Domov

Šport in šah

3 maja 2019 Šport


Na 31. mednarodnem pokalnem tekmovanju v judu so v Budimpešti med 1512 judoisti iz 23 držav sodelovali in bili uspešni tudi  prleški judoisti. Najbolje se je odrezala Diana Šterman v kategoriji do 48 kg , ki je zasedla prvo mesto, tretji mesti sta si priborila: Miha Rudolf v kategoriji do 66 kg  in Blaž Emeršič  v kategoriji do 60 kg. Po končanem tekmovanju so prleški judoisti ostali tudi ne dvodnevnih pripravah nato pa so si ogledali še mestne zanimivosti.

Na drugi dirki državnega prvenstva v motokrosu v Stranski vasi pri Semiču je  na 1420 metrov dolgi progi v kategoriji do 125 ccm  na husquarni nastopil tudi  mladi tekmovalec Anej Ilić iz Melov, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. Ilič je skupno zbral 14 točk in se uvrstil na sedmo mesto.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji v Švici je bil  na 17,4 km dolgi progi prekmurski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše uvrščen na 58. mesto. Po dveh etapah  je  Simon Špilak  na solidnem 14. mestu v vodstvu pa je slovenski kolesar Primož Roglič.

V Novi Gorici je bila tretja strelska tekma za pokal Slovenije v trapu. V odsotnosti Boštjana Mačka je zmagal je Tomaž Blazinšek iz Ormoža s 113. zadetki, med pomurskimi strelci je bila Jasmina Maček osma s 103. zadetki, Denis Pojbič je bil s 96. zadetki 16. in Evgen Pap iz soboškega strelskega društva Štefan Kovač – trap se je s 95. zadetki uvrstil na 20. mesto.

V vnaprej odigrani nogometni tekmi 19. kola v pomurski nogometni ligi je Rakičan premagal Radensko Slatino z 2:1. Za Rakičan sta dosegla zadetka: Mitja Kosi v 11. in  Rok Godvajs v 20. minuti; častni zadetek za Radensko Slatino je dosegel Denis Kolarič iz 11 metrovke v 87. minuti srečanja. Na lestvici trenutno vodi Rakičan z 39.točkami pred Čardo, ki jih ima 33 tretja je Radenska Slatina z 32. točkami.

V 16.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilne Lomanoše premagale Stavešince s 5:2. Drugi na lestvici Podgrad je bil boljši od Garfielda iz Lutverec s 6:2 , tretji Bar Stotka s Kapele  je utrpel poraz proti ekipi Polic z 8:5. V drugi radgonski ligi je v 16. kolu vodilni Šenekar iz Spodnjih  Ivanjec premagal Vrček  Murščaka  s 3:0, drugi Porkys iz Žepovec je bil poražen od Bumefekta iz Lastomerec  s 7:1 tretji Grabonoš  je premagal Baren iz Melov s 4:0. V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Teksas bar Videm premagal radgonski Dinamo s 7:3, drugi Vrabel iz Šratovec je premagal Lešane  s 5:4, tretja Ihova pa je visoko premagala Neja bar iz Lomanoš s 6:1.

V Radencih  so včeraj odigrali 7. kolo na 29. posamičnem državnem prvenstvu v šahu, kjer sodelujejo tudi šahisti iz lendavske Rokade, Gornje Radgone in Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote.  V 7. kolu so zmagali Turniščan  Boris Markoja, ki nastopa za Mariborčane ter Jernej Skuhala, Matej Titan, Luka Šolmajer, Matej Grah, Martin Mohar in Aljaž Škalič. Po 7. kolu vodita Matej Šebenik in Boris Markoja s 6. točkami med ostalimi pomurskimi šahisti   je peti Jernej Skuhala s 5.točkami, 11. je Luka Šolmajer, ki ima 4,5  točke od 16. do 18. mesta pa so uvrščeni Matej Titan, Matej Grah in Martin Mohar, ki so zbrali po 4 točke. Danes ob 16. so šahisti v Radencih začeli z igranjem predzadnjega kola.