V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

21 aprila 2019 Šport


V 31. kolu poljske ekstra nogometne lige je Pogon Szeczin v Lubinu presenetljivo premagal  s 3:2 Zaglebie za katerega igra tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Zaglebie je z zadetkom Damjana Boharja v 7. minuti povedel z 1:0, žal pa je bilo nadaljevanje slabše za Zaglebie in  tudi Damjan Bohar je igral le do 73. minute.

V 28. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je  v Kranju Triglav premagal Muro z 2:1 čeprav je Mura ob polčasu z zadetkom Luke Šušnjare vodila z 1:0. Nato pa so gostitelji preko dveh 11 metrovk in strelca Luke Majcna zmagali z 2:1.

Celje je z zadetkom Mitje Lotriča  z Vaneče , kar je bil že njegov sedmi zadetek, premagali Aluminij  iz Kidričevega z 1:0. Na lestvici vodi Maribor  s 66.točkami, Celje na četrtem jih ima 40 in Mura na petem mestu pa  je zbrala 39 točk.

V  24. kolu 2. slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 pod taktirko novega slovaškega trenerja  Mariana Sluke v gosteh z 1:0  premagala  Brežice z zadetkom Alena Ploja. Brda  so v športnem parku v Beltincih premagala Beltinčane z 1:0 ob zadetku Matica Marciuša iz 11 metrovke.  Na lestvici 2. lige vodi ljubljansko Bravo s 54.točkami, Nafta na petem mestu ima 39 točk in Beltinci na devetem 28 točk.

V 21. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so igrali takole:   Avto Rajh Ljutomer  – Črenšovci 6:3, Polana – Veržej  1:1, Radgona – Hotiza 1:0, Odranci – Tromejnik Kuzma 5:2 in Grad  – Turnišče  4:0.  Na lestvici vodita Odranci in Grad s 47.točkami pred Avto Rajhom iz Ljutomera, ki jih ima 44.

V 15.kolu pomurske nogometne lige sta bili odigrani samo dve tekmi, rezultata: Rakičan – Bistrica 3:1 in Radenska Slatina – Bogojina 2:1.  Preostale tekme bodo jutri.

V  21.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Ljubljani Mura premagala Olimpijo z 1:0, kadeti Olimpije  so bili boljši od Mure z 2:0.

V 21. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  je  v Murski Soboti Krško premagalo Muro  z 2:1, Miklavž  je bil boljši od Vipolla Veržej z 2: 0.

V  22. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Nafta 1903 premagala Hajdino s 3:1, kadeti Nafte  so  igrali proti Hajdini 2:2.

V  13. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Telemach GMT Beltinci v Bratoncih igral  proti Krimu 3:3.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole:  Bakovci –  Aqua Ižakovci  6:0,  Serdica Kleparstvo Šinko Hodoš 3:0, Kema Puconci –  veterani Mure 0:5, Tišina – Niros Cankova 5:0 in Kobilje – Panonija Gaberje 2:0.

V 6. kolu prve slovenske odbojkarske lige, zelene skupine  za člane so  odbojkarji Panvite  Pomgrada v Šoštanju premagali Šoštanj Topolšico s 3:0. Za soboško odbojkarsko ekipo so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 16 ,  Zlatko Pulko in Jakob Rojnik po 14 ter Gorazd Flisar 5 točk; pri Šoštanju Topolšici  se je odlikoval Denis Robida s 14.točkami.  V zeleni skupini so odbojkarji Panvite Pomgrada z 18.točkami zasedli prvo mesto in ohranili prvoligaški status kot edina pomurska odbojkarska ekipa.

V 10. kolu  zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice je v Ljutomeru v prleško prekmurskem derbiju pred okrog 100 gledalci puconska ekipa Roto Kema premagala Ljutomerčanke s 3:1, toda kljub tej zmagi sta obe pomurski ekipi izpadli iz prve slovenske odbojkarske lige. Na zadnji tekmi so za Ljutomer največ točk zadele: Nika Kos 9, Kaja Makoter, Sara Kutnjak , Barbara Petek in Nataša Anželj po 8 točk. Za Roto Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 19, Diana Oletič 13,  Ana Vilfan in Adela Pintarič pa po 7 točk. Odbojkarice Roto Keme so zasedle 5. mesto s 15.točkami in odbojkarice Ljutomera 6. mesto z eno točko v zeleni skupini prve slovenske lige. 

Pomurski zdravniki: Alojz Horvat, Leon Lang, Vlasta Petric in Mitja Lainščak so na atletskem stadionu osnovne šole I in v mestnem parku v Murski Soboti pripravili že 19. Prekmurski zdravniški tek. V moški absolutni  konkurenci je na 6,7 km dolgi progi zmagal podobno kot lani Rudi Hőfferle iz Novega mesta, drugi je bil Jure Lang iz Murske Sobote, tretje mesto sta si razdelila: Alojz Horvat  iz Dankovec in Leon Lang iz Murske Sobote  peti  je bil Andrej Jamnik iz Ljubljane. V absolutni ženski konkurenci je zmagala  Anja Kosi iz Veržeja pred Ano Gomboc  iz Rogašovec tretja je bila Luana Laura Luk iz Beltinec, četrta Katarina Lopert Gomboc iz Rogašovec in peta Iva Horvat iz Dankovec.

V 2. kolu prve slovenske lige, vzhod v streljanju v trapu je v Ormožu med devetimi ekipami zmagala ekipa Trap Kungote s 193. zadetki, drugi je bil Trap iz Ormoža s 189. zadetki tretji so bili strelci Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote  v postavi: Marko Miljević, Evgen Pap in Denis Pojbič s 180.zadekti. Na četrto mesto so se uvrstili Radgončani v postavi  Tadej Kostanjevec, Milan Pelcl in Milan Svetec ml., ki so zadeli podobno kot Sobočani 180 tarč. Posamično se je v prvi ligi uvrstil na peto mesto Evgen Pap, osmi je bil Tadej Kostanjevec. V drugi ligi je zmagal Radgončan Milan Pelcl , tretji  je bil Marko Miljević.

V slovenski ligi v hokeju na travi so Moravske Toplice  v nadaljevanju  prekinjene tekme  premagale predanovski Triglav s 6:1. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Peter Fras in Dejan Kučan po dva ter Sašo Dervarič in Filip Bencik; za Triglav  sta bila strelca: Nejc Potokar in Tadej Mikola.

V končnici  3. slovenske  košarkarske lige za člane je v Novi Gorici mlada ekipa Gorice premagala Radensko Creativ s 85:76. Soboški košarkarji so bili le drugo četrtino z 22:21.

V Kamniku je bilo četrto kolo slovenske lige za paraplegike v steznem kegljanju. Ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je zasedla šesto mesto. V posamični konkurenci je zasedel drugo mesto Franc Borovnjak, drugi  je bil med tetraplegiki še Ludvik Škraban oba iz soboškega društva paraplegikov.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju za pokal Slovenskih železnic v Ljubljani je med 56. šahisti zmagal Piotr Timagin član Šahovskega kluba Žalec z osmimi točkami in pol, šesti je bil Luka Šolmajer s 6,5 točkami in osmi Dezider Ivanec oba iz lendavske Rokade, ki je zbral šest točk.