole I iz Lendave, ki so po 17. letih znova vrnili naslov slovenskih prvakov v Lendavo. V finalu so bili Lendavčani  boljši od Osnovne šole Pirniče, tretja  je bila Osnovna šola Kungota. Za zmagovalno ekipo Dvojezične osnovne šole Lendava pod mentorstvom Igorja Šendlingerja so igrali: Anel Hac Győrkoš, Dorian Hranilović, David Gabor, Nika Bedič, Iva Koša in Kaja Litrop.

Na državnem prvenstvu v steznem kegljanju za slepe in slabovidne na kegljišču Tabor v Maribor so  dve medalji osvojili tudi člani Medobčinskega društva  slepih in slabovidnih Murska Sobota. Med ženskami kategorije vida B 4 je zmagala Jelka Orban, ki je podrla 694 kegljev. V kategoriji vida B l  se je Silva  Mlinarič s 351.keglji uvrstila na drugo mesto. Med člani je bil blizu medalje  Anton Topolnik, ki je  v kategoriji vida B  2 podrl  662  kegljev, kar je bilo dovolj za četrto mesto.

V Velenju je na 2. TOP turnirju v namiznem tenisu za mladince in mladinke nastopilo skupno 48 igralcev in igralk. Med mladinci je bil v tretji  kvalitetni skupini Jure Smodiš  tretji,  v drugi skupini  se je  Rok Smodiš oba iz Keme uvrstil na 8. mesto. Med mladinkami je  bila v prvi kvalitetni skupini  Ana Kovačec  peta, Blažka Harkai obe iz Keme  pa je bila v  drugi skupini uvrščena na četrto mesto.

V 9.kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju med upokojenci za moške  ,kjer sodeluje 8 ekip, so igrali takole: Beltinci – Mačkovci 463:494, Murska Sobota – Črenšovci 533: 452, Bodonci – Puconci  513:491 in Kobilje – Moravske Toplice 418:416. Na lestvici vodi Murska Sobota s 16.točkami, med posamezniki  je bil najboljši Štefan Kozar iz soboškega društva s 120.podrtimi keglji.

V ženski konkurenci vrtnega kegljanja   so 9. kolu igrali takole: Beltinci – Mačkovci 415:441,Murska Sobota – Črenšovci  502:474, Bodonci –  Puconci  527 :  494 in Kobilje – Moravske Toplice 468:444 podrtih kegljev. Na lestvici vodijo Bodonci  z 18.točkami, posamično  je bila najboljša Cvetka Čerpnjak iz bodonskega društva, ki je podrla kar 130 kegljev.

Na mesečnem članskem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Danilo Hari s pol točke zaostanka, tretji  je bil  Boris Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 6 točk.