V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

24 aprila 2019 Šport


Košarkarice Cinkarne Celje so osmič zapored in petnajstič v samostojni Sloveniji postala državne prvakinje. Finalno serijo proti kranjskemu Triglavu so Celjanke dobile s 3:0, zadnjo tekmo  v Celju so dobile z rezultatom 78:52. Za Celjanke je igrala nekaj več kot pet minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka soboškega Pomurja.

Prve letošnje kasaške dirke v Sloveniji so bile za ljutomerske kasaške voznike v osrčju Prlekije in 145 letnici prvih dirk v Prlekiji izjemno uspešne. Nekateri kasaški vozniki pa uspešno nastopajo tudi na tujih hipodromih.  Na kasaških dirkah v Trstu je Marko Slavič starejši iz Kasaškega kluba Ljutomer  s Peterko in kilometrskim časom: 1:17,9 zasedel prvo mesto.

Tretji dan svetovnega prvenstva v namiznem tenisu  v Budimpešti je končal v prvem kolu glavnega turnirja svoj nastop tudi Jan Žibrat z Mote, ki je v minuli sezoni igral v Italiji, v Sloveniji pa je član Namiznoteniškega kluba Sobota. Žibrat je igral proti drugemu igralcu sveta Kitajcu  Xin Xu-ju po presenetljivi zmagi v prvem nizu z 12:10 v nadaljevanju ni uspel pripraviti večjega presenečanja saj je izgubil z rezultatom 4:1. Toda tudi  en dobljen niz je izjemen dosežek proti takšni namiznoteniški legendi.

V povratni četrtfinalni tekmi Lige Ena v malem  nogometu je Teksas bar Videm v Svetem Juriju ob Ščavnici premagal Smolo iz Radovljice s 3:0.  Za Videm so dosegli zadetke: Marko Karnet, Darko Zorko in Žan Kocuvan.

Selektorka slovenske mlade  dekliške reprezentance U – 16  Tina Kelemberger je za turnir narodov v  Ajdovščini, Novi Gorici in v Biljah v slovensko izbrano vrsto povabila tudi tri igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Sofijo Lili Balažic, Nino Kajzba in Sašo Kolar. Slovenke se bodo v nedeljo pomerile z Mehiko, v ponedeljek s Severno Korejo in prvega maja še z Norveško.

V 16.kolu prve lendavske medobčinske lige v nogometu so igrali: Olimpija Dolga vas – Nedelica 2:1, Graničar Pince Marof – Čentiba 1:6, veterani Nafte – Malibu Kapca 3:0, Petišovci – Zvezda Dolina 0:2 in Kobilje – Panonija Gaberje 2:0. Na lestvici vodi Čentiba s 37.točkami pred Olimpijo iz Dolge vasi, ki je zbrala 36 točk.

Na velikonočnem turnirju v bowlingu v soboškem Maksimusu je med  člani zmagal Marjan Časar, ki je podrl 793 kegljev, drugi je bil Dušan Radakovič s 789. in na tretje mesto se je uvrstil Marjan Kumin, ki je podrl 775 kegljev, vsi iz Bowling kluba Lendava. Med članicami je zmagala Jožica Kőnye ,ki je podrla 614 kegljev pred Tanjo Šendlinger ,ki je bila druga s 496.podrtimi keglji.

Na  25. velikonočnem šahovskem turnirju z mednarodno udeležbo v Sladkem Vrhu je med 102. šahistoma zmagal Milan Mrdja iz Hrvaške z 9.točkami.  Na turnirju je sodelovalo tudi precej pomurskih šahistov. Najbolje, na osmo mesto,  se je uvrstil Denis Gjuran, ki je bil osmi z 8.točkami, Luka Skuhala je na 11. mestu zbral 7,5 točke 23. pa je bil Matej Grah, vsi iz Radenske Pomgrada s 7.točkami.

Ob koncu pa še tole; v soboški Fazaneriji bo danes ob 19.30 povratna polfinalna pokalna nogometna tekma  slovenskega pokala med Muro in Mariborom. Prvo tekmo so dobili Mariborčani z 1:0, prvič se bo naš reporter iz Fazanerije oglasil v živo okrog 19.10.