Domov

Šport in šah

29 aprila 2019 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca  U – 16 je na turnirju narodov v prvem kolu  v Ajdovščini premagala Mehiko z rezultatom 4:1. En zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegla  tudi Nina Kajzba iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. V kadru reprezentance je  od Beltinčank še  Saša Kolar. Slovenska reprezentanca bo igrala še tekmi proti Severni Koreji in zadnjo prvega maja proti Norveški.

V Logatcu je bilo državno prvenstvo v sprint duatlonu, kombinaciji kolesarjenja in teka. Naslova državnih prvakov v svojih kategorijah sta tudi letos  osvojila: Štefan Buzeti in Matej Temlin. Drugi mesti in naslov državnih podprvakov sta osvojila: Zoran Antolin in Boštjan Cipot, med veterani II se je Radovan Rac vsi iz Športnega društva Team turbo Tropovci  uvrstil na šesto mesto.

Na kolesarski dirki v Stranski vasi pri Novem mestu je  med mlajšimi mladinci Luka Jablanovec osvojil tretje mesto.  V mlajših kategorijah med dečki B je bil Gal Žido deveti in Marko Koren , vsi  iz Kolesarskega kluba Tropovci, je bil  med dečki kategorije C osmi.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura v Mariboru premagala Tabor z 1:0. Za Muro je dosegel zadetek: Žan Črnko. Krško in Vipoll pa sta igrala 0:0. Na lestvici vodita ekipi Celja in Maribora z 52.točkami, Mura na 7. mestu ima 31 točk, Vipoll na 9. mestu  ima  23 točk.

V 9.kolu mednarodne lige v malem nogometu za veterane so igrali takole:  Radovci/Breza – Gornji Petrovci 2:2, Srebrni breg Martinje – Matjaševci 4:4, Slovenska  ves  – Monošter 5:1 in Grad – Tromejnik Kuzma 4:7. Na lestvici vodi Slovenska ves z 21.točkami pred Radovci/Brezo, ki jih ima 20 in Monoštrom, ki ima na tretjem mestu 18 točk.

V  13.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih je bil derbi kola med Tešanovci in Trnjem pri izidu 1:2 prekinjen. Še ostali rezultati: Meteor Melinci – Sobota  2:1, Bobri Dolnja Bistrica – Klub mladih Odranci 8:3, Bakovci – Teleing Razkrižje  0:7 in Čarda Martjanci – Elbo Gomilica 4:10. Na lestvici vodijo Tešanovci z 31.točkami pred Trnjem s 30. – obe ekipi imata tekmo manj,  tretji na lestvici pa je Teleing iz Razkrižja ,ki ima 28 točk.

V 3. kolu  29. posamičnega državnega prvenstva v šahu, ki poteka v Radencih so med pomurskimi šahisti zmagali:  Turniščan  Boris Markoja iz Železničarskega šahovskega društva Maribor,  Matej Titan in Matej Grah iz Radenske Pomgrada, Martin Mohar iz Gornje Radgone ter Luka Šolmajer iz lendavske Rokade. Remizirali  je :  Janez Škalič  iz Radenske Pomgrada. Po treh kolih  vodi s tremi točkami velemojster Matej Šebenik,  iz Ljubljane , med pomurskimi šahisti   sta zbrala po 2,5 točki Boris Markoja in Matej Titan,  dve točki imajo : Jernej Skuhala, Luka Šolmajer in Matej Grah.  Točko in pol pa sta zbrala Radgončana: Andre Keglevič in Martin Mohar.