Domov

Šport in šah

30 aprila 2019 Šport


V 14. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige se je kapetanka slovenske ženske reprezentance Mateja Zver po 14 dnevni odsotnosti   zaradi poškodbe znova vrnila v vodilno ekipo avstrijske lige ekipo St. Pőltna. Njena ekipa je tokrat premagala četrto ekipo na lestvici Neulengbach  s 5:2. Mateja Zver je igrala do 80. minute in to prvič po poškodbi. Na lestvici vodi St. Pőlten  s 40.točkami.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 je na drugi tekmi pokala narodov v Novi Gorici  utrpela prvi poraz po uvodni zmagi proti Mehiki. Severna Koreja je bila boljša od Slovenije z 2:0,  ob polčasu je bil izid  še 0:0. Za slovensko reprezentanco sta nastopili  tudi igralki Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Nina Kajzba in Saša Kolar. Naslednjo tekmo bodo slovenske igralke imele na programu   v sredo v Biljah proti reprezentanci Norveške.

V  prvi puconski ligi malega nogometa so v 15.kolu igrali: Breza Brezovci – Košarovci 3:5, Izvir Gorica – Vidonci 4:2, Roma Dolina – Vaneča 3:0,  Strukovci – Šalamenci  5:3, Pečarovci – Vadarci 1:1  in Puževci – Predanovci 6:1. Na lestvici vodijo Košarovci z 39.točkami pred Puževci, ki jih imajo 38 in Pečarovci, ki so zbrali 33 točk.

V drugi puconski ligi malega nogometa so v 19.kolu igrali: Skakovci – Sebeborci 5:7, Beznovci – Kovačevci 7:3, Radovci – Otovci 3:2, Lemerje – Dankovci 3:6, Prosečka vas –  Legende Lemerje 7:1 in Bodonci – Kuštanovci 2:6. Na lestvici vodijo Sebeborci s 43.točkami pred Moščanci z 42, tretji  so  Radovci, ki so zbrali 37 točk  podobno kot Prosečka vas na četrtem mestu.

V 4.kolu 29. državnega prvenstva v standardnem šahu, ki poteka v Radencih in na katerem sodeluje  42 šahistov so med pomurskimi šahisti zmagali:  Boris Markoja, Jernej Skuhala in Matej Grah remiziral pa je Aljaž Škalič. Po štirih kolih vodijo s 3,5 točkami: Matej Šebenik iz Ljubljane, Tim Janželj iz Iga in  Turniščan Boris Markoja ,ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor.  Med ostalimi pomurskimi šahisti je na 6. mestu Jernej Skuhala, deveti  je  Matej Grah  oba  s tremi točkami in 11.   Matej Titan vsi iz Radenske Pomgrada, ki je zbral dve točki in pol.