Domov

Šport in šah

28 aprila 2019 Šport


V Markovcih je na mednarodnem  teku za Štajersko Koroški pokal nastopilo tudi precej tekačev iz Pomurja. V teku na 10 km med člani je bil  med 221. tekmovalci drugi Aleš Zver iz Odranec, šesti  je bil Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. Med članicami je bila  med 95. tekmovalkami četrta Katarina Sočič z Vaneče. V teku na 5 km je bil  med člani  med 105. tekači drugi Matej Fujs  in četrti Matjaž Rus oba iz Atletskega kluba Pomurje. Med članicami  je med 102 tekačicama  zmagala  Andreja Gorčan iz Veščice, druga je bila Katja Vrdjuka iz Športnega društva Sloparca Beltinci.

V Mariboru je na 52. mednarodnem tekmovanju v judu za Baumgartnov pas sodelovalo 147 judoistov iz 33 klubov,  na tekmovanju so tri prva mesta osvojili tudi pomurski judoisti.  Med  člani je zmagal v svoji kategoriji Leon Ozmec, drugi je bil Luka Denša oba iz Kluba borilnih veščin Lendava, drugi je bil tudi Grega Novak  in tretji Narsej Lackovič oba iz Partizana Ljutomer. Med članicami je bila druga Barbara Halas iz ljutomerskega Partizana. V kadetski konkurenci je zmagal Luka Denša iz Kluba borilnih veščin, ki je tekmoval v dveh konkurencah, tretji mesti sta si priborila   Rok Škrbenta  in Niko Kuzma iz Ljutomera. Med kadetinjami je  zmagala  Sara Vrbančič iz ljutomerskega Partizana. V kategoriji starejših dečkov pa sta zasedla drugi mesti v svojih težnostnih kategorijah: Klemen in Matic Klemenčič iz Judo kluba Murska Sobota.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bilo ob 50 letnici Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota  tradicionalno  mednarodno srečanje invalidov  treh dežel v steznem kegljanju na katerem je sodelovalo 36 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije.  V moški konkurenci je zmagal  Marjan Šafarič, ki je podrl 345 kegljev, drugi je bil Jožef Martinuzzi s 334 in tretji Silvester Martinuzzi, vsi iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota ,ki je podrl 323 kegljev.  V ženski konkurenci  je zmagala Zorjana Kurbos s 335 podrtimi keglji, druga je bila Jelka Orban s 327. in tretja Marta Hoheger vse iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota , z 276.podrtimi keglji.

V 25.kolu druge slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 v Lendavi igrala le 1:1 proti Biljam. Za Nafto je dosegel zadetek Alen Ploj. Tabor iz Sežane  je v Beltincih premagal gostitelje s 3:0.

V 22. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so igrali takole: Turnišče – Odranci 1:2, Črenšovci – Grad 0:3, Veržej – Avto Rajh Ljutomer 2:1 in  že v petek Polana – Radgona  1:0. Zadnja tekma med Tromejnikom in Hotizo bo danes ob 17. na Kuzmi.

V 22. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Murski Soboti Mura igrala proti ekipi Kalcer Radomlje 1:1, kadeti Mure so premagali Kalcer Radomlje z 8:1.

V 23. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Tabor v Mariboru premagal vrstnike  lendavske Nafte 1903  s 4:1, kadeti Tabora  so bili boljši od Nafte z 2:0.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole: veterani Mure – Serdica Kleparstvo Šinko 2:0, Cven – Lipa 2:3, Dokležovje – Pušča 1:4 in Čentiba – Olimpija Dolga vas 1:3.

V nadaljevanju državnega prvenstva v hokeju na travi  so lipovski hokejisti, tri kola pred koncem državnega prvenstva v Lipovcih  z zmago proti predanovskemu Triglavu s 7:2 osvojili 25. naslov državnih prvakov. Za Lipovce so dosegli zadetke: Muhammed Abubaker  štiri ter Robert in Martin Mesarič in Boštjan Stanko.

V Radencih se je začelo 29. posamično državno člansko prvenstvo v šahu na katerem sodeluje 42 šahistov. V prvem kolu so med pomurskimi šahisti zmagali: Jernej Skuhala, Matej Grah, Andre Keglevič  in Aljaž Škalič vsi  iz Radenske Pomgrada, Luka Šolmajer iz lendavske Rokade, remiziral je Matej Titan iz Radenske Pomgrada, zmagal  je tudi Turniščan Boris Markoja, ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor.