Domov

Šport in šah

27 aprila 2019 Šport


V 33. kolu poljske ekstra nogometne lige , v končnici za prvaka lige, je v Lubinu ekipa Zaglebie premagala Jagiellonio z 2:0. Prvi zadetek za Zaglebie je dosegel Damjan Bohar iz Mačkovec že v 6. minuti  ter nato igral do 85. minute. Tekmo je spremljalo 3000 gledalcev, Zaglebie  pa je na četrtem mestu z 51. točkami.

V 32. kolu poljske ekstra nogometne  lige , v končnici za obstanek, je Korona v gosteh izgubili proti Wisli iz Plocka. Za Korono je igral pred 4200 gledalci tudi Matej Pučko iz Šalinec, trenutno Korona kljub porazu  še naprej vodi v skupini ekip, ki se borijo za obstanek v ligi ima pa 43 točk.

V prvi nogometni tekmi  22. kola v 3. slovenski nogometni ligi vzhod je v Veliki Polani Polana premagala Radgono z 1:0. Edini zadetek za Polano je dosegel iz 11 metrovke Rok Vori v 8. minuti tekme. Na lestvici vodijo Odranci s 47.točkami, Polana na četrtem mestu ima 42 in Radgona na 10. mestu je zbrala 10 točk.

V Begunjah na Gorenjskem je v povratni četrtfinalni  tekmi  Lige ena    v malem nogometu  Krajna  presenetljivo premagala Begne s 3:1. Za Krajno so dosegli zadetke: Uroš Bodanec, Patrik Bukovec in Aljoša Šebjanič. Žal  je bila zmaga s 3:1  premagalo za napredovanje ker so prvo tekmo v Prekmurju Gorenjci dobili s 6:2 in so se tako uvrstili v polfinale kamor sta že uvrščeni ekipi Arko iz Ključarovec in Teksas bar iz Vidma.

V Puconcih je bil sinoči izredni občni zbor Ženskega odbojkarskega kluba Roto Keme. Izredni  zbor je bil zaradi tega ker so bile v sklicu  rednega zboru kršena določila statuta pri sklicu občnega zbora. Člani so tudi na izrednem občnem zboru izvolili za novega predsednika Renata Pršo, ki je nasledil Danila Janasika.  Nalogo podpredsednika bo opravljala  Martina Zrinski Gőnter, tajniške naloge bodo v domeni Štefke Banko Špilak blagajnik pa bo tudi v prihodnje Štefan Sočič mlajši. O občnem zboru  bomo na Murskem valu več poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 15. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše  premagale Podgrad s  3:1. Drugi na lestvici Bar stotka s Kapele je premagal  Spodnjo Ščavnico s 4:0. Tretji  na lestvici Podgrad je  utrpel poraz od Lomanoš s 3:1.

V 15.kolu druge radgonske lige v malem nogometu je vodilni Šenekar iz Spodnjih Ivanjec  premagal Plitvico s 3:0. Drugi na lestvici Porkys iz Žepovec je premagal Zoro iz Zbigovec s  6:2. Tretji Grabonoš je premagal Bumefekt  iz Ladtomerec s 4:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Teksas bar iz Vidma premagal Dinamo iz Gornje Radgone  s 4:1, drugi Vrabel iz Šratovec je igral proti tretjeuvrščeni Ihovi 3:3.

Slovenska šahovska zveza je na zadnji volilni skupščini v Ljubljani dobila novo vodstvo , ki jo bo vodil dr. Milan Brglez. V upravni odbor je bil iz Pomurja izvoljen Marko Coklin. V komisijo za osnovnošolski in mladinski šah je bila izvoljena Mira Ambruš in  v komisijo za tekmovalni program so izvolili Janka Narata.

Na 9.  šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto  se je uvrstil Božo Slana  5,5 točkami in na tretje Anton Bukošek s 5. točkami.