Domov

Šport in šah

2 maja 2019 Šport


Slovenska dekliška nogometna reprezentanca U – 17  je v tretji tekmi na turnirju narodov v Biljah igrala proti Norveški 2:2 čeprav so Norvežani že vodili za 2:0. Za slovensko reprezentanco sta igrali tudi članici Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Nina Kajzba in Saša Kolar.  Jutri  ob 17. bosta Slovenija in Italija v Tolminu igrali  za tretje mesto, na prvo mesto  se bosta pomerili Japonska in Severna Koreja.

V 30. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je  Mura včeraj  gostovala pri Domžalah in tam iztržila, ugoden rezultat,  1:1. Pred 850 gledalci so povedli Domžalčani v 11. minuti preko Tončija  Mujana, izid pa je izenačil Nik Lorbek v 37. minuti. 

Včeraj je bila odigrana še  nogometna tekma med Mariborom in Aluminijem, ki se je končala prav tako z rezultatom 1:1. Za Maribor  je celo tekmo igral Žan Kolmanič iz Veržeja.  Preostale tekme prve lige  bodo na programu danes. Po nepopolnem 30. kolu vodi Maribor z 68.točkami, Mura  je na četrtem mestu z 41. točkami ,kolikor jih ima  na petem mestu tudi Aluminij iz Kidričevega. V nedeljo ob 14.30  bo Mura v Murski Soboti gostila velenjski Rudar.

V Veržeju je bil 54. prvomajski nogometni turnir ki je bil sočasno memorialni v spomin na Emila Gaberca na katerem je zmagal Veržej, ki je premagal  Dokležovje s 6:0 in Cven s 3:1. V preostalem srečanju za končno drugo mesto je bil Cven boljši od Dokležovja s 3:1.

V prvi etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji v Švici je na 168, 4 km dolgi progi zmagal slovenski kolesar Primož Roglič na odlično 12. mesto se je uvrstil Tropovčan Simon Špilak, ki  nastopa za rusko Katjušo. Po uvodnem prologu in prvi etapi je Špilak na 14. mestu, danes imajo kolesarji drugo etapo dolgo  174,4 km.

Na odprtem teniškem turnirju  U – 14 v Kopru je bil dvakrat med zmagovalci Žiga Švec iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota. V posamičnem finalu je Žiga Švec  kot  tretji nosilec premagal  Jako Goloba iz kranjskega Triglava s 6:4 in 6:1. V dvojicah  sta Žiga Švec  in  Jaka Golob premagala dvojico: Jani Retelj  iz Otočca  in Niki Polanec iz Železničarskega teniškega kluba Maribor   s 6:0 in 7:5.

V 19.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali:  Neradnovci – Čepinci  1:0, Stanjevci – Gornji Petrovci 4:9, Dolenci – Pizzerija Kučan Križevci  1:2, Srebrni breg Martinje – Isyp Šalovci 10:1, Carioke Markovci – Lucova 1:1 in Inter Dolič – Hajduk Adrijanci 6:3. Na lestvici  vodijo Gornji Petrovci s 54.točkami.

Ribiška družina Gornja Radgona je  ob obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo na ribniku v Podgradu pripravila  16. tradicionalno ribiško tekmovanje. Med 16. tekmovalci je ,  podobno kot lani , zmagal Bojan Horvat s 15,2 kg ulovljenih rib,  drugi je bil Dominik Vrzel oba iz Gornje Radgone z 10,9 kg ulovljenih rib. Na tretje mesto se je uvrstil Ivan Koban iz Vadarec, ki je imel na tehtanju   9,5 kg ulovljenih rib.

V 6. kolu državnega prvenstva v šahu, ki poteka  v Radencih je bil zanimiv prekmursko preleški derbi med Borisom Markojo  iz Turnišča in Jernejem Skuhalo iz Ljutomera. Dvoboj je dobil Boris Markoja, ki  nastopa za Železničarski šahovski klub Maribor. V 6. kolu sta  zmagala še  Luka Šolmajer iz lendavske Rokade in Andre Keglevič iz  Gornje Radgone. Na lestvici vodi Tim Janželj iz Iga s 5,5 točkami, Matej Šebenik in Boris Markoja imata po 5 točk, Jernej Skuhala je na 7. mestu zbral 4 točke na 15. mestu  ima Luka Šolmajer tri točke in pol.   Od 18. do 22. mestu pa so uvrščeni Matej Titan, Matej Grah in Martin Mohar, ki so zbrali po tri točke.