Domov

Šport in šah

19 aprila 2019 Šport


V  finalni odbojkarski tekmi za naslov državnega prvaka je pred 800 gledalci  v Ljubljani ACH Volley, za katerega igra tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote nekdanji odbojkar soboške Panvite Pomgrada, premagal Calcit Volley iz Kamnika s 3:1 in tako osvojil že 16. naslov državnih prvakov. Za  ACH Volley je največ točk k zmagi prispeval Petar Djirlić  in sicer 15, Uroš Pavlović  je k zmagi dodal   pet točk.  Pri Kamničanih  je Dmytril Babkov zadel 15 točk.

V  polfinalni nogometni tekmi za pokal na območju  Medobčinske nogometne zveze  Murska Sobota  so  Beltinci premagali Čardo iz Martjanec s 3:1. Za Beltince je Samo Žalik dosegel zadetka v 14. in 44. minuti ter Jan Hartman v 79. minuti. Edini zadetek za Čardo je dosegel Rok Bencik v 34. minuti. V drugem polfinalnem srečanju se bosta v torek 23. aprila ob 16.30 pomerila Avto Rajh Ljutomer in Grad.

V Gančanih je bil  zadnji šesti turnir regijske lige v streljanju z zračno puško in pištolo. Med posamezniki je s puško na zadnjem turnirju zmagal  Jure Sočič iz Murske Sobote in med kadetinjami Lena Urisk Bakan. Moštveno je bila na zadnjem turnirju zmagovalna ekipa iz Športno strelskega društva Murska Sobota pred strelci Tišine in Kovinarja iz Ormoža. V streljanju z zračno pištolo je zmagal  Timotej Plahut iz Murske Sobote.  Skupni zmagovalec po  šestih turnirjih med  kadetinjami je bila Brina Stanjko iz Ljutomera pred Lauro Podgoršek iz Dobrovnika, med kadeti je zmagal Jure Sočič iz Murske Sobote pred Leonom Režonjo iz Turnišča. Moštveno so med osmimi ekipami zmagali strelci  Murske Sobote pred Dobrovnikom in Kovinarjem iz Ormoža.

Iz Zveze za hokej na travi Slovenije smo dobili obvestilo, da bodo vse hokejske tekme napovedane za ponedeljek 22. aprila v Moravskih Toplicah na programu v ponedeljek v Lipovcih. Začetek hokejskih aktivnosti v Lipovcih bo ob 10. s tekmo 10 letnikov  Lipovci – Moravske Toplice popoldne ob  14.  pa bo članska  hokejska tekma med  Triglavom in Moravskimi Toplicami. Tekme so prestavljene v Lipovce zaradi tega, ker bo v Lipovcih  po hokejski tekmi  članov  tudi  reprezentančni trening članic

V  11.kolu Dolinske lige v malem nogometu za veterane, ki jo vodijo Beltinčani  so igrali takole: Gomilica – Ižakovci  8:4, Tropicano Bistrica – Odranci 0:3 in  Lipa – Torcida Lakoš 6:2. Na lestvici po nepopolnem 11. kolu vodi Lipa s 23.točkami pred Gomilico, ki  ima  22 točk.

V  14. kolu križevske lige v malem nogometu so vodilni Ključarovci  premagali ekipo GL – team  iz Grab z 2:1, drugi na lestvici Berkovci so  premagali Junior iz Stare Nove vasi z 10:3 tretji na lestvici Zetor servis iz Vučje vasi  je bil boljši od  Krapja s 3:2.

Na prvem  šahovskem turnirju prijateljev Šahovske sekcije Petanjci  je v Tropovcih  med 11. šahisti zmagal Jožef Sedonja  z 9 točkami, drugi je bil Andre Keglevič oba iz Radenske Pomgrada z 8.točkami na tretje mesto  se je uvrstil Darko Šardi iz Šahovskega društva Fram, ki je zbral 7 točk in pol  podobno  kot Aleš Križe iz Desternika.