Domov

Šport in šah

6 aprila 2017 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca članic je v okviru priprav   za kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo leta  2019 v mestu Telki blizu Budimpešte igrala pripravljalno meddržavno nogometno tekmo proti Madžarski, izid je bil 2:2. Za slovensko izbrano vrsto, pod taktirko lendavskega selektorja Damirja Roba,  sta dosegli zadetka Prekmurki Mateja Zver v 48. minuti in Tjaša Tibaut  v 68. minuti. Za slovensko reprezentanco  sta proti Madžarski  igrali tudi Manja Rogan in Anja Prša obe iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.

 

 

V tretji etapi  57. mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji    na 160 km dolgi progi je zmagal Španec David de la Cruz , ki je progo premagal v času treh ur 54 minut in 25 sekund. Prekmurski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše se je z zaostankom treh sekund za zmagovalcem uvrstil na 31. mesto. Po treh etapah je Špilak na 28. mestu in ima še velike možnosti za odlično uvrstitev. Danes imajo kolesarji na programu četrto etapo dolgo 174,1 km.

V Velenju je bilo namiznoteniško prvenstvo severovzhodne regije za mladince in mlajše kadete na katerem je sodelovalo 64 igralcev iz desetih klubov. Med mlajšimi kadetinjami je postala regijska prvakinja Blažka Harkai.  V konkurenci mlajših kadetov  se je uvrstil na drugo mesto Jure Smodiš . V konkurenci mladink  sta bili tretji Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec vsi iz puconske Keme.  V igri dvojic sta med mladinkami zmagali: Blažka Harkai in Ana Kovačec  pred Nušo Vogrinčič  in Živo Staniša iz Mute. Med mlajšimi kadeti sta  dvojicah zmagala: Jure Smodiš  iz Keme in   Nino Šegula s Ptuja, tretja pa sta bila  Luka Šantavec iz Sobote  in  Rok Kapun iz Ljutomera.

V 18. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Vipoll iz Veržeja premagal Malečnik s 3:0, Mura pa je bila boljša od Slovenske Bistrice. Na lestvici je Mura na prvem mestu s 35.točkami. V kadetski konkurenci druge slovenske lige, vzhod sta Vipoll in Malečnik igrala 1:1, Mura pa je bila boljša od Slovenske Bistrice s 3:0. Na lestvici je Mura na drugem mestu z 41.točkami, Vipoll iz Veržeja pa četrti z 29.točkami.

V  16.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini je vodilni Mister baby iz Gederovec  premagal Satahovce z rezultatom 1:0. Še ostali rezultati: Petanjci – Krajna 3:4, Černelavci – Borejci 1:5, Mladinec Murski Črnci – Krog 6:4, Kučnica Korovci – Gradišče 3:1, Tropovci/Tišina proti Vivatu Černelavci 1:3 in  Kupšinci . Dobel Rankovci 4:3.

 Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je sodelovalo kar 36 šahistov.  Na prvo  mesto   se je uvrstil Andrej Gyergyek iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral 10 točk in pol.