Domov

Šport in šah

18 aprila 2019 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba  Telemach GMT Beltinci so v Ljubljani v polfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala prepričljivo, kar,  s 3:0 premagale aktualne državne prvakinje igralke Olimpije. Za Beltinčanke so dosegle zadetke Sara Agrež v 17, Špela Kolbl v 39. in Luana Zajmi v 55. minuti tekmi. Finalna tekma za naslov pokalnega prvaka bo 30. maja v Celje, Beltinčanke  se bodo tam pomerile z zmagovalno ekipo iz dvoboja med Krimom in Radomljami.

V 12. kolu prve avstrijske nogometne lige za ženske je St.Pőlten premagal ekipo Vorderland kar z 9:0. Žal se je na tekmi pri  St. Pőltnu poškodovala kapetanka slovenske  reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice , ki je morala iz igre predčasno v 15. minuti zaradi poškodbe gležnja.  Na lestvici vodi St. Polten brez poraza s 36.točkami, Matejo Zver pa zdaj najbolj ,po  optimističnih napovedih,  čaka 14 dnevni počitek.

V Murski Soboti je bila včeraj  skupščina Športne zveze Murska Sobota, kjer so v članstvo zveze, ki pokriva kar 32 športov , na novo  sprejeli Avto moto društvo Štefan Kovač, Atletski klub Goričko, Boksarski klub in Surf klub Murska Sobota.  Podelili pa so tudi dve plaketi  Športne zveze Murska Sobota za leto 2018,  ki sta jih  iz rok predsednika zveze Andreja Gombošija in podpredsednika Igorja Makarija dobila Anica Djordjević iz Društva za ritmično gimnastiko za njeno  večletno uspešno delo   in  Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote za 50 letnico  uspešnega delovanja. Več o skupščini bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

Iz Nogometnega kluba Nafta 1903  se je po porazu Nafte v Lendavi  proti Fužinarju  s 3:0 zgodil kadrovski vrtiljak.  Uprava kluba se je odrekla nadaljnjemu sodelovanju  trenerju Francu Fridlu in  pomočniku Simonu Sešlarju. Zdaj bo Nafto 1903 v drugi slovenski nogometni ligi vodil Marian Sluka iz Slovaške, ki je v svoji nogometni karieri bil tudi igralec Polane, nazadnje  je delal na Madžarskem pri ekipi ZTE. V Lendavi ostajata trener vratarjev Aleksander Šeliga in kondicijski trener Anže Stegne. Prvi trenerski krst bo imel trener Sluka že jutri, ko bo Nafta 1903 gostovala pri Brežicah.

V zaostali košarkarski tekmi  5. kola končnice državnega prvenstva v 3. slovenski ligi  v košarki je Ljubljana, ki je druga na lestvici sinoči v Murski Soboti premagala Radensko Creativ z rezultatom 91:69.  Za soboško košarkarsko ekipo so največ točk zadeli: Merlin Zahaj 19, Filip Hlastec 13, Marko Matijevič 12 in Mitja Gomboc 11 točk. Pri Ljubljani se je  odlikoval Peter Ulčar z 29.točkami. Na lestvici vodi Postojna s 17.točkami, Ljubljana na drugem mestu jih ima 16, Radenska Creativ pa je na  petem mestu zbrala 11 točk.

V  13.kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Čarda – Rogašovci 2:5, Noršinci – Borejci 4:1, Rakičan – Sebeborci 6:3, Nemčavci – Old boys Murska Sobota 1:1 in Mladost Pertoča – Cankova 1:8. Na lestvici vodijo Noršinci z 31.točkami pred ekipo Old boys in Sebeborci , ki imata po 29 točk.  

V Gornji Radgoni je bil 8. šahovski turnir za naslov klubskega prvaka. Zmagal je predsednik kluba Jurij Ojsteršek s 5.točkami, drugi je bil Matjaž Husar s štirimi in tretji Robert Kosi, ki je zbral 3 točke.